Έφυγε από τη ζωή Ομότιμος Καθηγητής του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ

Έφυγε από τη ζωή Ομότιμος Καθηγητής του ΑΠΘ

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Τμήματος Χημείας της Σχολής Θετικών Επιστημών του Α.Π.Θ., συνήλθε εκτάκτως σήμερα Παρασκευή 2 Νοεμβρίου 2018, ύστερα από την αναγγελία του αιφνίδιου θανάτου του Οµότιµου Καθηγητή του Τμήματος Ιωάννη Γεωργάτσου εκλεκτού συναδέλφου που προσέφερε επί πολλά έτη πολλαπλές υπηρεσίες για την ανάπτυξη και την επιστημονική πρόοδο του Τμήματος Χημείας.

Ο Ιωάννης Γεωργάτσος κατά το ακαδηµαϊκό έτος 1975-76 διετέλεσε συγκλητικός της Φυσικοµαθηµατικής Σχολής στη Σύγκλητο του Πανεπιστηµίου Πατρών. Κατά τα έτη 1982-86 διετέλεσε πρόεδρος του Τµήµατος Χηµείας του ΑΠΘ και κατά τα έτη 1985-88 Κοσµήτορας της Σχολής Θετικών Επιστηµών του ΑΠΘ. Το έτος 1993 διορίστηκε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστηµίου Θεσσαλίας, θέση στην οποία έµεινε µέχρι την αυτονόµηση αυτού του Πανεπιστηµίου το 1999.


ΨΗΦΙΖΕΙ

α) Να εκφραστούν τα συλλυπητήρια του Τμήματος στην οικογένεια του εκλιπόντος.

β) Να δημοσιευθεί το σχετικό ψήφισμα.

γ) Να παραστεί στην κηδεία του αντιπροσωπεία του Τμήματος.

H εξόδιος ακολουθία θα τελεσθεί σήμερα 2-11-2018 στα Κοιμητήρια της Αναστάσεως

του Κυρίου (Θέρμης) στις 2.15΄ μ.μ

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας

Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θρηνεί την απώλεια του Ιωάννη Γεωργάτσου, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ με συλλυπητήρια ανακοίνωση που εξέδωσε για την συνεισφορά του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας καθώς διετέλεσε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής.

Η ανακοίνωση:

«Το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας θρηνεί την απώλεια του Ιωάννη Γεωργάτσου, Ομότιμου Καθηγητή του Τμήματος Χημείας του ΑΠΘ. Ο Καθηγητής Γεωργάτσος διετέλεσε Πρόεδρος της Διοικούσας Επιτροπής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας από τον Δεκέμβριο του 1993 έως την αυτονόμηση του ιδρύματος τον Δεκέμβριο του 1998. Μεταξύ των άλλων συνεισφορών του στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, ο Ιωάννης Γεωργάτσος διαχειρίστηκε την ίδρυση και έναρξη λειτουργίας πολλών νέων Τμημάτων, ενώ υπήρξε ο κύριος εμπνευστής του Τμήματος Βιοχημείας & Βιοτεχνολογίας.

Η Πρυτανική Αρχή και τα μέλη του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας απευθύνουν θερμά συλλυπητήρια στην οικογένεια του εκλιπόντος.»

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα για το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr