Πανελλήνιες 2022: Το Νοέμβριο 2021 οι προκαταρκτικές εξετάσεις για Στρατιωτικές & Αστυνομικές Σχολές

Αλλαγές στις Στρατιωτικές & Αστυνομικές Σχολές: Τι αλλάζει στις Πανελλήνιες 2022

Πανελλήνιες 2022: Φέτος θα πραγματοποιηθούν οι Προκαταρκτικές εξετάσεις στις Στρατιωτικές και Αστυνομικές σχολές, για τους μαθητές (της σημερινής Β’ Λυκείου) που θα δώσουν του χρόνου πανελλήνιες, αντί για τον Ιούνιο του 2022.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ: Πανελλήνιες 2022: Το Μάρτιο-Απρίλιο οι προκαταρκτικές εξετάσεις για Στρατιωτικές, Αστυνομικές & Λιμενικές Σχολές


Αλλαγή στο χρόνο διεξαγωγής των προκαταρκτικών εξετάσεων από το επόμενο σχολικό έτος για τους υποψηφίους Πανελληνίων Εξετάσεων που θα διεκδικήσουν την είσοδό τους σε αστυνομική ή στρατιωτική σχολή ανακοίνωσε η ΕΛ.ΑΣ.

Συγκεκριμένα όπως ανακοινώθηκε, από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022, η διεξαγωγή των προκαταρκτικών εξετάσεων (ΠΚΕ) θα διεξάγονται το φθινόπωρο του έτους, που προηγείται του έτους υποβολής του Μηχανογραφικού Δελτίου.

Συνεπώς, για τους υποψήφιους που θα υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο τον Ιούλιο του 2022, προκειμένου να εισαχθούν στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2022, οι ΠΚΕ θα διεξαχθούν το φθινόπωρο του 2021.

Η αλλαγή προβλέπεται από τα άρθρα 3 και 54 παρ. 2 του Ν. 4777/2021 σύμφωνα με τα οποία θεσπίστηκε ότι από το επόμενο σχολικό έτος 2021-2022 και εφεξής, ο/η υποψήφιος/α πριν τη συμπλήρωση του Μηχανογραφικού Δελτίου τους μήνες Ιούνιο-Ιούλιο έκαστου έτους θα πρέπει να γνωρίζει, πέραν της βαθμολογίας του/ης στα πανελλαδικώς εξεταζόμενα μαθήματα, την ικανότητά του/ης ή μη στις προκαταρκτικές εξετάσεις (ΠΚΕ) για τις παραγωγικές Σχολές των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας, στις οποίες συμπεριλαμβάνονται οι Σχολές Αξιωματικών και Αστυφυλάκων της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όσον αφορά στις ακριβείς ημερομηνίες διεξαγωγής των ΠΚΕ των παραπάνω υποψηφίων, καθώς και λοιπές λεπτομέρειες, θα καθορισθούν με τη σχετική προκήρυξη, η οποία θα εκδοθεί μετά την έκδοση της απόφασης του Υπουργικού Συμβουλίου από το Υπουργείο Εσωτερικών, με την οποία εγκρίνονται οι προσλήψεις στο Δημόσιο για το επόμενο έτος.

Διευκρινίζεται, προς αποφυγή παρερμηνειών, ότι, οι υποψήφιοι/ες για την εισαγωγή τους στις Αστυνομικές Σχολές το φθινόπωρο του 2021, θα συμμετέχουν σε ΠΚΕ, οι οποίες θα διενεργηθούν μετά το πέρας των Πανελλαδικών Εξετάσεων του 2021, όπως ακριβώς τα προηγούμενα έτη (εκτιμώμενος χρόνος έναρξης εντός Ιουνίου ή Ιουλίου).

Το πρόγραμμα των ΠΚΕ για το τρέχον έτος θα ανακοινωθεί στην Ιστοσελίδα της Ελληνικής Αστυνομίας εντός των επόμενων εβδομάδων.

  • Περισσότερα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2022 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr