Συνδυασμένη παρέμβαση του ΑΠΘ και του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Κουμπάν της Ρωσίας

Συνδυασμένη παρέμβαση του ΑΠΘ και του Κέντρου Ελληνικής Γλώσσας στο Πανεπιστήμιο του Κουμπάν της Ρωσίας

Πραγματοποιήθηκε στις 25-5-2018 στο Πανεπιστήμιο Κουμπάν (Κρασνοντάρ, Ν. Ρωσίας) το Δ΄ Διεθνές Συνέδριο Ελληνιστών με θέμα: «Ελλάδα – Κύπρος, Γλώσσα, Ιστορία, Πολιτισμός και σύγχρονη πραγματικότητα».

Το Συνέδριο, οργανώθηκε από το Τμήμα Ελληνικών του Πανεπιστημίου ΚΟΥΜΠΑΝ σε συνεργασία με το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας με τη στήριξη του Γεν. Προξενείου Κύπρου στο Κρασνοντάρ και υπό την αιγίδα του Γεν.Προξενείου της Ελλάδας στο Νοβοροσίσκ.


Με βάση την Ακαδημαϊκή Συμφωνία μεταξύ Α.Π.Θ. και Πανεπιστημίου Κουμπάν και το Πρόγραμμα «Ιάσων», για την ενίσχυση της διδασκαλίας της ελληνικής στις Παρευξείνιες περιοχές πραγματοποιήθηκαν οι παρακάτω παράπλευρες δράσεις:

  • Ο πρόεδρος του Κ.Ε.Γ και υπεύθυνος του προγράμματος ΙΑΣΩΝ, καθηγητής Ι.Ν. Καζάζης συμμετείχε με ανακοίνωσή του και διεξήγαγε στις 26/5 σεμινάριο για την πλήρη χρήση της ΠΥΛΗΣ για την Ελληνική Γλώσσα. Το σεμινάριο απευθυνόταν στους διδάσκοντες την Ελληνική ως ξένη γλώσσα στην ευρύτερη περιοχή, μεταξύ των οποίων και αποσπασμένοι Έλληνες εκπαιδευτικοί.
  • Ο Δημήτρης Φωτιάδης, γραμματέας του προγράμματος ΙΑΣΩΝ και διδάσκων τη ρωσική γλώσσα στο ΑΠΘ, συμμετείχε επίσης με ανακοίνωση και θα συμμετάσχει σε εντατικό πρόγραμμα κατάρτισης σε νέες μεθόδους διδασκαλίας της ρωσικής.
  • Oκτώ (8) Έλληνες φοιτητές, αριστεύσαντες στη ρωσική γλώσσα στο Διδασκαλείο του ΑΠΘ, έλαβαν υποτροφία από το Πανεπιστήμιο του Κουμπάν και θα παρακολουθήσουν εντατικό σεμινάριο 20 ωρών για τη βελτίωση των γλωσσικών τους δεξιοτήτων (25-31.5.2018).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr