Φωτογραφίες από την Απονομή Βραβείων Αριστείας 2018 στους φοιτητές του ΑΠΘ

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Πραγματοποιήθηκε χθες, Δευτέρα 17 Δεκεμβρίου 2018, σε ατμόσφαιρα περηφάνιας, χαράς και συγκίνησης, η Εκδήλωση Απονομής Βραβείων Αριστείας 2018, στην Αίθουσα Τελετών «Αλέξανδρος Παπαναστασίου» της Παλαιάς Φιλοσοφικής Σχολής του ΑΠΘ.

Η απονομή των Βραβείων Αριστείας, που πραγματοποιείται για τρίτη συνεχή χρονιά, από τις Πρυτανικές αρχές του ΑΠΘ, ως ηθική αναγνώριση προς τα μέλη της πανεπιστημιακής κοινότητας που έχουν διαπρέψει σε ποικίλους τομείς, είναι το τελικό στάδιο μιας πολύμηνης εργασίας της Επιτροπής Αριστείας του Ιδρύματος, που στοχεύει στην ανάδειξη των εξαιρετικών δράσεων στους τομείς της έρευνας και της καινοτομίας, καθώς και στην προβολή των καλών πρακτικών και των άριστων επιδόσεων.

«Το Πανεπιστήμιο ως ζωντανός οργανισμός, καλείται όλο και πιο συxνά ν’ ανταποκριθεί στις ανάγκες που δημιουργούν κάθε είδους συνθήκες. Κι εκεί φαίνονται οι βαθύτερες αξίες που διέπουν τα μέλη του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Αξίες που δεν υπηρετούν σκοπούς μόνο γνωστικούς, αλλά και ανθρωπιστικούς. (…) Αυτές οι αξίες της κοινότητάς μας, γνωστικές και ανθρωπιστικές είναι τα πιο ισχυρά εφόδια που έχω μαζί μου, όταν ταξιδεύω στο εξωτερικό, προσπαθώντας συνειδητά και πεισματικά να αναπτύξω την εξωστρέφεια του Ιδρύματος, με σκοπό να κατακτήσει τον ρόλο που του αξίζει στα διεθνή δρώμενα της γνώσης. Από τη δύναμη της αριστείας και της συνοχής που επιδεικνύετε, αντλώ την αισιοδοξία που ανέφερα αρχικά. Η δύναμη του Αριστοτελείου, λέω συχνά, είναι οι άνθρωποί του. Είναι αυτοί που αριστεύουν, που παράγουν τη γνώση, που ενισχύουν την καινοτομία, που είναι αλληλέγγυοι όταν και όπου χρειαστεί», επεσήμανε ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Περικλής Α. Μήτκας, στον χαιρετισμό του. 

Στη συνέχεια ο διεθνούς φήμης εικαστικός, Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών και μέλος της Επιτροπής Αριστείας του ΑΠΘ, Κώστας Βαρώτσος, πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Ένα έργο-Μια περιπέτεια», όπου αναφέρθηκε σε επιλεγμένα έργα του, μεταξύ των οποίων, ο «Δρομέας», η «Μαύρη Αφροδίτη», ο «Ποιητής», η «Λευκωσία» κ.ά. «Από πολύ μικρός είχα αντιληφθεί τη γοητεία της ανακάλυψης και της μετάλλαξης των πραγμάτων στην οποία βασίζεται και η έννοια της επιστήμης και η έννοια της αριστείας γεννιέται από την επιθυμία να εξελίξω και να αλλάξω τα πράγματα» είπε ο κ. Βαρώτσος. 

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αριστείας του ΑΠΘ, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γεώργιος Καραγιαννίδης, στην εισήγησή του με θέμα «Τα Βραβεία Αριστείας 2018 του ΑΠΘ», είπε χαρακτηριστικά: «Σήμερα είναι μια πολύ σημαντική μέρα για το ΑΠΘ. Σε πείσμα των καιρών και των ιδεοληπτικών κραυγών απονέμουμε για 3η συνεχή χρονιά βραβεία Αριστείας σε αυτούς που επιδεικνύουν εξαιρετικές επιδόσεις στην Επιστήμη, την Τέχνη, την Καινοτομία, την Επιχειρηματικότητα και τον Εθελοντισμό. Σήμερα βραβεύουμε αυτούς που με τη σκληρή δουλειά και τις ιδιαίτερες ικανότητες ενισχύουν την εξωστρέφεια του Πανεπιστημίου σε ένα εντελώς καινούργιο παγκόσμιο περιβάλλον που δημιουργεί η 4η βιομηχανική επανάσταση». 

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ, Παντελής Σαββίδης, αναφέρθηκε στη φετινή πρόταση του Συλλόγου Αποφοίτων να απονεμηθεί βραβείο Αριστείας στον Δρ. Άλμπερτ Μπουρλά, απόφοιτο της Κτηνιατρικής Σχολής του ΑΠΘ, ο οποίος έχει διαγράψει μία σημαντική επαγγελματική πορεία σε διεθνές επίπεδο και ηγείται σήμερα, ως Διευθύνων Σύμβουλος, μίας από τις μεγαλύτερες φαρμακοβιομηχανίες παγκοσμίως, της Pfizer Inc.

Ο Δρ. Άλμπερτ Μπουρλάς στον χαιρετισμό που απέστειλε μέσω βίντεο, ευχαρίστησε το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης για τη μεγάλη τιμή να του απονείμει αυτό το βραβείο και τόνισε: «Δεν ξέχασα ποτέ από πού ξεκίνησα και σε ποιους οφείλω. Και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο είναι ένας από αυτούς».

 Οι κατηγορίες των βραβείων που απονεμήθηκαν φέτος είναι οι ακόλουθες:

  • Αριστεία στην αναγνώριση του επιστημονικού έργου στις Θετικές Επιστήμες, τις επιστήμες Υγείας, τις Ανθρωπιστικές και Κοινωνικές Επιστήμες και τις επιστήμες Φυσικής Αγωγής
  • Αριστεία στη διεθνή καλλιτεχνική παρουσία
  • Αριστεία στην Kαινοτομία και Aξιοποίηση της Έρευνας
  • Αριστεία στην προσέλκυση ερευνητικών προγραμμάτων
  • Αριστεία φοιτητικών δράσεων σε διεθνές επίπεδο
  • Αριστεία φοιτητικών ομάδων σε εθελοντικές δράσεις που προάγουν την πρωτοβουλία στη γνώση και προσφορά προς τους άλλους
  • Αριστεία στους νεοεισαχθέντες φοιτητές το ακαδημαϊκό έτος 2018-19
  • Αριστεία στους αποφοιτήσαντες το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018
  • Βραβείο σε διοικητική μονάδα για την προσφορά της στην ακαδημαϊκή λειτουργία του ΑΠΘ
  • Βραβείο αποφοίτων του ΑΠΘ

Επιπρόσθετα, στη φετινή εκδήλωση οι Πρυτανικές Αρχές και η Σύγκλητος τίμησαν τις φοιτήτριες και τους φοιτητές της Θεολογικής Σχολής για την εθελοντική τους προσφορά στην αποκατάσταση των φθορών του κτιρίου της Θεολογικής Σχολής,

τον Δεκέμβριο 2018, καθώς επίσης και τη φοιτητική Ομάδα που συστάθηκε πριν από δύο μήνες, με σκοπό την ανάδειξη στην κοινωνία του οξύτατου προβλήματος των ναρκωτικών στο ΑΠΘ. 

Την Επιτροπή Αριστείας του ΑΠΘ αποτελούν οι:

Γεώργιος Καραγιαννίδης, Καθηγητής Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών

Βασίλειος Γούναρης, Καθηγητής Τμήματος Ιστορίας και Αρχαιολογίας

Κωνσταντίνος Βαρώτσος, Καθηγητής Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών

Γεώργιος Λαλαζήσης, Καθηγητής Τμήματος Φυσικής

Εμμανουήλ Ροηλίδης, Καθηγητής Τμήματος Ιατρικής

Επισυνάπτονται ο κατάλογος των τιμωμένων με τα Βραβεία Αριστείας 2018, φωτογραφικό υλικό από την εκδήλωση, καθώς και οι λεζάντες των φωτογραφιών.

Δείτε ΕΔΩ τον Κατάλογο Τιμώμενων  

Δείτε Φωτογραφίες

Η Αντιπρύτανις Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δέσποινα Κλαβανίδου, ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Νικόλαος Μιχαηλίδης, και τα μέλη της φοιτητικής ομάδας του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ ART- Aristotle Racing Team. Η ομάδα βραβεύθηκε για τη δράση της σε διεθνές επίπεδο.

Η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, με τα μέλη της φοιτητικής ομάδας του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών iCry2Talk. Η ομάδα βραβεύθηκε για τη δράση της σε διεθνές επίπεδο.

Η Αντιπρύτανις Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δέσποινα Κλαβανίδου, με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που βραβεύθηκαν για τον βαθμό αποφοίτησής τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-2018.

Η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, με τις φοιτήτριες και τους φοιτητές που βραβεύθηκαν για τον βαθμό εισαγωγής στη Σχολή τους κατά το ακαδημαϊκό έτος 2018-2019, καθώς και την υπερπολύτεκνη, φοιτήτρια, Μερόπη Πούπα, η οποία βραβεύθηκε για την εισαγωγή της στη Σχολή Οικονομικών Επιστημών του ΑΠΘ.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, με την ομάδα φοιτητών της Θεολογικής Σχολής, η οποία έλαβε έπαινο για την εθελοντική της δράση στον καθαρισμό και την αποκατάσταση των ζημιών του κτιρίου της Σχολής.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, με τα μέλη της φοιτητικής ομάδας «Συντονιστική Επιτροπή δράσης κατά των ναρκωτικών στο ΑΠΘ». Η ομάδα βραβεύθηκε για την εθελοντική της δράση που προάγει την πρωτοβουλία στη γνώση και προσφορά προς τους άλλους.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, η Αντιπρύτανις Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δέσποινα Κλαβανίδου, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εποπτείας του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, Καθηγητή του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Γεώργιο Γρούιο, και τον Υπεύθυνο Αθλητικών Προγραμμάτων του Πανεπιστημιακού Γυμναστηρίου, ΕΕΠ Φυσικής Αγωγής, Βασίλη Παπαχαρίση. Το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο βραβεύθηκε ως Πανεπιστημιακή Μονάδα, για την προσφορά του στην πανεπιστημιακή κοινότητα του ΑΠΘ.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, και ο κ. Ισαάκ Αλχανάτης, ο οποίος παρέλαβε το βραβείο που απονεμήθηκε στον κ. Άλμπερτ Μπούρλα, Απόφοιτο του ΑΠΘ και Διεύθυνοντα Σύμβουλο της Pfizer Inc.

 

 

Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος, η Αντιπρύτανις Ακαδημαϊκών και Φοιτητικών Θεμάτων του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Αριάδνη Στογιαννίδου, ο Πρόεδρος της Επιτροπής Αριστείας, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γεώργιος Καραγιαννίδης, ο Καθηγητής του Τμήματος Φυσικής του ΑΠΘ και μέλος της Επιτροπής Αριστείας, Γεώργιος Λαλαζήσης, ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, η Γραμματέας της επιτροπής Αριστείας, Μαρία Παρασκευά, ο εικαστικός και Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ, Κώστας Βαρώτσος και η Αντιπρύτανις Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δέσποινα Κλαβανίδου.

Ο εικαστικός, Καθηγητής του Τμήματος Αρχιτεκτόνων Μηχανικών του ΑΠΘ, Κώστας Βαρώτσος, ο οποίος πραγματοποίησε ομιλία με θέμα «Ένα έργο-Μια περιπέτεια».

O Πρόεδρος της Επιτροπής Αριστείας, Καθηγητής του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών του ΑΠΘ, Γεώργιος Καραγιαννίδης

Ο Πρόεδρος του Συλλόγου Αποφοίτων του ΑΠΘ, Παντελής Σαββίδης

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, και η Μαγδαληνή Κώστα -Τσολάκη, Καθηγήτρια του Τμήματος Ιατρικής του ΑΠΘ, η οποία βραβεύθηκε για την αναγνώριση του επιστημονικού της έργου στις επιστήμες υγείας.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, και ο Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ, Αναστάσιος Ζουμπούλης, ο οποίος βραβεύθηκε για την αναγνώριση του επιστημονικού του έργου στις θετικές επιστήμες.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, και ο Καθηγητής του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του ΑΠΘ, Βασίλης Μούγιος, ο οποίος βραβεύθηκε για την αναγνώριση του επιστημονικού του έργου στις επιστήμες φυσικής αγωγής και αθλητισμού.

Ο Πρύτανης του ΑΠΘ, Καθηγητής Περικλής Α. Μήτκας, και ο Καθηγητής Φιλοσοφίας του Τμήματος Πολιτικών Μηχανικών του ΑΠΘ, Παναγιώτης Τζαμαλίκος, ο οποίος βραβεύθηκε για την αναγνώριση του επιστημονικού του έργου στις ανθρωπιστικές & κοινωνικές επιστήμες.

Η Αντιπρύτανις Προγραμματισμού και Ανάπτυξης του ΑΠΘ, Καθηγήτρια Δέσποινα Κλαβανίδου, ο Καθηγητής του Τμήματος Εικαστικών & Εφαρμοσμένων Τεχνών του ΑΠΘ, Χαράλαμπος Βενετόπουλος, ο οποίος βραβεύθηκε για τη διεθνή καλλιτεχνική του παρουσία.

Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος, και ο Επίκουρος Καθηγητής του Τμήματος Πληροφορικής του ΑΠΘ, Νικόλαος Πλέρος, ο οποίος βραβεύθηκε για την προσέλκυση ερευνητικών προγραμμάτων το διάστημα 2016-2018.

 

Ο Αντιπρύτανης Έρευνας και Συντονισμού του ΑΠΘ, Καθηγητής Θεόδωρος Λαόπουλος, και ο Καθηγητής του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών του ΑΠΘ, Νικόλαος Μιχαηλίδης, ο οποίος βραβεύθηκε για την καινοτομία και την αξιοποίηση της έρευνας.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr