Πανεπιστήμια, ΤΕΙ, δίδακτρα, πανελλαδικές Στα Πανεπιστήμια και ΤΕΙ με δίδακτρα... όσοι δεν μπαίνουν με πανελλαδικές

Πρωτοφανής πρόταση βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ: Στα ΑΕΙ με δίδακτρα όσοι δεν μπαίνουν με πανελλαδικές (Πανελλήνιες 2016)

Η άμεση χρηματοδότηση και η αναχαίτιση του κύματος διαρροής του φοιτητικού δυναμικού σε πανεπιστήμια του εξωτερικά, τα επιχειρήματα της εισήγησης.

Μέχρι και πρόταση για δίδακτρα σε περιζήτητες σχολές, όπως η Ιατρική ή η Νομική, έπεσε στο τραπέζι των συζητήσεων από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να διευρυνθεί το ποσοστό των φοιτητών στη χώρα και να περιοριστεί το κύμα της μετανάστευσης στο εξωτερικό προς αναζήτηση σπουδών.


Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, η κυβέρνηση, στο πλαίσιο των αλλαγών που έχει εξαγγείλει στην εκπαίδευση, εξετάζει διάφορα σενάρια για το πέρασμα από της πανελλήνιες σε ένα νέο εισαγωγικό σύστημα, ακόμα και την πρωτοφανή πρόταση για δίδακτρα σε όσους δεν πετύχουν σε υψηλόβαθμες σχολές, θα ήθελαν όμως να σπουδάσουν το αντικείμενο στα ελληνικά δημόσια πανεπιστήμια.

Παρά την οικονομική εξάντληση των ελληνικών ιδρυμάτων με συνεχείς περικοπές στον προϋπολογισμό τους, το υψηλό επίπεδο αρκετών σχολών ήταν αυτό που ώθησε κάποιους στο να προτείνουν την κοστολόγησή του.

Η κυβέρνηση συζήτησε αλλά φαίνεται ότι θα προσπεράσει αυτή την πρόταση κι έχοντας πάντα σε πρώτο πλάνο το ζήτημα των διδάκτρων, προτιμάει αντί να "αγγίξει" τη δημόσια και δωρεάν παιδεία, να στραφεί στο Ελληνικό Ανοιχτό Πανεπιστήμιο και να το ενισχύσει με επιπλέον προγράμματα, άρα επιπλέον δίδακτρα.

Αν θέλετε να μείνετε ενημερωμένοι για το παρόν θέμα ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr