Κατάργηση Πανελληνίων Εξετάσεων προτείνει το υπουργείο Παιδείας

Την κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων προτείνει, μεταξύ άλλων, το υπουργείο Παιδείας με πεντασέλιδο κείμενό του.

Πεντασέλιδο κείμενο στο οποίο και αναφέρεται ανοιχτά η ανάγκη κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων για την εισαγωγή στα ανώτατα ιδρύματα έχουν στα χέρια τους οι εκπρόσωποι των θεσμών από την περασμένη εβδομάδα, σε σχέση πάντα με την αναμενόμενη νέα έκθεση του ΟΟΣΑ για την παιδεία και την “εργαλειοθήκη” της.

“Η κατάργηση των πανελλαδικών εξετάσεων στην τωρινή τους μορφή πρέπει να παρουσιαστεί με μία πλήρη ανάλυση και τον δημιουργικό συνδυασμό όλων των πορισμάτων εθνικών διαλόγων για την Παιδεία και την εκτίμηση της ευρωπαϊκής εμπειρίας, ενώ η αποστολή εξαντλητικών συζητήσεων και συναίνεσης σε εκπαιδευτικό και πολιτικό επίπεδο έχει δοθεί στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής” αναφέρεται χαρακτηριστικά στο κείμενο που παρουσιάζει τον σχεδιασμό του υπουργείου Παιδείας για τα επόμενα τρία χρόνια με την υπογραφή του υπουργού κ.Κώστα Γαβρόγλου

Δραστικές αλλαγές σε Λύκεια και ΑΕΙ.

Αν θέλεις να μείνεις ενημερωμένος για ότι αφορά τις Πανελλήνιες 2017 (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ)

Αποκαλύπτει ότι το θέμα της κατάργησης των πανελλαδικών εξετάσεων αποτελεί μία απόφαση ειλημμένη, η οποία άλλωστε θα βοηθήσει το κράτος και το υπουργείο Παιδείας να κάνει οικονομία πολλών εκατομμυρίων ευρώ ετησίως, ενώ πλέον αναζητείται απλώς ο τρόπος. Στο ίδιο κείμενο αναφέρεται ότι οποιαδήποτε συζήτησης επί του θέματος θα πρέπει να συνδυαστεί με “δραστικές αλλαγές” στα πανεπιστήμια, οι οποίες πρέπει να σχεδιαστούν παράλληλα με αλλαγές στις τελευταίες τάξεις του Λυκείου.

Το “στοίχημα” κατ΄ επέκταση τέθηκε, οπότε και όπως έχει ήδη γίνει σαφές από το υπουργείο Παιδείας θα συνδυαστούν τα αποτελέσματα των πορισμάτων για την εκπαίδευση του πρώην πρύτανη, πρώην υπουργού Παιδείας, καθηγητή κ.Γεώργιου Μπαμπινιώτη και του καθηγητή κ. Αντώνη Λιάκου που ολοκληρώθηκε προ δύο μηνών. Για το τελευταίο δε να σημειωθεί ότι ο προκάτοχος του κ.Γαβρόγλου, ο κ. Νίκος Φίλης, είχε προκαταβολικά δεσμευτεί ότι θα το εφαρμόσει.

Στο κείμενο που στάλθηκε στους θεσμούς και στον ΟΟΣΑ, το οποίο και έχει στα χέρια του “Το Βήμα” αναφέρεται χαρακτηριστικά: “Το σύστημα των πανελλαδικών εξετάσεων που ισχύει στη χώρα μας έχει κερδίσει την αποδοχή της ελληνικξής κοινωνίας ως διαφανές και αντικειμενικό. Παρ΄ όλα αυτά, το σύστημα αυτό έχει εξαντλήσει όλες τις ευεργετικές του δυνατότητες, αφού δεν μπορεί αξιόπιστα να διαβεβαιώσει ότι οι νέοι μας μπορούν να σπουδάσουν αυτό ακριβώς που διάλεξαν”.

“Μία από τις πολλές παρενέργειές του είναι ότι έχει υποβαθμίσει τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου λόγω της προετοιμασίας για τις πανελλαδικές εξετάσεις και τα παράλληλα μαθήματα εκτός σχολείου. Η πρόταση σχετικά με τις πανελλαδικές πρέπει να είναι υπέρ της αναβάθμισης των τελευταίων τάξεων του Λυκείου και του να σπουδάζουν οι νέοι αυτό που πραγματικά θέλουν” σημειώνεται χαρακτηριστικά στο ίδιο κείμενο, το οποίο συντάχθηκε τις προηγούμενες ημέρες και παρουσιάζει τη νεότερη “έκδοση” της πολιτικής του υπουργείου Παιδείας για τα επόμενα τρία χρόνια.

Στα θέματα της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης το υπουργείο Παιδείας αναφέρεται εκτενώς στην ανάγκη δημιουργία κοινού χώρου ιδρυμά-

Περισσότερα νέα για τις Πανελλήνιες 2017 στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


1 1 1 1 1 Αξιολόγηση 0.00 (0 ψήφοι)