Πανελλήνιες 2023: Πάνω από 1000 θα εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές

Πανελλήνιες 2023: Πάνω από 1000 εισακτέοι στις Αστυνομικές Σχολές

Αστυνομικές Σχολές: Στις εργασίες της συνεδρίασης του Γενικού Συμβουλίου της ΠΟΑΣΥ συμμετείχε ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος. Κατά την διάρκεια της ομιλίας του ανακοίνωσε πως για το 2023 έχουν προγραμματιστεί να εισέλθουν στις αστυνομικές σχολές 1000 εισακτέοι μέσω πανελληνίων 2023 ενώ τόνισε πως προς αποφυγή μεταγωγών προκρίνονται οι ποινικές δίκες μέσω εικονο-τηλεδιασκέψεων.

Στην ομιλία του, ο Υπουργός επεσήμανε την προσφορά των ελλήνων αστυνομικών στο κοινωνικό σύνολο και τη μάχη που δίνουν καθημερινά με επαγγελματισμό και υπευθυνότητα για την αντιμετώπιση της εγκληματικότητας. Συγκεκριμένα αναφέρθηκε στη λήξη της καταλήψεων της φοιτητικής εστίας στου Ζωγράφου και του κτίριο ιδιοκτησίας του γηροκομείου της Λάρισας και στη σημερινή σύλληψη του 45χρονου κατηγορούμενου για βιασμό κοπέλας στο Παλαιό Φάληρο.  


Την ενημερωτική σελίδα για τις Αστυνομικές Σχολές μπορείτε να την δείτε εδώ.

«Η ελληνική κοινωνία εισπράττει το τελευταίο διάστημα σημαντικά αποτελέσματα από τη δράση της Αστυνομίας» τόνισε ο κ. Θεοδωρικάκος και συμπλήρωσε: «Χιλιάδες αστυνομικοί καθημερινά κάνουν το καθήκον τους και με το παραπάνω ενισχύοντας το κύρος της Αστυνομίας. Ο Ελληνικός λαός νοιώθει την ανάγκη να έχει κοντά του τον Έλληνα αστυνομικό, προκειμένου να είναι πιο ασφαλής. Και σ’ αυτό επικεντρώνεται η προσπάθεια της Κυβέρνησης».

Ο Υπουργός παράλληλα υπογράμμισε ότι τους τελευταίους 14 μήνες που βρίσκεται στο Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη έχει αποδείξει έμπρακτα τη στήριξη του προς τις Ελληνίδες και τους Έλληνες αστυνομικούς αναφέροντας τα εξής:

«Είμαστε δίπλα στον Έλληνα αστυνομικό με πράξεις:

• Αναβαθμίσαμε την αστυνομική εκπαίδευση

• Ενισχύσαμε την ΕΛΑΣ με σύγχρονο εξοπλισμό: με περισσότερα από 5000 οχήματα και μοτοσυκλέτες, μέσα ατομικής προστασίας και στολές, ηλεκτρονικό εξοπλισμό και ότι άλλο απαιτείται, με δαπάνη 95 εκ. ευρώ τα προηγούμενα τρία χρόνια.

• Επιλύσαμε χρόνια αιτήματα: το νέο βαθμολόγιο, την αύξηση σε 64 ώρες των νυχτερινών, τις διημερεύσεις

Ψηφιοποιούμε υπηρεσίες και διοικητικές διαδικασίες, απαλλάσσουμε την ΕΛΑΣ από πάρεργα:

• την κατάργηση του γνησίου της υπογραφής,

• των επιδόσεων δικογράφων, που έχει ψηφιστεί,

• ενώ έχει ήδη κινηθεί διαδικασία από το αρμόδιο υπουργείο για πραγματοποίηση ποινικών δικών μέσω εικονο-τηλεδιασκέψεων, προς αποφυγή μεταγωγών.

Συνεργαζόμαστε (σε ό,τι αφορά στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εργασίας με τίτλο «Εξορθολογισμός ασφαλιστική νομοθεσίας») και αντιμετωπίζουμε τα θέματα που σας αφορούν:

• Εντάσσονται στην 5ετία και όσοι εισήλθαν στο Σώμα μετά το 2011

• Πενταετία που αφορά πλέον το σύνολο των υπηρεσιών, όπου κι αν υπηρετεί ο Έλληνας αστυνομικός

• Συνεχίζουμε τη διαβούλευση για το Άρθρο 12, το οποίο προβλέπει ότι η εισφορά 1% θα πηγαίνει στο Μετοχικό Ταμείο Στρατού.

• Και στο Άρθρο 22, για τους πεσόντες εν ώρα καθήκοντος γίνονται οι απαραίτητες προσαρμογές ώστε να μην προκύψει μείωση για τις οικογένειες εκείνων που θυσιάστηκαν για την ασφάλεια του πολίτη

Και συνεχίζουμε:

• Για το 2023 έχει προγραμματιστεί η πρόσληψη περισσότερων από 1000 αστυνομικών (στη σχολή αστυφυλάκων και στη σχολή αξιωματικών)

• Εξετάζεται από τις αρμόδιες υπηρεσίες του Αρχηγείου Ελληνικής Αστυνομίας σχέδιο ΚΥΑ που μας απεστάλη την περασμένη βδομάδα από το Υπουργείο Υγείας σχετικά με τη μεταφορά ψυχικά ασθενών ατόμων

• Σε λίγες ημέρες θα έχει καταρτιστεί από τις Υπηρεσίες του Αρχηγείου η νέα κανονιστική διαταγή για τις μεταγωγές κρατουμένων».

Ο Υπουργός Προστασίας του Πολίτη Τάκης Θεοδωρικάκος στην ομιλία του αναφέρθηκε και στο διαχρονικό αίτημα των αστυνομικών για το επικίνδυνο του επαγγέλματος. « Για την συντριπτική πλειονότητα των Ελλήνων Αστυνομικών το επάγγελμα είναι 100% επικίνδυνο. Είναι η πραγματικότητα που έχω βιώσει από πολύ κοντά επισκεπτόμενος πολλές δεκάδες αστυνομικούς στο νοσοκομείο» επεσήμανε ο κ. Θεοδωρικάκος και πρόσθεσε: «Η πολιτεία οφείλει στον Έλληνα αστυνομικό. Αναγνωρίζω το χρέος της πολιτείας και μαζί με τους συνεργάτες μου έχουμε επεξεργαστεί διάφορα σενάρια για το επικίνδυνο του επαγγέλματος και την οικονομική στήριξη των αστυνομικών. Δεν θέλω να είναι μόνο μια πράξη ηθικού χαρακτήρα. Θα συνεργαστούμε με στόχο να πετύχουμε όσα γίνεται περισσότερα και να είναι βιώσιμα».

Ψηφίστηκε το Νομοσχέδιο για τις Αστυνομικές Σχολές - ΟΙ ΔΙΑΤΑΞΕΙΣ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία για τις Αστυνομικές Σχολές.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr