Το πρώτο TEDx στην ιστορία του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ)

Το πρώτο TEDx event με τίτλο «Έρεισμα» διοργανώνεται από την ομάδα TEDX AUTH, με την υποστήριξη του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, και θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 26 Μαΐου 2018, από τις 10:00 έως τις 21:00, στην Αίθουσα Τελετών του ΑΠΘ.

Με στόχο οι συμμετέχοντες «να αναλογιστούν, στην καθημερινότητά τους, την αξία του ήθους, του πάθους και του τέλους, όπως τα όρισε ο Αριστοτέλης», η ομάδα TEDX Auth επιχειρεί την ανάδειξη ιδεών, προσώπων, έργων και δράσεων και τη διάδοσή τους στην πανεπιστημιακή κοινότητα και στο ευρύτερο κοινό.

"Στη ζωή υπάρχει ευχαρίστηση και φυσική γλυκύτητα." Αριστοτέλης

Είσαι υπέρμαχος της λογικής ή της ηθικής; Ποια είναι για εσ​ένα​ η αξία του πάθους και του τέλους;

Θέλεις και εσύ μία θέση στο παρθενικό ταξίδι του TEDxAUTH; 

Τότε έλα στην παρέα μας το Σάββατο 26 Μαΐου και ετοιμάσου για ευχάριστες και μοναδικές στιγμές και κυρίως αξιόλογες ιδέες.

Ετοιμάσου για ένα ταξίδι που μέσα από τις ομιλίες, τα performances και τα workshops θα συμβάλει στην παρουσίαση των προσωπικών βιωμάτων και εμπειριών, ανθρώπων που έχουν ξεχωρίσει στον δικό τους χώρο ο καθένας. Το ήθος, το πάθος και το τέλος, είναι οι βασικές θεματικές που σηματοδοτούν το φετινό πολυθεματικό TEDxAUTH. Το ταξίδι αυτό, γίνεται ιδιαίτερα απολαυστικό, πλαισιωμένο από διάφορους συνδυασμούς φαγητών και ροφημάτων, πολλά αναμνηστικά και δώρα και φυσικά με το πιο κεφάτο TEDxAUTH after Party.

Το “Έρεισμα” λοιπόν, αποτελεί το θέμα του πρώτου TEDxAUTH, που ήρθε για να ορίσει το ξεκίνημα ενός νέου θεσμού στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και να θέσει τις βάσεις για τις επόμενες δράσεις του.

Αφετηρία του φετινού ταξιδιού μας, είναι η Αίθουσα Τελετών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου. Ένας χώρος που έχει συνδεθεί άμεσα με στιγμές ευχάριστες και γλυκές για συνάμα από τους πιο όμορφους χώρους του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. 

Να τονίσουμε πως το εισιτήριό σας, σας εξασφαλίζει τη συμμετοχή σε ένα διεθνές πολυσυνέδριο και στις παράλληλες δράσεις αυτού. Ωστόσο, δεν υπάρχει η δυνατότητα δέσμευσης ή κράτησης θέσεων και όλοι οι συμμετέχοντες μπορούν να καθίσουν οποιαδήποτε στιγμή, όπου επιθυμούν, εντός πάντα των οριοθετημένων θέσεων και χώρων της εκδήλωσης.

Μην ξεχνάτε πως αυτό το ταξίδι είναι μοναδικό και ξεχωριστό και οι θέσεις αυτού είναι περιορισμένες. Έτσι, λόγω περιορισμένου αριθμού εισιτηρίων, συνιστούμε να εξασφαλίσετε την αγορά του εισιτηρίου σας το συντομότερο δυνατό. 

Εξασφάλισε και εσύ μία θέση στη φετινή εμπειρία και έλα να ανακαλύψουμε μαζί τον μαγευτικό κόσμο του TEDxAUTH!

Στο TEDx event συμμετέχουν 13 ομιλητές και 4 performers, διακεκριμένοι στον χώρο τους, από την Ελλάδα και το εξωτερικό, μεταξύ των οποίων:

  • η Στέλλα Κάσδαγλη, δημοσιογράφος και συνιδρύτρια του οργανισμού «Women On Top» για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία, καθώς και συνιδρύτρια της online λέσχης ανάγνωσης «Bookworm»
  • ο Γιάννης Πέτρου, αθλητής κωπηλασίας, 6ος Ολυμπιονίκης στο Ρίο και κάτοχος αργυρού μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Ρότερνταμ το 2016
  • ο Αλέξανδρος Πονομάροβ, φοιτητής Οδοντιατρικής και ερασιτέχνης χορευτής.

Οι ομιλητές και οι performers θα αναπτύξουν τις ιδέες τους, τους συλλογισμούς τους και θα καταθέσουν τα προσωπικά τους βιώματα, στη βάση της λογικής και της ηθικής, έτσι ώστε αυτές οι εμπειρίες να αποτελέσουν το «όχημα» που θα εμπνεύσει τους συμμετέχοντες στην εκδήλωση για ένα καλύτερο ταξίδι στη ζωή.

Στο πλαίσιο τoυ TEDx event, θα πραγματοποιηθούν παράλληλα workshops, που εστιάζουν στην προσωπική ανάπτυξη των συμμετεχόντων, μέσα από τη διάδοση ιδεών και τη διεύρυνση των γνώσεων των συμμετεχόντων.

Λίγα λόγια για το TED

Το TED είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός με σκοπό τη διάδοση ιδεών που έχουν στόχο να εμπνεύσουν, να κινητοποιήσουν το ακροατήριο και να του δώσουν τη δυνατότητα να αλλάξει τρόπο σκέψης και στάση ζωής. Ξεκίνησε το 1984 στην Καλιφόρνια ως ένα συνέδριο με κεντρικό άξονα την Τεχνολογία, την Ψυχαγωγία και το Design –από τα αρχικά των λέξεων Technology, Entertainment, Design προέρχεται η ονομασία TED. Σήμερα καλύπτει πλέον όλα τα πεδία –από την επιστήμη και την τέχνη μέχρι την επιχειρηματικότητα και τα παγκόσμια ζητήματα.

Σχετικά με το TEDx

Στο πνεύμα της αποστολής του TED, «ιδέες που αξίζει να διαδοθούν», το TEDx αποτελεί ένα πρόγραμμα τοπικών, ανεξάρτητων εκδηλώσεων. Το ανεξάρτητο του χαρακτήρα της οργάνωσης δηλώνεται με το x στην επωνυμία TEDx.

Στόχος του προγράμματος είναι να φέρει κοντά ανθρώπους για να μοιραστούν μια TEDx εμπειρία. Παράλληλα, οι ομιλητές επιδιώκουν να συνδέσουν το κοινό μέσα από συζήτηση.

#Host

Ο Vassilis Vassiliadis ολοκλήρωσε τις σπουδές του στο Πανεπιστήμιο του Portsmouth Computer Science, και συνέχισε την επαγγελματική του δραστηριότητα το 1998 ως διευθυντικό στέλεχος μεγάλων λογαριασμών (HP, Oracle, OTEAcademy Cosmote-DT Group). Εν συνεχεία ασχολήθηκε με την υλοποίηση διεθνών Projects Customer Experience και Service Design και έκτοτε δραστηριοποιείται στον χώρο της επαγγελματικής εκπαίδευσης και προσωπικής ανάπτυξης τόσο των ανθρώπων, όσο και εταιρειών. Προσμετρά ήδη 10 χρόνια και σημαντικό αριθμό βιωματικών παρεμβάσεων και public speaking, ενώ παράλληλα είναι και ιδρυτής της VividVibes· μιας εταιρείας Συμβουλευτικής & service design. Κάτι επιπλέον που τον κάνει να ξεχωρίζει, είναι το δίπλωμα Ψυχοδραματιστή και η αγάπη του για τις μικρές και μεγάλες ομάδες ατόμων.

#Speaker

Η Stella Kasdagli ξεκίνησε την καριέρα της ως μεταφράστρια, αλλά τελικά έγινε και δημοσιογράφος. Ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Γαλλική φιλολογία και τη Θεωρία των ΜΜΕ στο Λονδίνο, και στη συνέχεια δούλεψε για αρκετά χρόνια ως διευθύντρια σύνταξης στο περιοδικό Cosmopolitan. Πλέον, μοιράζει το χρόνο της ανάμεσα στο γράψιμο και στο σχεδιασμό και υλοποίηση δράσεων για την ενδυνάμωση των γυναικών και την έμφυλη ισότητητα. Είναι συνιδρύτρια του οργανισμού Women On Top για την επαγγελματική ενδυνάμωση των γυναικών και την ισότητα στην εργασία, καθώς και της online λέσχης ανάγνωσης Bookworm, ενώ παραδίδει σεμινάρια blogging και social media σε εφήβους και ενηλίκους. Έχει γράψει 7 βιβλία για ενηλίκους, εφήβους και παιδιά (Κοιλίτσα.com, Ήθελα μόνο να χωρέσω και ολόκληρη τη σειρά της Πριγκίπισσας Αθηνάς) και μεγαλώνει, μαζί με τις δύο κόρες της, στην Αθήνα.

#Speaker

Ο Giorgos Xanthakis ξεκίνησε τα πρώτα του επαγγελματικά βήμα στο χώρο του “online gaming” το 2005 & για 3 ½ χρόνια απασχολήθηκε στο τμήμα marketing των εταιρειών e-Global & Battlenet καθώς και του οργανισμού World Cyber Games. Εν συνεχεία, μεταπήδησε στον χώρο της επικοινωνίας και συγκεκριμένα στην MSPS δουλεύοντας επί το πλείστον με πολυεθνικούς λογαριασμούς καταναλωτικών προϊόντων. To 2013 συνέχισε στη Proximity ZZ.Dot από την οποία αποχώρησε το 2015 ως Group Account Director έχοντας διαχειριστεί μία ευρεία γκάμα πελατών από τον χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας & των τηλεπικοινωνιών. Σήμερα, αποτελεί μέλος του Communications & Interaction Center (CIC) της The Coca-Cola Company και συνεργάζεται με την Coca-Cola Hellas S.A. ως Social Media Manager.

#Performer

O Oleksandr Ponomarov γεννήθηκε στην Ουκρανία και ζει την Αθήνα τα τελευταία 11 χρόνια. Είναι φοιτητής στην Οδοντιατρική Σχολή Αθηνών, και ασχολείται ερασιτεχνικά με το χορό.Τον ελεύθερό του χρόνο, προτιμά να τον αφιερώνει στη φωτογραφία και τα βίντεο στα οποία αποθανατίζει στιγμιότυπα από τα ταξίδια του. Η ενασχόλησή του με τον χορό ξεκίνησε ύστερα από κάποια βίντεο από το Youtube, που έτυχε να παρακολουθήσει. Σήμερα πλέον έχει δικό του κανάλι στο YouTube, oπου πλέον ανεβάζει τα δικά του βίντεο. Αγαπημένο του είδος χορού είναι το popping με στοιχεία από waving και robot dance. Πέρισυ μάλιστα συμμετείχε στο “So You Think You Can Dance”, όπου κατάφερε να προκριθεί στην τελική 8άδα.

#Speaker

O Ofakoglou Ioannis Ιωάννης Οφάκογλου είναι Managing Director της RISTART, ένα marketing agency που παρέχει ολοκληρωμένες υπηρεσίες branding, marketing και design. Συμμετέχει ως ομιλητής σε συνέδρια και ενδοεταιρικά workshops ενώ παράλληλα διδάσκει στο MBA της ΕΕΔΕ σε μαθήματα μάρκετινγκ.

#Speakers

Ο Σπύρος Μπάκας γεννήθηκε και μεγάλωσε σε οικογένεια Ρομά στον Δενδροπόταμο Θεσσαλονίκης. Από τα πρώτα χρόνια ίδρυσης του « Faros Tou Kosmou /Φάρου του κόσμου», αποτέλεσε έναν από τους βασικούς υποστηρικτές αλλά και συμμετέχοντες της εν λόγω πρωτοβουλίας, την οποία και υπερασπίζεται με άκρα αποφασιστικότητα και αγάπη. Στον «Φάρου του κόσμου» ξεκίνησε ως μέλος της διαγωνιστικής ομάδας Ρομποτικής, όπου και συνέχισε έπειτα με τον ρόλο του προπονητή. Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες της ομάδας, ήταν η διάκριση στον Πανελλήνιο διαγωνισμό εκπαιδευτικής ρομποτικής “FIRST LEGO LEAGUE” 2016, στον οποίο κατέκτησαν το πρώτο βραβείο στην κατηγορία του Project, σχετικά με τη βασική κατηγορία «ΕΡΕΥΝΑ». Μάλιστα, είχε την χαρά να ταξιδέψει δύο φορές στον τελικό διαγωνισμό ρομποτικής σε παγκόσμια κλίμακα που πραγματοποιήθηκε στην Αμερική, όπου κατάφερε να καταταχθεί στην 15η θέση. Τα ενδιαφέροντά του όμως δεν σταματάνε εκεί. Ο Σπύρος, συμμετείχε στην πρώτη προσομοίωση του Ο.Η.Ε για τα ανθρώπινα δικαιώματα και επιπλέον αποτέλεσε τον εκπρόσωπο του «Φάρου του κόσμου» στην Ημερίδα του Ε.Κ.Α και του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη.

Γεννημένος στη Νίκαια Ατιτικής το 2003, ο Σταύρος- Ραφαήλ Γιουβάνης μετακομίζει στην περιοχή του Δενδροποτάμου το 2012 και ξεκινάει τα πρώτα του βήματα στη Ρομποτική με τον «Φάρο του κόσμου» από νεαρή ηλικία. Μέσω της συμμετοχής τους στην ομάδα Ρομποτικής, καταφέρνει να κερδίσει στον πανελλήνιο διαγωνισμό Ρομποτικής το εισιτήριο για τον παγκόσμιο διαγωνισμό στο Saint Louis της Αμερικής. Παράλληλα είναι μαέστρος της μουσικής μπάντας του «Φάρου του κόσμου», διευρύνοντας τους ορίζοντές τους, στον χώρο της μουσικής. Επίσης, είχε την χαρά να λάβει μέρος στην πρώτη προσομοίωση του Ο.Η.Ε για τα ανθρώπινα δικαιώματα αλλά και να εκπροσωπήσει το «Φάρο του κόσμου» στην Ημερίδα του Ε.Κ.Α και του Υπουργείου Προστασίας του πολίτη. Επίσης, αποτέλεσε μέλος της αγωνιστική ομάδας Ρητορικής για μαθητές γυμνασίου και Λυκείου που έγιναν στην Θεσσαλονίκη το 2018.

#Speaker

Η Δρ. Katerina Loukaki γεννήθηκε στην Αθήνα όπου και εργάζεται ως κτηνίατρος. Είναι απόφοιτος της Κτηνιατρικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, στην οποία και ολοκλήρωσε τις σπουδές της το 1980. Με το πέρας των σπουδών της, δημιούργησε ένα Ιατρείο πρώτης φροντίδας για τα ζώα συντροφιάς σε προάστιο της Αθήνας και είχε την τιμή να κατακτήσει τον τίτλο της Προέδρου της Ελληνικής Κτηνιατρικής Εταιρείας. Από το 2007 έως το 2011 πραγματοποίησε διδακτορική της διατριβή στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Αθηνών, εστιάζοντας την έρευνά της στη “Θεραπευτική Συμβολή των ζώων συντροφιάς σε παιδιά με χρόνια προβλήματα και σε υγιή παιδιά, με ζώο συντροφιάς ένα κουνέλι” . Η έρευνα αυτή αποτέλεσε την πρώτη διδακτορική διατριβή στον τομέα αυτό, σε ελληνικό αλλά και διεθνές επίπεδο. Στο TEDxAUTH 2018, θα μοιραστεί μαζί μας της εμπειρίες της αναφορικά με τις εναλλακτικές θεραπείες καρκινοπαθών με ζώα συντροφιάς. 

#Speaker

Γεννημένη στην Αθήνα το 1978, η Χριστίνα Ρότσου πραγματοποίησε τις σπουδές της στη Διοίκηση επιχειρήσεων, ενώ ταυτόχρονα εργαζόταν ως γραμματέας της διευθύντριας του Deree - American College of Greece. Έπειτα συνέχισε τις σπουδές της στη Σκωτία, στο Stirling University, απ’ όπου απέκτησε τον μεταπτυχιακό της τίτλο σπουδών εστιάζοντας στην Ανάπτυξη Ανθρωπίνων Πόρων. Τα τελευταία 11 χρόνια εργάζεται στον τομέα της διαχείρισης ανθρώπινου δυναμικού. Διακρίνεται για το πάθος της για τη δουλειά της και για τη συμβολή της σε έναν κόσμο όπου όλοι θα είναι περισσότερο αποδοτικοί στη δουλειά τους. Από τα πρώτα της κιόλας βήματα στον επαγγελματικό στίβο, ανέλαβε τη θέση της Human Resources Manager την οποία και κατείχε στις μέχρι πρότινος συνεργασίες της. Σήμερα, τη συναντάμε στην KSY Juice Blends UK Ltd, στην οποίο κατέχει τον ρόλο της Head of Human Resources.

#Performer

O Alexander Kiou- Αλεξανδρος Κιουρντζιάδης γεννήθηκε στις 12 Μαρτίου το 1997, στη Θεσσαλονίκη Ασχολήθηκε για πρώτη φορά με τη μουσική και ειδικότερα με το βιολί, σε ηλικία μόλις 5 ετών. Κατάφερε να εισαχθεί με κατατακτήριες εξετάσεις, στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης σε ηλικία 11 χρόνων. Καθ’ όλη τη διάρκεια των σπουδών του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, πραγματοποιεί ανοδική πορεία και μάλιστα καταφέρνει να κατακτήσει τη θέση του πρώτου βιολιού (concertino) στη συμφωνική ορχήστρα του Κ.Ω.Θ. ενώ παράλληλα διακρίνετε σε διάφορους μουσικούς διαγωνισμούς. Πρόσφατα συμμετείχε στο τηλεοπτικό show "Ελλάδα έχεις ταλέντο", όπου και εξασφάλισε μία θέση στα ημιτελικά του διαγωνισμού. Το ρεπερτόριο του περιλαμβάνει και αλλά είδη πέραν της κλασικής μουσικής, και οι μουσικές συνθέσεις του συναντούν μεγάλη επιτυχία.

#Speaker

Ο Michail Charalampidis μεγάλωσε στον Λαγκαδά, Θεσσαλονίκης. Κατά τη διάρκεια των νεαρών του χρόνων, πραγματοποίησε σπουδές στον κινηματογράφο και το θέατρο στην Αμερική. Καθοριστικό σημείο για τον ίδιο ήταν η συνεργασία του με τον βραβευμένο με όσκαρ Douglas Trumbull, ενώ αργότερα αποτέλεσε μέλος της ομάδας οπτικών εφέ του διάσημου “Game of Thrones”. Την περίοδο αυτή εργάζεται ως σκηνοθέτης στη Babyblue Project, την εταιρεία παραγωγής του Σάκη Τανιμανίδη. Παράλληλα έχει στα σκαριά μια Ελληνική σειρά, μια ταινία μεγάλου μήκους και ένα διεθνές ντοκιμαντέρ. Μάλιστα, η τελευταία του ταινία μικρού μήκους με τίτλο "Οι Αναμνήσεις μιας Κούκλας" ταξίδεψε σε φεστιβάλ ανά τον κόσμο, από όπου κατάφερε να αποσπάσει και αρκετά βραβεία. 

Για να εξασφαλίσετε και εσείς το εισιτήριο σας πατήστε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr