Η 1η Σύνοδος των Προέδρων των Τμημάτων Μαθηματικών των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Η 1η Σύνοδος των Προέδρων των Τμημάτων Μαθηματικών των Ελληνικών Πανεπιστημίων

Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι (Πρόεδροι ή Αντιπρόεδροι) όλων των Τμημάτων Μαθηματικών των Ελληνικών Πανεπιστημίων.

Με πρωτοβουλία του Τμήματος Μαθηματικών του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, θα διεξαχθεί, το Σάββατο 10 Νοεμβρίου 2018, η 1η Σύνοδος των Προέδρων των Τμημάτων Μαθηματικών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, στους χώρους του Τμήματος Μαθηματικών του ΑΠΘ.


Στη Σύνοδο θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι (Πρόεδροι ή Αντιπρόεδροι) όλων των Τμημάτων Μαθηματικών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, και πιο συγκεκριμένα του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών, του Πανεπιστημίου Αιγαίου, του Πανεπιστημίου  Ιωαννίνων, του Πανεπιστημίου Κρήτης και του Πανεπιστημίου  Πατρών. Επιπλέον, θα πάρουν μέρος ο Διευθυντής του Τομέα Μαθηματικών της Σχολής Εφαρμοσμένων Μαθηματικών και Φυσικών Επιστημών του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου (ΣΕΜΦΕ-ΕΜΠ), καθώς και οι Κοσμήτορες της Σχολής Θετικών Επιστημών του ΑΠΘ και του Πανεπιστημίου Αιγαίου.

Την ατζέντα των εργασιών της Συνόδου θα απασχολήσουν, μεταξύ άλλων, οι επικείμενες ιδρύσεις νέων Τμημάτων, καθώς και θέματα σχετικά με τις σπουδές, την έρευνα και την προώθηση των Μαθηματικών Επιστημών στην Ελλάδα. Επίσης, έμφαση θα δοθεί στους μελλοντικούς σχεδιασμούς και τις δράσεις των Τμημάτων και Σχολών.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr