Ενηµερώνονται οι φοιτητές του ΑΠΘ για την προκήρυξη του Young Researcher’s Grant από το Δίκτυο Ουτρέχτης, στο οποίο συμμετέχει το ΑΠΘ.

Το συγκεκριμένο πρόγραμμα προβλέπει την παροχή συνολικά 10 υποτροφιών ύψους 1.000€ η καθεμία σε μεταπτυχιακούς φοιτητές ή υποψήφιους διδάκτορες οι οποίοι επιθυμούν να πραγματοποιήσουν μέρος της έρευνας για την διπλωματική/μεταπτυχιακή ή διδακτορική τους διατριβή σε κάποιο από τα πανεπιστήμια-μέλη του Δικτύου (εδώ μπορείτε να δείτε τα μέλη του Δικτύου). Επιλέξιμες είναι περίοδοι κινητικότητας 1-6 μηνών οι οποίες δεν μπορούν να καλυφθούν από άλλες πηγές χρηματοδότησης όπως το Erasmus+.

Σχετικά με τη διαδικασία επιλογής, προβλέπεται μία αρχική επιλογή από το ΑΠΘ και την προώθηση της αίτησης που θα επιλεγεί στο Δίκτυο Ουτρέχτης για την τελική επιλογή. Τα δικαιολογητικά, που θα πρέπει να κατατεθούν στο Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (1ος όροφος κτιρίου Διοίκησης) μέχρι και τις 15 Οκτωβρίου 2014, είναι τα ακόλουθα:

  • Αίτηση εκδήλωσης ενδιαφέροντος (http://www.utrecht-network.org/en/site/young_researchers_grant)
  • Συνοδευτική Επιστολή που θα περιλαμβάνει τα κίνητρα συμμετοχής του υποψήφιου
  • Συστατική επιστολή από μέλος ΔΕΠ του ΑΠΘ
  • Επιστολή Αποδοχής (από κάποιον ακαδημαϊκά υπεύθυνο στο ίδρυμα υποδοχής)
  • Αντίγραφο πτυχίου για τους μεταπτυχιακούς φοιτητές
  • Αντίγραφο πτυχίου και μεταπτυχιακού διπλώματος για τους υποψήφιους διδάκτορες

Η διαδικασία αξιολόγησης και επιλογής που θα ακολουθηθεί από την πλευρά του ΑΠΘ περιγράφεται στον ακόλουθο σύνδεσμο http://www.eurep.auth.gr/index.php?lang=el&rm=2&mn=74&cid=322 .

Για  περισσότερες πληροφορίες όσον αφορά στις προϋποθέσεις συμμετοχής στο πρόγραμμα, μπορείτε να επικοινωνήσετε με το Τμήμα Ευρωπαϊκών Εκπαιδευτικών Προγραμμάτων (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) .

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr