Πανελλήνιες (ΕΠΑΛ) 2021: Μέχρι την Παρασκευή η διανομή των δελτίων εξεταζόμενου

Πανελλήνιες (ΕΠΑΛ) 2021: Μέχρι την Παρασκευή η διανομή των δελτίων εξεταζόμενου

Τα δελτία εξεταζομένου, που θα χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά της ταυτότητας των κατόχων τους που συμμετέχουν στις Πανελλήνιες 2021 ΕΠΑΛ καθώς και στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων, πρέπει να διανεμηθούν στους δικαιούχους μέχρι την Παρασκευή 11/06/2021.

Αυτό ορίζει νέα απόφαση του Υπουργείου Παιδείας, η οποία δίνει πληροφορίες και για τους υποψηφίους για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, οι οποίοι είναι ευνόητο ότι δεν θα παραλάβουν δελτίο εξεταζομένου, αφού δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις

Ειδικότερα, η εγκύκλιος προβλέπει τα εξής:

1) Δελτίο Εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ 2021.

Το Δελτίο Εξεταζομένου των υποψηφίων ΕΠΑΛ θα εκτυπώνεται προσυμπληρωμένο από το ΠΣ myschool. Όλοι οι υποψήφιοι ημερησίων και εσπερινών ΕΠΑΛ που δήλωσαν συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΕΠΑΛ για το 2021, θα πρέπει να εφοδιαστούν από τα ΕΠΑΛ με το Δελτίο Εξεταζομένου πανελλαδικών εξετάσεων ΕΠΑΛ 2021. Στα Δελτία Εξεταζομένου θα συμπληρωθούν είτε από την εφαρμογή είτε χειρόγραφα οι ενδείξεις: «ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ….» όπου θα καταχωρηθεί ή θα αναγραφεί χειρόγραφα το ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ για τους υποψηφίους που εξετάζονται γραπτά ή το ΕΙΔΙΚΟ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ (ή Βαθμολογικό Κέντρο) για τους υποψηφίους που θα εξεταστούν προφορικά. Σε κάθε περίπτωση επισημαίνεται η αναγκαιότητα αναγραφής του ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ σε όλα τα Δελτία, αφού έχουν οριστεί τα Εξεταστικά Κέντρα. Σας εφιστούμε την προσοχή ότι η ένδειξη με τα « ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΕΙΔΙΚΟΤΗΤΑΣ» εμφανίζεται, κατά την εκτύπωση, στη δεξιά πλευρά του δελτίου, ενώ η ένδειξη με τα «ΕΙΔΙΚΑ ΜΑΘΗΜΑΤΑ» στα οποία οι υποψήφιοι δήλωσαν ότι επιθυμούν να εξεταστούν εμφανίζεται στην αριστερή πλευρά του δελτίου. Για τους υποψηφίους που δήλωσαν ΜΟΝΟ τα 3 Μουσικά τμήματα με τη νέα διαδικασία εισαγωγής, το Δελτίο Εξεταζομένου θα αναγράφει το ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΝΕΑ ΕΛΛΗΝΙΚΑ και στα ειδικά μαθήματα θα αναγράφει τα 2 μουσικά μαθήματα. Επίσης στη δεξιά πλευρά θα εμφανίζεται αυτόματα το «ΣΧΟΛΕΙΟ» στο οποίο οι υποψήφιοι κατέθεσαν την « Αίτηση-Δήλωσή» τους. Μετά την εκτύπωση και συμπλήρωση, το Δελτίο εξεταζομένου θα πρέπει να διπλωθεί στα δύο (η εμπρός όψη με τα στοιχεία και η πίσω όψη με τις οδηγίες και τα Ειδικά Μαθήματα), να πλαστικοποιηθεί, αν είναι δυνατόν, και να χορηγηθεί στους υποψηφίους.

Τα δελτία εξεταζομένου θα χρησιμοποιηθούν ως αποδεικτικά της ταυτότητας των κατόχων τους που συμμετέχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις ΕΠΑΛ καθώς και στις εξετάσεις των ειδικών μαθημάτων το τρέχον σχολικό έτος.

Τα δελτία εξεταζομένου πρέπει να διανεμηθούν στους δικαιούχους μέχρι την Παρασκευή 11/06/2021.

2) Υποψήφιοι για το 10% των θέσεων ΕΠΑΛ χωρίς νέα εξέταση.

- Οι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων εισακτέων, χωρίς νέα εξέταση, είναι ευνόητο ότι δεν θα παραλάβουν δελτίο εξεταζομένου, αφού δεν συμμετέχουν στις εξετάσεις.

- Όσοι από τους αποφοίτους υπέβαλαν αίτηση-δήλωση συμμετοχής στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021, έχουν συμμετάσχει στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των δύο τελευταίων ετών, αλλά τελικά δεν προσέλθουν φέτος σε κανένα εξεταζόμενο μάθημα, α) δεν χρειάζεται να κάνουν καμία ενέργεια για ανάκληση της αίτησης-δήλωσης και β) μετά την ανακοίνωση των γραπτών βαθμολογίων των πανελλαδικώς εξεταζόμενων μαθημάτων, θα έχουν δυνατότητα να υποβάλουν Μηχανογραφικό Δελτίο διεκδικώντας το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση.

- Με την ευκαιρία υπενθυμίζουμε την διάταξη για το 10 %, όπως αυτή ορίζεται στο άρθρο 100 του Νόμου 4610/2019 (ΦΕΚ 70 Α΄), σύμφωνα με την οποία το δικαίωμα του 10%:

  • ισχύει για 2 έτη μετά την τελευταία εξέταση με ποσοστά 60%-40% (για το 1ο έτος και το 2ο έτος αντίστοιχα). Σύμφωνα με τις διατάξεις του ν. 4777/2021 (ΦΕΚ 25 Α΄).
  • ασκείται μόνο από όσους έχουν συμμετάσχει στις πανελλαδικές εξετάσεις των Ημερήσιων ΕΠΑΛ.
  • Για την εισαγωγή στα 3 Μουσικά Τμήματα με την ειδική διαδικασία, απαιτείται κάθε χρόνο νέα εξέταση και συνεπώς στα 3 Μουσικά Τμήματα δεν μπορεί να εισαχθεί κάποιος με το 10%, χωρίς νέα εξέταση.
  • Επίσης, υπενθυμίζεται ότι όσοι υποψήφιοι/ες συμμετέχουν στις επαναληπτικές πανελλαδικές εξετάσεις, δεν δικαιούνται να είναι υποψήφιοι για το 10% των θέσεων.

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2021 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2021.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr