Βραβεία αριστείας σε φοιτητές του ΑΠΘ

Βραβεία αριστείας για την ακαδημαϊκή και ερευνητική πορεία τους απονεμήθηκαν από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης σε καθηγητές του, φοιτητές, απόφοιτους, σε φοιτητικές ομάδες, όπως και σε μονάδες του ιδρύματος για την προσφορά τους στην ακαδημαϊκή λειτουργία, στην ειδική τελετή που πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα στην αίθουσα τελετών της παλιάς Φιλοσοφικής Σχολής.

Συγκεκριμένα, βραβεύτηκαν εννέα καθηγητές για την αναγνώριση του επιστημονικού έργου τους στον τομέα τους, για τη διεθνή παρουσία τους και για την προσέλκυση ερευνητικών προγραμμάτων, ένδεκα πρωτοετείς για τον βαθμό εισαγωγής τους σε ισάριθμες σχολές κατά το ακαδημαϊκό έτος 2017-18 και ένδεκα απόφοιτοι του ΑΠΘ για τον βαθμό αποφοίτησης κατά το ακαδημαϊκό έτος 2016-17.

Επίσης, βραβεύτηκαν οι φοιτητικές ομάδες του Τμήματος Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών PANDORA για τη δράση τους σε διεθνές επίπεδο, και του Τμήματος Φαρμακευτικής ARISTOTLE TEAM OF PHARMACY-ATP για την εθελοντική δράση και προσφορά προς τους άλλους. Βραβείο θα απονεμηθεί στην πανεπιστημιακή Βιβλιοθήκη και Κέντρο Πληροφόρησης για την προσφορά στην ακαδημαϊκή λειτουργία του ΑΠΘ.

«Τα κριτήρια επιλογής για την απονομή των βραβείων σχετίζονται με σειρά διακρίσεων που έχουν να κάνουν με τις διεθνείς αναγνωρίσεις, όπως και με τον αριθμό των ετεροαναφορών στο έργο τους από ξένους επιστήμονες. Σε ό,τι αφορά τις φοιτητικές ομάδες, τα κριτήρια σχετίζονται με τη διάρκεια και την ποιότητα των δράσεών τους, όπως και με τις επιτυχίες σε διεθνείς διαγωνισμούς και τις διακρίσεις τους» ανέφερε στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων ο πρόεδρος της Επιτροπής Αριστείας του ΑΠΘ, καθηγητής της Πολυτεχνικής Σχολής Γιώργος Καραγιαννίδης.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr