Έφυγε από τη ζωή καθηγητής του ΑΠΘ

Έφυγε από τη ζωή καθηγητής του ΑΠΘ

Το Τμήμα Κινηματογράφου της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης με οδύνη πληροφορήθηκε το θάνατο του εκλεκτού και αγαπητού συναδέλφου Παύλου Πανταζή, αναπληρωτή καθηγητή Κλινικής-Κοινωνικής Ψυχολογίας ο οποίος το τίμησε με το επιστημονικό και εκπαιδευτικό του έργο.

Προσέφερε στο Τμήμα πολύτιμες υπηρεσίες όχι μόνο ως καθηγητής αλλά και από διάφορες θέσεις ευθύνης. Διετέλεσε Αναπληρωτής Πρόεδρος του Τμήματος Κινηματογράφου κατά την περίοδο από 1-9-2013 έως 30-10-2015 και Πρόεδρος από 1-11-2015 έως 30-8-2016.


Ο εκλιπών υπήρξε υποδειγματικός πανεπιστημιακός δάσκαλος με εξαίρετο ήθος προς φοιτητές και συναδέλφους.

Εργάστηκε με πάθος και έμπνευση για την εισαγωγή της κινηματογραφικής παιδείας στο ελληνικό σχολείο καθώς και την καλλιτεχνική εκπαίδευση των παιδιών των προσφύγων.

Η διδακτική του προσφορά στο Τμήμα υπήρξε ανεκτίμητη και το επιστημονικό του έργο σημαντικό με επιστημονική απήχηση τόσο στον ελλαδικό όσο και στον διεθνή χώρο.

Τιμώντας την προσφορά και τη μνήμη του, το Τμήμα Κινηματογράφου Ψηφίζει:

1. Να εκφραστούν τα θερμά συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

2. Να ανασταλεί η εκπαιδευτική δραστηριότητα του Τμήματος την ημέρα της κηδείας του.

3. Να παραστούν οι συνάδελφοι του Τμήματος στην εξόδιο ακολουθία, η οποία θα τελεσθεί την Τρίτη 16 Ιανουαρίου 2018 και ώρα 15.00 μμ., στα Κοιμητήρια “Αναστάσεως του Κυρίου” .

4. Να αναρτηθεί το σχετικό ψήφισμα στην ιστοσελίδα του Τμήματος.

Η Πρόεδρος του Τμήματος Κινηματογράφου

Για τον θάνατο του Παύλου Πανταζή, καθηγητή του Τμήματος Κινηματογράφου στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης (ΑΠΘ) εξέδωσε ανακοίνωση ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου.

Μία από τις πιο ανιδιοτελείς παρουσίες του Πανεπιστημίου δεν είναι πια μαζί μας. Ο Παύλος Πανταζής δεν κατάφερε να νικήσει τον καρκίνο. Αγωνιούσε μονίμως για το μέλλον της Ανώτατης Εκπαίδευσής μας, επιχειρηματολογούσε με πάθος για την σημασία της διεπιστημονικότητας, και ήταν πάντα έτοιμος να υπερασπιστεί ακόμη και αυτά που πολλοί θεωρούσαν ελάσσονες δημοκρατικές κατακτήσεις.

Πάνω από όλα, όμως, ο Παύλος ήταν ένας διανοούμενος της Αριστεράς. Από αυτούς που λιγοστεύουν.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης, αποχαιρετά με θλίψη το σύντροφο, Παύλο Πανταζή και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Πέθανε χθες ο Παύλος Πανταζής, ένας σημαντικός ακαδημαϊκός και σπουδαίος άνθρωπος.

Ήταν πτυχιούχος Ψυχολογίας και Παιδαγωγίας από το ΑΠΘ και με διδακτορικό από το τμήμα Φιλοσοφίας-Παιδαγωγικής-Ψυχολογίας από το Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Διετέλεσε Επίκουρος Καθηγητής στο τμήμα Δημοσιογραφίας του ΑΠΘ, επίκουρος, λέκτορας και διδάσκων Π.Δ. 401/80 στο Παιδαγωγικό Τμήμα Δημοτικής Εκπαίδευσης στο ΑΠΘ και Λέκτορας, Επιστημονικός Συνεργάτης στο Τμήμα Φ.Π.Ψ. στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων.

Από νεαρή ηλικία είχε ενταχθεί στην ανανεωτική Αριστερά μέσα από τις γραμμές της ΕΚΟΝ Ρήγας Φεραίος και του ΚΚΕ εσωτερικού. Σε όλη του τη ζωή είχε αναπτύξει πλούσια κοινωνική και πολιτική δράση και ήταν ενεργό μέλος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης αποχαιρετά με θλίψη το σύντροφο, Παύλο Πανταζή και εκφράζει τα θερμά του συλλυπητήρια στην οικογένειά του.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr