Βγήκαν οι ΕΒΕ 2024 για 454 Τμήματα / ΠΙΝΑΚΕΣ

 

ΕΝΟΤΗΤΕΣ

ΕΒΕ 2024: Οι Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής για 454 Τμήματα / ΠΙΝΑΚΕΣ

Ελάχιστη Βάση ΕισαγωγήςΤις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε πριν από λίγο το υπουργείο Παιδείας. Τα «Φοιτητικά Νέα» έχουν δημιουργήσει ειδική διαμορφωμένη σελίδα (www.foititikanea.gr/EBE/2024/) όπου μπορείτε να δείτε τους ΠΙΝΑΚΕΣ με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) για κάθε Τμήμα. 

Μετά την έκδοση της ΕΒΕ, μέσα στις επόμενες ημέρες δεκάδες χιλιάδες υποψήφιοι θα πρέπει να έχουν συμπληρώσει και να έχουν οριστικοποιήσει το μηχανογραφικό τους δελτίο, με τα Τμήματα/Σχολές που επιθυμούν να εισαχθούν, εάν και μόνο βρίσκονται στα πλαίσια της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ ΕΔΩ

Μείνετε Συντονισμένοι στα «Φοιτητικά Νέα» καθώς θα σας παρέχουν καθημερινή αρθρογραφία για όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε, συμπλήρωση μηχανογραφικού, εκτιμήσεις βάσεων, ανακοίνωση Βάσεων 2024, φοιτητική κατοικία, φοιτητικά επιδόματα, εγγραφές επιτυχόντων στα πανεπιστήμια, μετεγγραφές φοιτητών κτλ. Ακόμη, μπορείτε να συντονιστείτε στην σελίδα Φοιτητικά Νέα - Newsroom πατώντας εδώ. Το ενημερωτικό γκρουπ των υποψηφίων των πανελλαδικών 2024 στο Viber μπορείτε να το δείτε εδώ.

Υπενθυμίζεται ότι οι Ε.Β.Ε. προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις Ε.Β.Ε. εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε Ε.Β.Ε., το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής Ε.Β.Ε. Ειδικού Μαθήματος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2024.