Πανελλήνιες 2020: Στο 10% το ποσοστό των θέσεων εισαγωγής με το παλαιό σύστημα

Στο 10% το ποσοστό των θέσεων εισαγωγής στις Πανελλαδικές 2020 με το παλαιό σύστημα

Πανελλήνιες 2020: Το χρονοδιάγραμμα διεξαγωγής των φετινών Πανελλήνιων εξετάσεων και το ποσοστό των θέσεων εισαγωγής για τους παλαιούς απόφοιτους περέθεσε η υφυπουργός Παιδείας, Σοφία Ζαχαράκη, μιλώντας στο «MEGA».

Σύμφωνα με τα όσα αποκάλυψε η κ. Ζαχαράκη, το ποσοστό εισαγωγής που θα αναλογεί στους παλαιούς υποψηφίους που θα συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 θα είναι στο 10% των θέσεων.


Ως προς την ημερομηνία των Πανελληνίων 2020 δήλωσε πως είναι πιθανή κάθε ημερομηνία διεξαγωγής «από τα μέσα Ιουνίου και μετρά. Ιδανικό να έχουν τελειώσει οι εξετάσεις περί τα μέσα Ιουλίου».

Παράλληλα, η υφυπουργός, αναφέρθηκε στη σημασία της περικοπής της ύλης των Πανελληνίων κατά το 1/3, αλλά και στο γεγονός ότι «τα παιδιά θα εξεταστούν σε ότι διδάχθηκαν στην τάξη».

Σε ότι αφορά το χωροταξικό ζήτημα των εξετάσεων, διαβεβαίωσε, πως το υπουργείο θα λάβει όλα τα μέτρα προκειμένου «εξεταζόμενοι και επιτηρητές να είναι όσο πιο ασφαλείς γίνεται».

Επιπλέον, σχετικά με την επαναλειτουργία των σχολείων, επανέλαβε ότι αποτελεί προτεραιότητα η Τρίτη λυκείου για την επιστροφή στις φυσικές τάξεις, τονίζοντας πως η επάνοδος στα σχολεία θα συνοδευτεί με την απαραίτητη τήρηση των κανόνων υγιεινής.

Ακόμα, η κ. Ζαχαράκη είπε ότι εξετάζεται το αν θα διεξαχθούν οι προαγωγικές εξετάσεις για την μετάβαση από τη μία τάξη στην άλλη, ενώ επισήμανε πώς «ένα κομμάτι της ύλης, θα μετακυλιθεί στην αρχής της επόμενης εκπαιδευτικής χρονιάς, προκειμένου να γίνει ομαλή μετάβαση».

Δείτε το σχετικό απόσπασμα:

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr