Το υπουργείο Παιδείας και ο αναπληρωτής Πρύτανης για την ομηρία πανεπιστημιακών του ΑΠΘ

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων καταδικάζει με τον πλέον απερίφραστο τρόπο την ομηρία την οποία υπέσθησαν τα μέλη της Συγκλήτου του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης.

Καμία πρόοδος στα ακαδημαϊκά πράγματα δεν επιτυγχάνεται με τη βία.

Αναπληρωτής Πρύτανης

Στη χθεσινή ομηρία του ιδίου καθώς και άλλων μελών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, αναφέρθηκε ο αναπληρωτής Πρύτανης Έρευνας και Συντονισμού στο ΑΠΘ Θεόδωρος Λαόπουλος, λέγοντας ότι «μπορεί να μην κινδυνεύσαμε σωματικά από τους φοιτητές, αλλά σίγουρα υποστήκαμε ένα είδος βίας».

Μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ, ο κ. Λαόπουλος υπογράμμισε λέγοντας ότι «όσο οι καταλήψεις και οι παρεμβάσεις τέτοιου είδους θεωρούνται επιτρεπτές και ανεκτές, δεν μπορούμε να κάνουμε τίποτα. Δεν είναι ζήτημα του πανεπιστήμιου, αλλά της κοινωνίας». 

Ο κ. Λαόπουλος υποστήριξε ότι επρόκειτο για 40 φοιτητές που απαιτούσαν από το πανεπιστήμιο να μην εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε το καλοκαίρι. «Είναι μια πολύ μικρή πλειοψηφία, πολιτικά εκτός του κοινοβουλίου», ανέφερε. 

«Υπήρχε πρόβλημα επικοινωνίας. Δεν είχαμε κανένα σημείο επαφής για να μπορέσουμε να έχουμε διάλογο με αυτούς τους φοιτητές. Μόνο η αστυνομία μπορεί να παρέμβει σε τέτοιες περιπτώσεις αλλά εμείς χθες δεν την καλέσαμε, παρά μόνο το υπουργείο, όπως προβλέπεται σε τέτοιες περιπτώσεις», τόνισε. 

ΑΠΘ: Φοιτητές κράτησαν αποκλεισμένα μέλη της Συγκλήτου για 4 ώρες (ΒΙΝΤΕΟ)

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr