Αύξηση θέσεων και ειδικοτήτων στα Δημόσια ΙΕΚ στις Πανελλαδικές 2022

Αύξηση θέσεων και ειδικοτήτων στα Δημόσια ΙΕΚ στις Πανελλαδικές 2022

Πανελλαδικές 2022: Περισσότερες θέσεις αλλά και ειδικότητες θα υπάρχουν για τους υποψήφιους των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2022 στο παράλληλο μηχανογραφικό. 

Σε συνέντευξή της στον Ελεύθερο Τύπο της Κυριακής (24/10) η υπουργός Παιδείας αναφερόμενη στο παράλληλο μηχανογραφικό των Πανελλαδικών Εξετάσεων αποκαλύπτει ότι στις Πανελλαδικές του 2022 οι υποψήφιοι θα έχουν την ευκαιρία να επιλέξουν από το παράλληλο Μηχανογραφικό (Δ.ΙΕΚ) περισσότερες θέσεις και ειδικότητες.


Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Συγκεκριμένα στην ερώτηση της δημοσιογράφου: Ποια είναι τα συμπεράσματά σας από την πρώτη εφαρμογή του παράλληλου μηχανογραφικού; Θα υπάρξει αύξηση των ειδικοτήτων Δημοσίων ΙΕΚ στο πλαίσιο της ενίσχυσης της Επαγγελματικής Εκπαίδευσης;

η Νίκη Κεραμέως απαντά:

Το παράλληλο μηχανογραφικό -η δυνατότητα δηλ. για τους αποφοίτους Λυκείου να επιλέξουν την ώρα της συμπλήρωσης μηχανογραφικού να εισαχθούν σε ΑΕΙ μέσω πανελλαδικών ή σε Δημόσιο ΙΕΚ βάσει του απολυτηρίου τους- εφαρμόστηκε για πρώτη φορά φέτος με μεγάλη επιτυχία, καθώς πάνω από 22.000 υποψήφιοι το υπέβαλαν προκειμένου να εγγραφούν σε Δημόσια ΙΕΚ και να αποκτήσουν επαγγελματική κατάρτιση σε ειδικότητες με μεγάλη ζήτηση, όπως τεχνικός εφαρμογών πληροφορικής, web designer, web developer, τεχνικός εγκαταστάσεων ανανεώσιμων πηγών ενέργειας, τεχνικός τουριστικών μονάδων και επιχειρήσεων φιλοξενίας κ.ά.18:51:26

Η δυνατότητα αυτή που δόθηκε φέτος οδήγησε και σε σχεδόν διπλασιασμό των εγγραφέντων ηλικίας 18-20 στα Δημόσια ΙΕΚ σε σχέση με πέρυσι (από 6.715 σε 12.078), γεγονός που καταδεικνύει ότι οι νέοι απόφοιτοι της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης φαίνεται ότι αντιλαμβάνονται τον ενισχυμένο ρόλο της επαγγελματικής κατάρτισης, όπως αυτή παρέχεται από τα Δημόσια ΙΕΚ. Ετσι, επιλέγουν όλο και περισσότεροι αυτή τη διαδρομή για τη μετά το Λύκειο πορεία τους. Λαμβάνοντας υπόψη όλα αυτά τα δεδομένα, για την επόμενη χρονιά σχεδιάζουμε για το παράλληλο μηχανογραφικό που οδηγεί στα Δημόσια ΙΕΚ, αύξηση τόσο σε επίπεδο θέσεων όσο και ειδικοτήτων.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr