Ξεκινάει το πρωτάθλημα ποδόσφαιρο για τη νέα ακαδημαϊκή χρονιά 2014-15

  • Δικαίωμα συμμετοχής έχουν όλοι οι φοιτητές του ΑΠΘ οι οποίοι σχηματίζουν ομάδες από τα τμήματα ή  τις σχολές τους.
  • Πριν τη δήλωση συμμετοχής διαβάστε τον κανονισμό που είναι παρακάτω
  • Δηλώστε συμμετοχή εδώ

Το πρωτάθλημα αναμένεται να αρχίσει αρχές Οκτώβρη

 

ΚΑΝΟΝΙΣΜΟΣ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ 2014-15

Εσωτερικό πρωτάθλημα ποδοσφαίρου

Ακαδημαϊκό έτος 2014-2015

Κανονισμός πρωταθλήματος

1.    Οι ομάδες με χωρίζονται με κλήρωση σε 4 ομίλους με βαθμολογία και επικεφαλής τις 8 φιναλίστ του πρωταθλήματος 2013-2014 με τη σχετική κατάταξη. Πρώτες κληρώνονται οι 4 ομάδες των ημιτελικών και έπειτα οι υπόλοιπες 4 της προημιτελικής φάσης.

2.    Προκρίνονται από την Α΄φαση (όμιλοι), οι πρώτες ομάδες των ομίλων και για να συμπληρωθεί η οκτάδα των προημιτελικών αγωνίζονται για τις υπόλοιπες θέσεις (4), η 2η και 3η ομάδα των ομίλων ως εξής: Α2-Β3, Β2-Α3, Γ2-Δ3, Δ2-Γ3

       Στους προημιτελικούς έχουμε τα παρακάτω ζευγάρια

       α). Α1- νικητής Γ2-Δ3,  β).Β1-νικητης Δ2-Γ3,  γ). Γ1-νικητης Α2-Β3, δ). Δ1-νικητης Β2-Α3

       Στα ημιτελικά έχουμε τις συναντήσεις:  νικητής α-νικητής β και νικητής γ-νικητής δ.

       Οι νικήτριες ομάδες των ημιτελικών αγωνίζονται για τις θέσεις 1 και 2 

3.    Σε περίπτωση ισοβάθμιας 2 ομάδων στη φάση των ομίλων, η πρόκριση εξαρτάται κατά σειρά προτεραιότητας από 1ον). Το μεταξύ τους αποτέλεσμα, 2ον).Την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων,  3ον).Την καλύτερη επίθεση και 4ον). Αγώνας μπαράζ.

4.    Σε περίπτωση ισοβαθμίας 3 ή περισσοτέρων ομάδων προκρίνονται οι ομάδες με βάση τα παρακάτω κριτήρια κατά σειρά προτεραιότητας: 1ον). Τα μεταξύ τους αποτελέσματα, 2ον). Την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στα μεταξύ των ισόβαθμων μόνο ομάδων παιχνίδια, 3ον). Την καλύτερη επίθεση, 4ον). Την μεγαλύτερη διαφορά τερμάτων στο σύνολο των παιχνιδιών του ομίλου, 5ον). Αγώνες μπαράζ.

5.    Στα νοκ-άουτ παιχνίδια σε περίπτωση ισοπαλίας ακολουθεί παράταση 30 λεπτών και πέναλτι αν χρειαστεί (5:5) και (1:1)

6.    Η έναρξη των αγώνων ορίζεται στις 17.00 μ.μ. και οι ομάδες θα πρέπει να προσέρχονται έγκαιρα στον χώρο διεξαγωγής του αγώνα. Να σημειωθεί ότι το Π.Γ. ανοίγει στις 15.00

7.    Δικαίωμα συμμετοχής στους αγώνες έχουν οι φοιτητές του Α.Π.Θ. που έχουν εγγραφεί στο Π.Γ. και τους έχει εκδοθεί κάρτα μέλους βάση της οποίας συμπληρώνεται το φύλλο αγώνος

8.    Δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής φοιτητής που ορκίστηκε πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Φοιτητής ο οποίος κατά την διάρκεια του πρωταθλήματος (με συμμετοχή) παίρνει πτυχίο διατηρεί το δικαίωμα συμμετοχής.

9.    Επιτρέπεται η συμμετοχή μεταπτυχιακών φοιτητών με το οικείο τμήμα

10.    Οι αγώνες διαρκούν 90 λεπτά (2΄45΄). Η διάρκεια της ανάπαυσης είναι 10 λεπτά.

11.    Η βαθμολογία είναι 3-1-0 αντίστοιχα νίκη – ισοπαλία - ήττα

12.    Οι φιναλίστ τίθενται επικεφαλείς των ομιλών του επόμενου πρωταθλήματος

13.    Οι κάρτες δεν μεταφέρονται  σε επόμενους αγώνες

14.    Δυο κίτρινες κάρτες στον ίδιο αγώνα (=κόκκινη) τιμωρούνται με ποινή μιας αγωνιστικής.

15.    Αποβολή με απευθείας κόκκινη κάρτα στην περίπτωση του τελευταίου παίκτη τιμωρείται με μια αγωνιστική

16.    Παίκτης που αποβάλλεται με απευθείας κόκκινη κάρτα (χειροδικία, αντιαθλητική συμπεριφορά, εσκεμμένο χτύπημα αντίπαλου κ.τ.λ.) τιμωρείται με 2 αγωνιστικές και αν κριθεί υπότροπος αποβάλλεται από το πρωτάθλημα.

17.    Αποβολή παίκτη στον τελευταίο αγώνα της ομάδας του, η συνεπαγόμενη ποινή, εκτίετε στο επόμενο πρωτάθλημα

18.    Η οργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα επιβολής ποινών πέραν του διαιτητή ακόμα και μετά την λήξη του αγώνα (π.χ. συμπλοκή αντιπάλων στα αποδυτήρια, προπηλακισμός διατηρών κατά την αποχώρηση τους κ.τ.λ.).

19.    Επιτρέπονται 4 αλλαγές παικτών πέραν αυτής του τερματοφύλακα (4+1).

20.    Το δικαίωμα ένστασης ισχύει μόνο για 30 λεπτά μετά την λήξη του αγώνα και εφ’ όσον έχει ενημερωθεί ο διαιτητής όσο διαρκεί το παιχνίδι

21.    Συγκροτείται επιτροπή ενστάσεων, αποτελούμενη από 3 μόνιμα μέλη -από συμμετέχοντες φοιτητές- και τον υπεύθυνο ποδοσφαίρου του Α.Π.Θ., η οποία ορίζεται κατά την διαδικασία κλήρωσης από τους εκπροσώπους των ομάδων. Επίσης ορίζονται και 3 αναπληρωματικά μέλη –από τους συμμετέχοντες φοιτητές-  σε περίπτωση κολλήματος κάποιου μόνιμου μέλους. Η επιτροπή συγκροτείται και διαβουλεύεται κατόπιν έγγραφου αιτήματος ομάδος και αφού εξηγούνται λεπτομερώς οι λόγοι της ένστασης. Δικαίωμα ψήφου έχουν όλα τα μέλη. Σε περίπτωση ισοψηφίας προκρίνεται η ψήφος του υπεύθυνου ποδοσφαίρου.

22.    Η οργανώτρια αρχή έχει το δικαίωμα αναβολής αγώνων, όταν αυτό κρίνεται απαραίτητο (π.χ. υποχρέωση αγώνων πανεπιστημιακής ομάδας)

23.    Η οργανώτρια αρχή μπορεί να αναβάλλει αγώνα του πρωταθλήματος, κατόπιν αιτήματος ομάδας αφού αξιολογήσει τους λόγους που επικαλείται και εφόσον εξασφαλίσει την συναίνεση της αντιπάλου ομάδας. Σε διαφορετική περίπτωση η ομάδα που δεν προσέρχεται χάνει το παιχνίδι ενώ η διοργανώτρια αρχή επιφυλάσσεται για την εφαρμογή του άρθρου 26.

24.    Οι διαιτητές του πρωταθλήματος είναι φοιτητές σε πρακτική άσκηση, σύμφωνα με τα προγράμματα της Επιτροπής Ερευνών του ΑΠΘ. Το Π.Γ. δεν αξιολογεί διαιτητές του πρωταθλήματος. 

25.    Οι ομάδες έχουν το δικαίωμα να πραγματοποιήσουν προπονήσεις με κράτηση στο μεγάλο μόνο γήπεδο τις ώρες 8.00-16.00 (δωρεάν) και 20.00-21.30 (με χρέωση) Οι προπονήσεις θα διαρκούν μιάμιση ώρα το μέγιστο. Προυπόθεση για τα παραπάνω είναι οι προπονήσεις να μην εμποδίζουν την ομαλή λειτουργία του Π.Γ. (δηλ. αν δεν υπάρχει εμβόλιμος αγώνας του πρωταθλήματος ή αν δεν έχει προγραμματιστεί κάτι άλλο στο γήπεδο από το Π.Γ.)  Με ένα τηλέφωνο στο 2310 992672 στη γραμματεία του Π.Γ.  θα μπορούν να ενημερώνονται για τη διαθεσιμότητα του γηπέδου. 

26.    Ομάδα που δεν συμμετέχει σε προγραμματισμένο αγώνα αδικαιολόγητα αποκλείεται από τη συνέχεια του πρωταθλήματος 

27.    Οι ημερ/νιες ορισμού των αγώνων καθορίζονται από τη διοργανώτρια αρχή με βάση τις ημέρες προτίμησης των αγώνων, την κλήρωση των ομίλων, τις πανεπιστημιακές αργίες, το πρόγραμμα λειτουργίας του Π.Γ. και τις εξεταστικές περιόδους των συμμετεχόντων (εφόσον δηλωθούν).

28.    Σε περίπτωση που δυο ομάδες σε έναν αγώνα έχουν τα ίδια χρώματα στολής, μετά από κλήρωση η μία από τις δυο φοράει διακριτικά ή στολή άλλου χρώματος που προμηθεύεται από το Π.Γ.

29.    Η επικοινωνία γίνεται μόνο με τους εκπροσώπους των ομάδων που έχουν δηλωθεί στη φόρμα συμμετοχής. Η επικοινωνία γίνεται μόνο ηλεκτρονικά (e-mail) και σε εξαιρετικές περιπτώσεις τηλεφωνικά. Οι υπεύθυνοι των ομάδων υποχρεούνται να ενημερώσουν όλα τα μέλη της ομάδας για τον κανονισμό του πρωταθλήματος. Επίσης οι εκπρόσωποι των ομάδων υποχρεούνται να ενημερώνονται καθημερινά για τα νέα, τις αλλαγές , το πρόγραμμα του πρωταθλήματος μέσα απo την επίσημη ιστοσελίδα του πρωταθλήματος www.authsoccer.blogspot.com 

30.    Η οργανώτρια αρχή διατηρεί το δικαίωμα επίλυσης προβλημάτων ή περιπτώσεων που δεν προβλέπονται από τον παρόντα κανονισμό, καθώς και το δικαίωμα τροποποίησης της σειράς των αγώνων

31.    Η αντιπροσωπευτική ομάδα του ΤΕΦΑΑ δεν μπορεί να αλλάξει τη σύνθεση της ομάδος κατά τη διάρκεια του πρωταθλήματος. Οι δηλωθέντες παίκτες (με συμμετοχή)  στους 3 πρώτους αγώνες θα είναι αυτοί που θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο υπόλοιπο του πρωταθλήματος.

32.    Οι  μονοτμηματικές σχολές και τα ανεξάρτητα τμήματα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα με ΜΙΑ μόνο ομάδα. Σε περίπτωση πολλαπλών συμμετοχών θα δοθεί το δικαίωμα συγχωνεύσεων των ομάδων πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Σε διαφορετική περίπτωση θα διεξαχθούν αγώνες μονής πρόκρισης (μπαραζ)  μεταξύ των ομάδων αυτών για τη συμμετοχή στους ομίλους του πρωταθλήματος.

33. Κατά την παραμονή των θεατών στις κερκίδες απαγορεύεται η χρήση  πυρσών, κροτίδων , και οποιοδήποτε άλλων μέσων ή ενεργειών  μπορούν  να βλάψουν τη σωματική ακεραιότητα φοιτητών ή να οδηγήσουν στην καταστροφή δημόσιας περιουσίας. Σε περίπτωση που διαπιστωθεί ότι θεατές/οπαδοί συγκεκριμένης ομάδας χρησιμοποιούν τέτοια μέσα ή ενέργειες, η ομάδα  θα αποκλείεται αυτομάτως από το πρωτάθλημα. Επίσης, το Πανεπιστημιακό Γυμναστήριο θα επιφυλάσσεται για την άσκηση οποιουδήποτε ένδικου μέσου που μπορεί να διασφαλίσει την προστασία των φοιτητών και την περιουσία του Πανεπιστημίου.

34. Σε περίπτωση που μια ομάδα δεν αγωνιστεί  σε κάποιο αγώνα (για οποιοδήποτε λόγο, με επιφύλαξη του άρθρου 26) χάνει τον αγώνα με σκορ 3-0. Ομοίως, αν αυτή η ομάδα αποκλειστεί από τη συνέχεια του πρωταθλήματος χάνει τους αγώνες που δεν έχει παίξει με σκορ 3-0.