Πότε και που θα βγούν οι βάσεις 2020

Πότε και που θα βγούν οι βάσεις 2020 (μόρια σχολών)

Αποτελέσματα Βάσεων 2020: Το ενδιαφέρον των υποψηφίων των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 επικεντρώνεται στην ανακοίνωση των βάσεων εισαγωγής 2020.

Αυτή την εβδομάδα αναμένεται να μπει τέλος στην αγωνία των φετινών υποψηφίων, αφού οι βάσεις 2020 των Σχολών θα γίνουν γνωστές στις 28 Αυγούστου ή το αργότερο τις πρώτες ημέρες του Σεπτεμβρίου (επειδή μεσολαβεί και το Σαββατοκύριακο (29 και 30 Αυγούστου). 


Η διαμόρφωση των βάσεων 2020 είναι συνδυασμός του αριθμού των εισακτέων, των μορίων που συγκέντρωσαν καθώς επίσης και των επιθυμιών τους που αποτυπώθηκαν με την υποβολή του μηχανογραφικού τους δελτίου.

Οι πρώτοι δύο παράγοντες γίνονται γνωστοί αμέσως μετά το τέλος των εξετάσεων αλλά τις προτιμήσεις των υποψηφίων τις μαθαίνουμε αμέσως μετά την ανακοίνωση των βάσεων 2020, με την συμπλήρωση των μηχανογραφικών.

Η ανακοίνωση των βάσεων 2020 από το Υπουργείο Παιδείας αναμένεται την εβδομάδα από 26 έως 30 Αυγούστου και θα αναρτηθούν στην ειδική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας και

Τα «Φοιτητικά Νέα» θα σας παρουσιάσουν ΠΡΩΤΟΙ τους πίνακες των βάσεων εισαγωγής κάθε Τμήματος μέσα από την κεντρική σελίδα στο www.foititikanea.gr. Αν θέλετε να λάβετε πρώτοι ενημέρωση πατήστε εδώ.

Την ημερομηνία ανακοίνωσης των βάσεων 2020 επηρεάζει και ο χρόνος ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων των προκαταρκτικών εξετάσεων για τις σχολές του Στρατού, της Αστυνομίας και του Λιμενικού. Φέτος, όπως δείχνουν τα στατιστικά στοιχεία, θα είναι μια καλή χρονιά για τους υποψήφιους όλων των κατηγοριών καθώς εκτός από την πτώση των βάσεων, ο αριθμός των εισακτέων παρέμεινε εξαιρετικά μεγάλος, πράγμα που σημαίνει ότι σχεδόν όλοι θα κατακτήσουν μια θέση στα ΑΕΙ.

Επίσης, όσες θέσεις δεν καλυφθούν από τους υποψηφίους του παλαιού συστήματος, θα δοθούν στους υποψηφίους του νέου συστήματος. Στην πράξη, αυτό σημαίνει ότι θα εισαχθούν όλοι οι υποψήφιοι του 4ου πεδίου του παλαιού συστήματος και οι θέσεις που θα μείνουν κενές θα δοθούν στους υποψηφίους του νέου συστήματος. Οσον αφορά στις εκτιμήσεις για την πορεία των βάσεων, δείχνουν μεν πτώση σε όλα τα επιστημονικά πεδία, αλλά σε κάποιες περιπτώσεις θα υπάρχουν και εκπλήξεις, καθώς υπάρχει, ο άγνωστος σε μας αυτή τη στιγμή παράγοντας της επιλογής, που έκαναν οι υποψήφιοι στα μηχανογραφικά δελτία.

Οι αριθμοί δείχνουν ότι 8 στους 10 θα περάσουν σε κάποιο τμήμα ή σε κάποια σχολή, αφού οι περίπου 100.000 υποψήφιοι διεκδικούν 77.970 θέσεις. Όπως αναφέρει το ΑΠΕ - ΜΠΕ, μελετώντας, ειδικότερα, τα στατιστικά των αποτελεσμάτων των υποψηφίων και της κλιμάκωσης των μορίων, διαφαίνεται πτώση των βάσεων στην πλειονότητα των σχολών όλων των Επιστημονικών Πεδίων. Υπενθυμίζεται ότι, φέτος, παρατηρήθηκε μεγάλη μείωση στον αριθμό των αρίστων, των υποψηφίων δηλαδή που συγκέντρωσαν πάνω από 19.000 μόρια, ακόμα και πάνω από 18.000 μόρια.

SOS: Τα «Φοιτητικά Νέα» θα αναρτήσουν στην κεντρική σελίδα τους πίνακες με τα αποτελέσματα των Βάσεων εισαγωγής 2020 για κάθε Τμήμα και όλα όσα πρέπει να κάνετε για την επιτυχημένη εγγραφή σας στο Τμήμα εισδοχής, έκδοση φοιτητικού πάσου κτλ! Συντονιστείτε ακόμη στην επίσημη σελίδα του «Φοιτητικά Νέα» στο facebook πατώντας εδώ.

Για να ενημερωθείς ΠΡΩΤΟΣ για τα Αποτελέσματα των Βάσεων 2020; Πάτησε ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr