Ολοκληρώνεται η διήμερη κατάληψη του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ

Ολοκληρώνεται η διήμερη κατάληψη του Τμήματος Φιλολογίας του ΑΠΘ

Ανακοίνωση της Συντονιστικής Επιτροπής Κατάληψης του Συλλόγου Φοιτητών Φιλολογίας: Σήμερα ολοκληρώνεται η διήμερη κατάληψη του τμήματος, στην οποία προχωρήσαμε με απόφαση της Γενικής μας Συνέλευσης. Η κατάληψη κρίνεται νικηφόρα, γιατί πέτυχε τους δυο βασικούς στόχους της:

1) την άμεση σύγκληση Τμήματος Καθηγητών, που πραγματοποιήθηκε σήμερα Πέμπτη 6 Δεκέμβρη,


2) τη μαζική παράσταση του Συλλόγου στο Τμήμα και την απόσπαση δεσμεύσεων για την απόσυρση της απαράδεκτη πρακτικής των 60 ατόμων και των 200€. 

Συγκεκριμένα,παρά την πρότερη αδιαλλαξία των Καθηγητών, σήμερα βρέθηκαν προ των αντιφάσεων τους, μπροστά στο αίτημα και την επιχειρηματολογία του Συλλόγου, με αποτέλεσμα να υπάρξει για πρώτη φορά μεγάλο κομμάτι στο εσωτερικό τους που υποστηρίζει ανοιχτά τη μη εφαρμογή αυτής της πρακτικής και ο Πρόεδρος Αιμ. Μαυρουδής να καλέσει εκ νέου Τμήμα την επόμενη Πέμπτη,13/12, στο οποίο θα εισηγηθεί ο ίδιος την αποχώρηση του τμήματος από το πρόγραμμα πρακτικής.

Έχουμε διανύσει λοιπόν το μεγαλύτερο μέρος του δρόμου ενάντια σε ένα ακόμα εμπόδιο που μας διαχωρίζει μεταξύ μας και ενισχύει την ανεργία μας. Μένει να φροντίσουμε όλοι μας ότι θα εγγυηθούμε την υλοποίηση των υποσχέσεων που μας δόθηκαν και θα βρισκόμαστε μαζικά στο επόμενο Τμήμα, καθώς επίσης ότι θα συνεχίσουμε τον αγώνα ενάντια στα νομοσχέδια Γαβρόγλου μαζί με τους υπόλοιπους φοιτητικούς συλλόγους, τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς.

Με εμπιστοσύνη στις Γενικές μας Συνελεύσεις. Με εμπιστοσύνη στο ότι όταν ασκούμε συλλογικά πιέσεις μπορούμε να ανατρέπουμε τους πιο δυσμενείς συσχετισμούς και να νικάμε

Αυτά είναι τα μεγαλυτέρα διδάγματα της νικηφόρας κατάληψης.

Αύριο Παρασκευή 7/12 το τμήμα Φιλολογίας θα λειτουργήσει κανονικά.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr