ΑΟΘ: Απαντήσεις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΕΠΑΛ) Πανελλήνιες 2020

Απαντήσεις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) (ΕΠΑΛ) Πανελλήνιες 2020

Τα «Φοιτητικά Νέα» το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2020 για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση θα σου παρουσιάσουν μέσα από το παρόν άρθρο τις απαντήσεις / λύσεις των θεμάτων του μαθήματος Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ).

ΑΟΘ: Θέματα, Λύσεις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΓΕΛ) Πανελληνίων 2020


Δείτε μέσα από τα «Φοιτητικά Νέα» τις λύσεις του μαθήματος Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) που διαγωνίζονται σήμερα Σάββατο 20 Ιουνίου 2020 οι χιλιάδες υποψήφιοι απόφοιτοι ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες 2020.

Συνεχίζονται σήμερα Σάββατο 20 Ιουνίου 2020, οι Πανελλήνιες 2020 για τους υποψήφιους των ΕΠΑΛ. Μετά τις εξετάσεις στα μαθήματα Γενικής Παιδείας, συνέχεια έχουν τα μαθήματα ειδικότητας, από τις 20 έως και τις 30 Ιουνίου.

Ως ώρα έναρξης εξέτασης ορίζεται η 08:30 π.μ., κοινή για τους υποψηφίους ημερήσιων και εσπερινών Λυκείων. Οι υποψήφιοι πρέπει να προσέρχονται στις αίθουσες εξέτασης μέχρι τις 08.00 π.μ. Η διάρκεια των εξετάσεων είναι 3 ώρες. Τα θέματα θα γίνουν γνωστά στις 10:00 π.μ..

Τα «Φοιτητικά Νέα» σας παρουσιάζουν σε συνεργασία με τον Όμιλο Φροντιστηρίων Πουκαμισάς τις απαντήσεις.

Λύσεις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ) 

Αρχές Οικονομικής Θεωρίας Γ ΄ ΕΠΑΛ – 20/6/2020 ΠΡΟΤΕΙΝΟΜΕΝΕΣ

ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

ΘΕΜΑ Α

Α1. α) Σωστό β) Σωστό γ) Λάθος δ) Λάθος ε) Λάθος

Α2.

1→ γ 2 → β

ΘΕΜΑ Β Β1.

α. Σε πολύ παλαιότερες εποχές κάθε νοικοκυριό ήταν αναγκασμένο να παράγει σχεδόν όλα τα προϊόντα που του ήταν απαραίτητα. Οι ανταλλαγές προϊόντων μεταξύ νοικοκυριών ήταν πολύ περιορισμένες.

Στη σύγχρονη εποχή κάθε άτομο συνήθως απασχολείται στην παραγωγή ενός μόνο προϊόντος (ή ακόμη και ενός μέρους κάποιου προϊόντος), ενώ ταυτόχρονα καταναλώνει πολλά προϊόντα, στην παραγωγή των οποίων δε συμμετέχει.Το φαινόμενο αυτό ονομάζουμε καταμερισμό έργων ή της εργασίας.Παράλληλα όμως με τον καταμερισμό των έργων αναπτύσσονται και οι ανταλλαγές προϊόντων μεταξύ των ατόμων, γιατί διαφορετικά δε θα μπορούσαν να ικανοποιηθούν οι διάφορες ανάγκες τους. Όπως θα δούμε πιο κάτω, οι ανταλλαγές γίνονται με τη μεσολάβηση του χρήματος.

β. Ο καταμερισμός των έργων έχει τεράστια σημασία για τη σημερινή οργάνωση της παραγωγής. Χωρίς καταμερισμό, ο τεράστιος πλούτος των σημερινών οικονομιών δε θα ήταν δυνατό να δημιουργηθεί.

γ. Τα πλεονεκτήματά του είναι τα εξής:

  1. (i) Κάθε άτομο μπορεί να απασχοληθεί εκεί όπου μπορεί να αποδώσει περισσότερο αντί να κάνει ταυτόχρονα και δουλειές στις οποίες δεν είναι αποδοτικό.
  2. (ii) Όταν ένα άτομο ασχολείται με μία μόνο εργασία, αναπτύσσει σιγά σιγά μεγάλη δεξιοτεχνία και ικανότητα στην εργασία αυτή και αυξάνει την απόδοσή του.
  3. (iii) Η μεγάλη εξειδίκευση οδηγεί και σε διάφορες βελτιώσεις του τρόπου με τον οποίο γίνεται η παραγωγή, δηλαδή σε διάφορες εφευρέσεις, και αυτό έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της παραγωγής

δ.Βέβαια η μεγάλη εξειδίκευση των ανθρώπων σε μία δραστηριότητα που συχνά είναι πολύ περιορισμένη, μετατρέπει την εργασία σε ανιαρή απασχόληση.

Π.χ. Ένας εργάτης που κάνει κάθε μέρα την ίδια δουλειά και σε πολλές περιπτώσεις τις ίδιες κινήσεις, είναι φυσικό να κουράζεται από τη ρουτίνα της δουλειάς. Αυτό είναι ένα σοβαρό μειονέκτημα του καταμερισμού των έργων.

 

ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ για να ανανεώσετε τη σελίδα!

Τι απαντήσεις και τον σχολιασμό των θεμάτων θα μπορείτε να τα δείτε εδώ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr