Οι ΕΒΕ για τα 453 Τμήματα

Οι ΕΒΕ για τα 453 Τμήματα

Ελάχιστη Βάση ΕισαγωγήςΤις Ελάχιστες Βάσεις Εισαγωγής που αντιστοιχούν σε κάθε Σχολή ή Τμήμα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης ανακοίνωσε το υπουργείο Παιδείας μετά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, το μεσημέρι της Δευτέρας 19 Ιουλίου 2021. Τα «Φοιτητικά Νέα» έχουν δημιουργήσει ειδική διαμορφωμένη σελίδα (www.foititikanea.gr/EBE/2021/) όπου μπορείτε να δείτε τους ΠΙΝΑΚΕΣ με την Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής (ΕΒΕ) για κάθε Τμήμα.

H ανακοίνωση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής (ΕΒΕ) των τμημάτων επιβεβαίωσε τις δραματικές εκτιμήσεις για τις χιλιάδες θέσεις που αναμένεται να μείνουν κενές στα Πανεπιστήμια. Υποψήφιοι, γονείς υποψηφίων τόσο και η αντιπολίτευση ζητούν να μην εφαρμοστεί για φέτος η ΕΒΕ και να καλυφθούν όλες οι θέσεις, που εξήγγειλε για φέτος του υπουργείο δηλαδή οι 77.500.


Στο μεταξύ όμως το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε ότι μετά τις Πανελλήνιες Εξετάσεις, ξεκίνησαν οι διαδικασίες για την υποβολή του Μηχανογραφικού δελτίου και λήγουν την Τετάρτη 28 Ιουλίου 2021. Ετσι οι υποψήφιοι βρέθηκαν μπροστά σε πολλές εκπλήξεις καθώς πολλοί δε θα μπορέσουν να δηλώσουν καμία σχολή και άλλοι ακόμη και με καλές βαθμολογίες τις σχολές, που θα επιθυμούσαν.

ΔΕΙΤΕ ΤΗΝ ΕΒΕ ΓΙΑ ΚΑΘΕ ΤΜΗΜΑ ΕΔΩ

Όπως αναφέρει το υπουργείο Παιδείας οι ΕΒΕ προκύπτουν από τις μέσες επιδόσεις των υποψηφίων ανά Επιστημονικό Πεδίο/Τομέα σε συνδυασμό με τους συντελεστές που όρισαν οι ίδιες οι Σχολές/Τμήματα των Πανεπιστημίων. Δηλαδή μια Σχολή/Τμήμα μπορεί να έχει επιλέξει ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής το 80% ή το 120% της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές. Όπως, επίσης, μπορεί να έχει επιλέξει και για το/τα εμπλεκόμενο/-α Ειδικό/-ά Μάθημα/-τα ως Ελάχιστη Βάση Εισαγωγής Ειδικού Μαθήματος ή Ειδικών Μαθημάτων το 70% ή το 110%  της μέσης επίδοσης των υποψηφίων ή οποιαδήποτε από τις ενδιάμεσες τιμές μεταξύ αυτού του διαστήματος.

Επισημαίνεται ότι μαζί με τις ΕΒΕ εμφανίζονται και ο συντελεστής της κάθε ΕΒΕ, το Ειδικό Μάθημα ή πρακτική δοκιμασία – εφόσον απαιτείται για την εισαγωγή σε συγκεκριμένες Σχολές ή Τμήματα – και τέλος ο αντίστοιχος συντελεστής ΕΒΕ Ειδικού Μαθήματος.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr