Ανατροπή! Κεραμέως για Πανελλήνιες / "Δεν θα είμαι εγώ Υπουργός Παιδείας"

Ανατροπή! Κεραμέως για Πανελλήνιες / "Δεν θα είμαι εγώ Υπουργός Παιδείας"

Πανελλήνιες 2023: Για παρεξήγηση κάνει λόγο η κ. Κεραμέως, η οποία σε σημερινή της συνέντευξη στα Παραπολιτικά 90,1 ανακοίνωσε, ότι τελικά δεν θα είναι η ίδια υπηρεσιακή υπουργός Παιδείας στις επερχόμενες πανελλαδικές εξετάσεις.

Η παρεξήγηση, όπως εξήγησε η κ.Κεραμέως, αφορούσε στη χθεσινή δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου, ο οποίος είπε: «Το νομοθετικό έργο θα υπάρχει μέχρι τις πρώτες ημέρες της Μεγάλης Εβδομάδας και στη συνέχεια η βουλή θα διαλυθεί εντός των προβλεπόμενων από το σύνταγμα χρονικών ορίων» και ανέφερε ότι οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι λογικό να διεξαχθούν με την ίδια υπουργό. Όπως χαρακτηριστικά τονίστηκε, «ο πρωθυπουργός συνυπολόγισε τις Πανελλήνιες στην απόφασή του για τις εκλογές. Οι Πανελλαδικές είναι λογικό να διεξαχθούν με το ίδιο πρόσωπο στο υπουργείο Παιδείας».


Αλλά η κ. Κεραμέως ανέφερε σήμερα τα εξής:

«Για να διευκρινίσω μια παρεξήγηση που έγινε χθες, ο Πρωθυπουργός εξήγησε ότι ένας από τους λόγους που τον οδήγησε στην απόφαση οι εκλογές να γίνουν 21 Μαΐου και όχι 28, είναι ότι εάν γινόντουσαν στις 28 Μαΐου, επειδή κάνει περίπου 10 μέρες για να σχηματιστεί μια υπηρεσιακή κυβέρνηση και να αναλάβει ένας υπηρεσιακός υπουργός Παιδείας, αυτό θα σήμαινε ότι οι πανελλαδικές θα ξεκινούσαν με εμένα ως υπουργό και εν μέσω πανελλαδικών θα άλλαζε ο υπουργός. Αυτό δεν είναι θεμιτό, δεν είναι κάτι το οποίο το προκρίνουμε γιατί προστατεύουμε τις πανελλαδικές. Σε κάθε περίπτωση τελειώνει η αποστολή της κυβέρνησής μας στις 21 Μαΐου από εκεί και πέρα θα αναλάβει μια υπηρεσιακή κυβέρνηση».

Σύμφωνα με τις δηλώσεις αυτές, οι πανελλαδικές εξετάσεις θα γίνουν με υπηρεσιακό υπουργό Παιδείας, ο οποίος ΔΕΝ θα είναι η κ. Κεραμέως.

Προβληματισμός για τις Πανελλήνιες 2023 / Υποψήφιοι αντιμέτωποι με χιλιάδες συντελεστές

Συντονιστείτε στην ενημερωτική σελίδα των Πανελλαδικών 2023 στο viber εδώ και στο facebook εδώ για να λαμβάνετε όλα τα νέα σε ζωντανή ροή.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2023.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr