Υποψήφια Πανελλαδικών: "Μην απογοητεύεστε, το όνειρο σας δεν θα σταματήσει εδώ"

Υποψήφια Πανελλαδικών: "Μην απογοητεύεστε, το όνειρο σας δεν θα σταματήσει εδώ"

Επιστολές Υποψηφίων Πανελλαδικών: Επιστολή υποψήφιας των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2020 στα «Φοιτητικά Νέα»:

Μια μικρή αναδρομή... Πανελλαδικές 2019 πρωί 5/6/19: Στο μυαλό μου κυριαρχεί ένα χάος. Θα τα καταφέρω; θα μπω στην ιατρική την τόσο πολυπόθητη σχολή που διεκδικούν χιλιάδες άτομα; θα απογοητεύσω άραγε τους καθηγητές που πίστεψαν σε μένα; τους γονείς μου; Τι θα πουν αν δεν πετύχω; Τι θα πιστέψει ο κόσμος;


Οι μέρες πέρασαν, έφτασε η χημεία και μέρες από ατελείωτο διάβασμα κατακερματίστηκαν μπροστά στο άγχος για την ανταπόκριση στο επίπεδο δυσκολίας και τον αυξημένο όγκο των απαντήσεων.

Κατάφερα και μπήκα σε μια πολύ καλή σχολή, όχι στην ιατρική ωστόσο, που τόσο ήθελα, αλλά κατά βάθος μέσα μου ήξερα πως θα μπορούσα και καλύτερα.(Δεν θα σταθώ στις αδικίες της βαθμολόγησης, που λίγο πολύ όλοι μας βιώνουμε αφού είναι απολύτως λογικό οι 2 βαθμολογητές ,ως διαφορετικοί άνθρωποι δεν συγκλίνουν.

Και τώρα, αποφασίζω πως αξίζω μια δεύτερη ευκαιρία, για τον εαυτό μου, για να εκπληρώσω το όνειρο μου, για κανέναν άλλον, πρέπει να παλέψω για μένα.

Οι μέρες περνούν, τα μαθήματα πάνε και φεύγουν και αυτό που έμεινε από μια ακόμη χρονιά με κόπο, επιμονή, ατομικό αποκλειστικά διάβασμα και προσπάθεια ήταν:

Ένα θέμα Α2 στην βιολογία κατεύθυνσης (παλιού συστήματος) που βγαίνει εκτός από τα όρια του σχολικού βιβλίου και γκρεμίζει τον δρόμο προς την ιατρική

Η ταραχή για το ποια λύση θα δεχτούν στο Δ5i της φυσικής προσανατολισμού, 7 η 6,75 περιστροφές

Και τέλος...

Έμαθα επιτέλους να διακρίνω πρωτοταγείς αλκοόλες στη χημεία προσανατολισμού τουλάχιστον!

Πέρα λοιπόν από την δυσκολία και τις απαιτήσεις των υπολοίπων θεμάτων, την διαφωνία των φροντιστηρίων απέναντι στις λύσεις και την καθυστέρηση δημοσίευσης τους, ήμουν επί μέρες εν αγωνία για να μάθω τον τρόπο που θα διακρίνω 2 πρωτοταγείς αλκοόλες, ένα θέμα εκτός ύλης που δεν αναφέρεται ΠΟΥΘΕΝΑ στο σχολικό βιβλίο.

Και αναρωτιέμαι, πως είναι δυνατόν οι θεματοδότες στην προσπάθεια τους να κλιμακώσουν τα θέματα να βγαίνουν εκτός ορίων μέσα σε μια χαοτική ύλη που προσφέρει τεραστια ποικιλία θεμάτων;

Μακάρι να εισακουστεί το αίτημα αυτό, δικό μου και των υπολοίπων υποψηφίων και να μην προσμετρηθούν στην βαθμολόγηση αυτά τα θέματα.

Προς όλους τους φετινούς υποψηφίους, αδικημένους και μη, οι πανελλαδικές έχουν πέσει θύμα ενός φαύλου κύκλου. Μην απογοητεύεστε, το όνειρο σας δεν θα σταματήσει εδώ...

Με Εκτίμηση
Υποψήφια πανελλαδικών παλιού συστήματος Γ.Λ

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

*Τις επιστολές σας μπορείτε να τις στέλνετε στο Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε..

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr