Το πρόγραμμα των ΠΚΕ των Πυροσβεστικών Σχολών 2022-2023

Το πρόγραμμα των ΠΚΕ των Πυροσβεστικών Σχολών 2022-2023

Πανελλήνιες 2022Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν το «Πρόγραμμα προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2022 - 2023».

Πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) του Διαγωνισμού για την εισαγωγή φοιτητών στη Σχολή Αξιωματικών και σπουδαστών στη Σχολή Πυροσβεστών, της Πυροσβεστικής Ακαδημίας, με το σύστημα των εξετάσεων σε πανελλαδικό επίπεδο, το ακαδημαϊκό έτος 2022 - 2023, όπως καταρτίστηκε από τα Εκπαιδευτικά Συμβούλια της Σχολής Αξιωματικών και της Σχολής Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Επιτελείου και διατυπώθηκε στα πρακτικά της ανωτέρω (δ) σχετικής, ως εξής:


Θα ανακοινωθεί πρόγραμμα Προκαταρκτικών Εξετάσεων για τους υποψήφιους που θα υποβληθούν ΜΟΝΟ στο άθλημα της μεταφοράς αλτήρων με νεότερη ανάρτηση σημειώνει το ΑΡΧΗΓΕΙΟ του ΠΥΡΟΣΒΕΣΤΙΚΟΥ ΣΩΜΑΤΟΣ.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙ

ΤΟΠΟΣ-ΧΡΟΝΟΣ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗΣ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

  1. Ως έδρα της Υγειονομικής Επιτροπής Εξέτασης και της Επιτροπής Ψυχοτεχνικών Δοκιμασιών για τη διενέργεια των αντίστοιχων εξετάσεων και δοκιμασιών ορίζεται η Πυροσβεστική Ακαδημία, οδός Μάτσα αριθ. 32, Θέση Καλυφτάκη, Κάτω Κηφισιά Αττικής.
  2. Ως έδρα των Επιτροπών Αθλητικών Δοκιμασιών για τη διενέργεια των αντίστοιχων αγωνισμάτων ορίζεται το Δημοτικό Στάδιο Περιστεριού «Άγγελος Ράμφος», έδρα Α.Π.Σ. Ατρόμητος (Οδός Μπιζανίου, Περιστέρι, 12131 Αττικής). Είσοδος μόνο από οδό Μπιζανίου.
  3. Ώρα προσέλευσης των υποψηφίων σε κάθε Επιτροπή ΠΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος ορίζεται η 07:30' π.μ.
  4. Το Πρόγραμμα των προκαταρκτικών εξετάσεων είναι δεσμευτικό για όλους τους υποψηφίους. Παρέκκλιση μπορεί να υπάρξει μόνο, εφόσον συντρέξει εξαιρετικό και απρόβλεπτο γεγονός, π.χ. απεργία μεταφορικών μέσων, αιφνίδια βαριά ασθένεια κ.λπ., το οποίο ο υποψήφιος οφείλει να γνωστοποιήσει στην Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού το αργότερο την ίδια ημέρα εξέτασής του και να το αποδείξει ενώπιον αυτής επισυνάπτοντας σχετικά έγγραφα, ώστε να παρασχεθεί η δυνατότητα εξέτασής του σε άλλη ημερομηνία, εντός του καθορισθέντος χρόνου λειτουργίας των Επιτροπών ΠΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος. Η Επιτροπή Διενέργειας του Διαγωνισμού δύναται να εισηγηθεί στον Διοικητή της Πυροσβεστικής Ακαδημίας τη μεταβολή του προγράμματος ΠΚΕ για λόγους ασφάλειας ή ανωτέρας βίας.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙΙΙ ΓΕΝΙΚΕΣ ΟΔΗΓΙΕΣ

1. Επισημαίνεται ότι οι υποψήφιοι ενημερώνονται μέσω της ιστοσελίδας του Πυροσβεστικού Σώματος «www.fireservice.gr» με δική τους ευθύνη για το παρόν Πρόγραμμα και τυχόν αλλαγές αυτού.

2. Οι ΠΚΕ είναι ενιαίες και κοινές για τους υποψηφίους των Σχολών Αξιωματικών και Πυροσβεστών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. Κάθε υποψήφιος θα εξετάζεται τρείς (3) ημέρες για την ολοκλήρωση των ΠΚΕ από τις αρμόδιες Επιτροπές ως εξής:

α) Την πρώτη ημέρα, θα υποβληθεί σε υγειονομικές εξετάσεις ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής Εξέτασης.

β) Τη δεύτερη ημέρα, εφόσον κριθεί ικανός στις υγειονομικές εξετάσεις, θα υποβληθεί σε αθλητικές δοκιμασίες, ενώπιον των Επιτροπών Αθλητικών Δοκιμασιών, οι οποίες περιλαμβάνουν τα κάτωθι αγωνίσματα:

Α /Α

ΑΓΩΝΙΣΜΑΤΑ

ΟΡΙΑ

ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ

1.

Δρόμος 100μ.

16΄΄

Μία (1) προσπάθεια

2.

Δρόμος 1000 μ.

4΄ και 20΄΄

Μία (1) προσπάθεια

3.

Άλμα σε ύψος με φόρα

Τουλάχιστον 1,05μ.

Τρεις(3) προσπάθειες

4.

Άλμα σε μήκος με φόρα

Τουλάχιστον 3,60μ.

Τρεις(3) προσπάθειες

5.

Ρίψη σφαίρας (7,275 χλγ.) (Μέσος όρος ρίψης με το δεξί και

το αριστερό χέρι)

 

Τουλάχιστον 4,50μ.

Τρεις(3) προσπάθειες ανά χέρι 

 

6.

Μεταφορά ανά χέρι αλτήρα με λαβή βάρους είκοσι πέντε (25) κιλών έκαστος σε απόσταση εκατό

(100) μέτρων.

 

 

50’’

 

Μία (1) προσπάθεια

---

  Στη ρίψη σφαίρας, ως τελική επίδοση υποψηφίου ορίζεται ο μέσος όρος του αθροίσματος της καλύτερης επιμέρους επίδοσης με το αριστερό και με το δεξί χέρι .

  • Η μεταφορά των αλτήρων θα πρέπει να ολοκληρωθεί χωρίς διακοπή των κινήσεων και χωρίς επαφή των αλτήρων με το έδαφος.
  • Η σειρά διεξαγωγής των αγωνισμάτων κρίνεται ανάλογα με τις επικρατούσες την τρέχουσα ημέρα καιρικές και λοιπές συνθήκες, με ευθύνη της Επιτροπής Διενέργειας Διαγωνισμού καθώς και τον αριθμό των υποψηφίων. Υποψήφιος που δεν θα επιτυγχάνει το προβλεπόμενο όριο σε κάποιο αγώνισμα, δεν θα συνεχίζει να εξετάζεται στα υπόλοιπα.

γ) Την τρίτη ημέρα, εφόσον κριθεί ικανός στις υγειονομικές εξετάσεις και αθλητικές δοκιμασίες, θα υποβληθεί σε ψυχοτεχνικές δοκιμασίες ενώπιον Επιτροπής Ψυχοτεχνικών Δοκιμασιών.

3. Κατά τις Υγειονομικές Εξετάσεις, oι υποψήφιοι παρουσιάζονται αυτοπροσώπως, ενώπιον της Υγειονομικής Επιτροπής Εξέτασης, προσκομίζοντας υποχρεωτικά το Υγειονομικό Δελτίο με τις γνωματεύσεις των ιατρών και τις εξετάσεις εσώκλειστες σε φάκελο, στο εξωτερικό του οποίου θα αναγράφεται το ονοματεπώνυμο του υποψήφιου. Οι εξετάσεις, εφόσον δεν μπορούν να εκτυπωθούν (π.χ. ακτινογραφίες), δύνανται να προσκομισθούν σε ηλεκτρονικό δίσκο (CD), επί του οποίου θα επικολλάται από το Νοσηλευτικό Ίδρυμα ή το διαγνωστικό κέντρο αυτοκόλλητο με τα στοιχεία του υποψηφίου και την ημερομηνία εξέτασης. Αν ο υποψήφιος έχει προβλήματα όρασης, οφείλει να φέρει διορθωτικά γυαλιά και όχι φακούς επαφής.

Στην Επιτροπή Αθλητικών Δοκιμασιών ο υποψήφιος θα παρουσιαστεί με αθλητική περιβολή της επιλογής του. Επισημαίνεται ότι η συμμετοχή στις αθλητικές δοκιμασίες γίνεται αποκλειστικά με δική του ευθύνη. Οι υποψήφιοι δεν επιτρέπεται να φέρουν οποιαδήποτε συσκευή χρονομέτρησης κατά τη διάρκεια των αθλητικών δοκιμασιών.

Κατά τη διενέργεια των Ψυχοτεχνικών Δοκιμασιών ο υποψήφιος οφείλει να έχει μαζί του στυλό διαρκείας, μολύβι και γομολάστιχα και ξύστρα.

4. Κάθε υποψήφιος προσερχόμενος ενώπιον των Επιτροπών ΠΚΕ του Πυροσβεστικού Σώματος (πέρα των ανωτέρω) οφείλει να έχει μαζί του την ταυτότητά του για τον έλεγχο ταυτοπροσωπίας. Όσοι δεν φέρουν δελτίο αστυνομικής ταυτότητας, δεν θα γίνονται δεκτοί και δεν θα τους επιτρέπεται η είσοδος στους χώρους διεξαγωγής των διαδικασιών, εκτός αν προσκομίσουν βεβαίωση της Αστυνομικής Αρχής με σφραγισμένη φωτογραφία, όπου θα αναγράφεται ότι έχουν καταθέσει τα δικαιολογητικά για την έκδοση δελτίου αστυνομικής ταυτότητας, ή διαβατήριο ή άδεια οδήγησης, εφόσον αυτά φέρουν σχετική φωτογραφία. Σε διαφορετική περίπτωση δεν μπορεί να λάβει μέρος στις προκαταρκτικές εξετάσεις. Τα κινητά τηλέφωνα των υποψηφίων θα πρέπει να είναι απενεργοποιημένα καθ’ όλη τη διάρκεια της διεξαγωγής των ΠΚΕ. Απαγορεύεται ρητά για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων του συνόλου των υποψηφίων η ηχογράφηση, η βιντεοσκόπηση ή η με οποιοδήποτε άλλο τρόπο καταγραφή μέρους ή του συνόλου των προκαταρκτικών εξετάσεων. Παραβίαση των ανωτέρω επισύρει αποβολή τους από το χώρο διενέργειας των προκαταρκτικού εξετάσεων, ο υποψήφιος κρίνεται ΜΗ ΙΚΑΝΟΣ, πέραν των λοιπών έννομων συνεπειών.

5. Κατά τη διαδικασία του συνόλου υλοποίησης των προκαταρκτικών εξετάσεων, θα τηρούνται τα μέτρα προστασίας για τον περιορισμό της διασποράς του κορωνοΐού COVID-19 που θα ισχύουν τις προγραμματισμένες με την παρούσα ημερομηνίες.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΙV

ΟΔΗΓΙΕΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΟΔΟ ΤΟΥΣ ΣΤΙΣ ΠΚΕ ΤΟΥ ΠΣ

Οι υποψήφιοι, μετά το πέρας της εκάστης δοκιμασίας κατά τη διάρκεια των ΠΚΕ, έχουν τη δυνατότητα να ενημερώνονται αυθημερόν για την πορεία τους.

  1. Οι υποψήφιοι επισκέπτονται την ιστοσελίδα του Πυροσβεστικού Σώματος www.fireservice.gr
  2. Αναζητούν τη δημοσίευση με τίτλο «Ηλεκτρονική υποβολή αιτήσεων υποψηφίων για την εισαγωγή στις Σχολές της Πυροσβεστικής Ακαδημίας» και ημερομηνία έκδοσης την 23/03/2022. Η ανωτέρω δημοσίευση βρίσκεται στην αρχική σελίδα.
  3. Επιλέγουν το link υποβολής αίτησης για ιδιώτες https://atomika.fireservice.gr/apps/web/apps/national-exams-v2
  4. Επιλέγουν το πεδίο «αναζήτηση υποψηφίου - αίτησης» και συμπληρώνουν το Κωδικό ΥΠΑΙΘ και τον Αριθμό Ταυτότητάς τους.
  5. α. Οι υποψήφιοι, αν αποτύχουν σε κάποια δοκιμασία, επισημαίνονται ως «Μη Ικανοί» σε αυτή, και δεν δύνανται να συνεχίσουν στις λοιπές διαδικασίες.
    β. Οι υποψήφιοι που υποβάλλονται επιτυχώς στις ΠΚΕ θα επισημαίνονται με την ένδειξη «Σε εκκρεμότητα», ως την ολοκλήρωση του συνόλου των ΠΚΕ, οπότε και θα επισημανθούν ως «Επιτυχόντες».
  6. Το παρόν πρόγραμμα αναρτάται στον ιστότοπο του Πυροσβεστικού Σώματος www.fireservice.gr

Την ενημερωτική σελίδα των Σχολών Πυροσβεστικής μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία για τις Σχολές Πυροσβεστικής.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr