Επιτέθηκαν σε φοιτήτρια του ΑΠΘ

Αριστοτέλειο Παν. Θεσσαλονίκης: Οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία καταγγέλλουν ότι στο ΑΧΕΠΑ, που βρίσκεται μέσα στον χώρο του ΑΠΘ δέχθηκαν επιθέσεις μία φοιτήτρια και μία νοσηλεύτρια.

Δυο νέα περαστικά φέρνει στο φως της δημοσιότητας η ΠΟΕΔΗΝ μετά την είδηση που είδε χθες το φως της δημοσιότητας, αναφορικά με την επίθεση που πραγματοποίησαν άγνωστοι σε καθηγητή πανεπιστημίου κοντά στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ το οποίο βρίσκεται εντός του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Όπως αναφέρει η ΠΟΕΔΗΝ «το μεσημέρι της Δευτέρας το μεσημέρι επιτέθηκαν σε φοιτήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής που έβγαλε χρήματα και της τα πήραν. Φώναξε βοήθεια προσέτρεξαν συνάδελφοι να τη βοηθήσουν. Ο βιβλιοθηκονόμος του Νοσοκομείου που προσέτρεξε σε βοήθεια δέχθηκε επίθεση από τον ληστή και έφαγε μπουνιές στο πρόσωπο. Τον ακινητοποίησαν. Συνελήφθη και την άλλη ημέρα αφέθηκε ελεύθερος επειδή δεν έγινε μήνυση από τους συναδέλφους που λήστεψε. Φοβούνται οι συνάδελφοι. Αυτός που τους λήστεψε είναι γνωστός – άγνωστος και περιφέρεται συνεχώς στο Νοσοκομείο και κλέβει.

Φοιτητές ΑΠΘ: Δεν νιώθουμε ασφάλεια

Η Διοίκηση απούσα.

Το τρις εξαμαρτείν.

Το ΑΧΕΠΑ είναι ξέφραγο αμπέλι».

Την ίδια τύχη όμως φαίνεται πως είχε και μία νοσηλεύτρια. Ήταν το μεσημέρι της περασμένης Παρασκευής όταν η άτυχη γυναίκα είχε κάνει μόλις ανάληψη μετρητών από ATM που βρίσκεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ. Σύμφωνα με την ΠΟΕΔΗΝ «την χτύπησαν την έριξαν πάνω στη τζαμαρία και της έκλεψαν 350 ευρώ που είχε βγάλει από το μηχάνημα. Δεν κλήθηκε η Αστυνομία. Δεν ελήφθησαν μέτρα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου».

Τέλος η ΠΟΕΔΗΝ αφήνει ερωτήματα αναφορικά με το πανεπιστημιακό άσυλο καθώς όπως αναφέρει το νοσοκομείο «ΑΧΕΠΑ είναι ξεχωριστό Νομικό πρόσωπο και ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και όχι στο Παιδείας. Γιατί λοιπόν δεν επιλαμβάνεται η αστυνομία των παράνομων πράξεων;» και καταλήγει τονίζοντας ότι «Θα πρέπει να προσλάβουμε σωματοφύλακες για να διαφυλάξουμε τη σωματική μας ακεραιότητα. Αν είναι δυνατόν».

Η ανακοίνωση της ΠΟΕΔΗΝ: 

Το τελευταίο τετραήμερο τρεις ληστείες στο ΑΧΕΠΑ και τραυματισμοί συναδέλφων.

Εκμεταλλευόμενοι το Πανεπιστημιακό Άσυλο που δεν έπρεπε να υφίσταται εντός του Νοσοκομείου

Κινδυνεύει η ζωή μας από την πλημμελή φύλαξη των Νοσοκομείων λόγω έλλειψης κονδυλίων

Ανομία επικρατεί στα Δημόσια Νοσοκομεία λόγω πλημμελούς φύλαξης. Συχνά καταγράφονται περιστατικά, ληστείες, κλοπές σε προσωπικά αντικείμενα Προσωπικού από τα αποδυτήρια και από τους θαλάμους ασθενών.

Πολλές φορές Νοσηλευτές, γιατροί, απροστάτευτοι τρώνε ξύλο από ασθενείς, συνοδούς που επιδεικνύουν παραβατική συμπεριφορά.

Η κατάσταση όμως πια έχει ξεφύγει. Απειλείται η ζωή μας καθ’ ότι βγαίνουν πιστόλια (Λαμία) μαχαίρια (Νίκαια) και άλλα αιχμηρά αντικείμενα.

Τα τραγικά συμβάντα το τελευταίο τετραήμερο στο Νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ δείχνουν πια ότι η κατάσταση έχει ξεφύγει και η επικινδυνότητα είναι μεγάλη.

Το ΑΧΕΠΑ είναι ξεχωριστό Νομικό πρόσωπο και ανήκει στο Υπουργείο Υγείας και όχι στο Παιδείας. Γιατί λοιπόν δεν επιλαμβάνεται η αστυνομία των παράνομων πράξεων;

Η Διοίκηση του Νοσοκομείου και το Υπουργείο Υγείας φέρουν ακέραια την ευθύνη για τις κατ’ επανάληψη ληστείες εκμεταλλευόμενοι το Πανεπιστημιακό Άσυλο.

Δεν είναι δυνατόν ένα Νοσοκομείο με πέντε εισόδους, τεράστιους χώρους να διαθέτει μόνο οκτώ φύλακες (έναν στη βάρδια) και η Διοίκηση να αρνείται να φωνάξει την αστυνομία σε πολλές περιπτώσεις λόγω Πανεπιστημιακού Ασύλου.

Στην είσοδο του Νοσοκομείου που βρίσκεται επί της Αγίου Δημητρίου το τελευταίο τετραήμερο έγιναν ληστείες και παραλίγο να θρηνήσουμε θύματα συναδέλφων, την ώρα της ανάληψης χρημάτων από το μηχάνημα ATM.

Παρασκευή 9/11/2018 το μεσημέρι Νοσηλεύτρια, την χτύπησαν την έριξαν πάνω στη τζαμαρία και της έκλεψαν 350 ευρώ που είχε βγάλει από το μηχάνημα. Δεν κλήθηκε η Αστυνομία. Δεν ελήφθησαν μέτρα από τη Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Παρασκευή το βράδυ της ίδιας ημέρας συνταξιούχος καθηγητής του Πανεπιστημίου τον χτύπησαν άσχημα και του έκλεψαν 250 ευρώ που είχε βγάλει από το μηχάνημα. Δεν κλήθηκε η Αστυνομία. Πάλι καμία κίνηση από την Διοίκηση του Νοσοκομείου.

Δευτέρα 12/11/2018 το μεσημέρι επιτέθηκαν σε φοιτήτρια της Οδοντιατρικής Σχολής που έβγαλε χρήματα και της τα πήραν. Φώναξε βοήθεια προσέτρεξαν συνάδελφοι να τη βοηθήσουν. Ο βιβλιοθηκονόμος του Νοσοκομείου που προσέτρεξε σε βοήθεια δέχθηκε επίθεση από τον ληστή και έφαγε μπουνιές στο πρόσωπο. Τον ακινητοποίησαν. Συνελήφθη και την άλλη ημέρα αφέθηκε ελεύθερος επειδή δεν έγινε μήνυση από τους συναδέλφους που λήστεψε. Φοβούνται οι συνάδελφοι. Αυτός που τους λήστεψε είναι γνωστός – άγνωστος και περιφέρεται συνεχώς στο Νοσοκομείο και κλέβει.

Η Διοίκηση απούσα.

Το τρις εξ’ αμαρτήν.

Το ΑΧΕΠΑ είναι ξέφραγο αμπέλι.

Μας κυβερνούν ανίκανοι και επικίνδυνοι άνθρωποι.

Θα πρέπει να προσλάβουμε σωματοφύλακες για να διαφυλάξουμε τη σωματική μας ακεραιότητα. Αν είναι δυνατόν.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr