Διαμαρτυρία φοιτητών του ΑΠΘ στο ΥΜΑΘ για τις φοιτητικές εστίες (ΒΙΝΤΕΟ)

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για τις φοιτητικές εστίες και τους φοιτητές που φέτος έμειναν έξω από αυτές πραγματοποίησαν σπουδαστές, μπροστά στο υπουργείο Μακεδονίας Θράκης.

Οι φοιτητές ζητούν να γίνουν δεκτοί όλοι όσοι έκαναν αίτηση για να πάρουν δωμάτιο στις φοιτητικές εστίες ενώ διαμαρτύρονται και για το γεγονός πως οι νέοι οικότροφοι καλούνται να πληρώσουν προκειμένου να πάρουν δωμάτιο.

«Ξέρουμε ότι υπάρχει τεράστιο πρόβλημα, έμειναν έξω από τις εστίες 150 παιδιά και όσοι μπήκαν οικότροφοι είναι υποχρεωμένοι να πληρώσουν ένα ποσό πάνω από 100 ευρώ για να πάρουν κλειδί και δωμάτιο.

Εμείς εδώ ζητάμε να μην πληρώσει κανένας οικότροφος ούτε ένα ευρώ για να μπειο σττις εστίες γιατί όλοι εμείς που κάναμε αίτηση για τις εστίες αντιμετωπίζουμε οικονομικά προβλήματα καιθ είμαστε από φτωχές λαϊκές οικογένειες και όλοι όσοι δεν μπήκαν στις εστίες με ευθύνη του κράτους να μπουν σε δωμάτια ξενοδοχείων μέχρι να βρουν μόνιμη λύση, μέχρι να ανεγερθούν καινούργιες εστίες για να καλυφθούν οι ανάγκες» δήλωσε στο thestival ο Στέφανος, πρωτοετής φοιτητής και μέλος επιτροπής πρωτοετών, οικότροφων και απορριφθέντων φοιτητικών εστιών.

Δείτε βίντεο από τη διαμαρτυρία

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr