Κεραμέως: Δεν υπάρχει εισήγηση για παράταση της αναστολής λειτουργίας των Σχολείων - Τι είπε ο Μόσιαλος

Πανελλήνιες 2020: Μιλώντας νωρίτερα στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ η Υπουργός Παιδείας Νίκη Κεραμέως τόνισε ότι «δεν έχω καμία τέτοια εισήγηση να μην ανοίξουν τα σχολεία. Δεν έχω κανένα τέτοιο στοιχείο». Εσπευσε να προσθέσει ότι η κυβέρνηση έχει αποδείξει ότι πορεύεται με πρώτο γνώμονα την προστασία της δημόσιας υγείας. «Θα περιμένουμε τις οδηγίες των ειδικών» είπε και επεσήμανε: «Ο στόχος μετά το Πάσχα είναι να επανέλθουμε σε μία σταδιακή κανονικότητα».

«Ακούμε τους ειδικούς, τους λοιμωξιολόγους που είναι αισιόδοξοι αλλά τίποτα ακόμα δεν έχει κριθεί. Οι ημέρες που διανύουμε τώρα είναι οι πιο κρίσιμες και θα κρίνουν σε τι βαθμό τα σκληρά μέτρα που έχουμε πάρει αποδίδουν καρπούς. Τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι πολύ ενθαρρυντικά”, πρόσθεσε η υπουργός Παιδείας.

Για τις Πανελλαδικές 2020 η Νίκη Κεραμέως επανέλαβε ότι ο στόχος είναι να ξεκινήσουν τον Ιούνιο και εξέφρασε ικανοποίηση για το γεγονός ότι στα ΑΕΙ το 96% των μαθημάτων γίνεται εξ αποστάσεως.

Παράλληλα τόνισε ότι το υπουργείο Παιδείας έχει προετοιμαστεί για όλα τα σενάρια. “Θέλω να πιστεύω ότι μετά τις διακοπές του Πάσχα θα είμαστε σε θέση να ανακοινώσουμε κάποια βήματα για σταδιακή επαναφορά στην κανονικότητα”, κατέληξε η υπουργός Παιδείας.

Μόσιαλος: Η Δανία πιλότος για το άνοιγμα των σχολείων

Στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων, της άρσης των μέτρων, αλλά και της πορείας της καμπύλης του κοροναϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο καθηγητής του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς, Ηλίας Μόσιαλος.

Στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων, της άρσης των μέτρων, αλλά και της πορείας της καμπύλης του κοροναϊού στη χώρα μας αναφέρθηκε -μεταξύ άλλων- ο καθηγητής του London School of Economics και εκπρόσωπος της Ελλάδας στους διεθνείς Οργανισμούς, Ηλίας Μόσιαλος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Μόσιαλος αναφέρθηκε στο θέμα του ανοίγματος των σχολείων, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό είναι κάτι που θα κριθεί από τα αποτελέσματα που θα παρουσιαστούν στις αρχές Μαΐου για την πορεία της πανδημίας, αλλά και σε αυτά που θα έχουν συμβεί σε άλλες χώρες που προχώρησαν στο άνοιγμά τους, όπως η Δανία, όπου οι χώροι διδασκαλίας έχουν αναδιαταχθεί, τα περισσότερα μαθήματα γίνονται  στην ύπαιθρο, τηρείται η απόσταση ασφαλείας των 2 μέτρων και τα παιδιά πλένουν κάθε ώρα τα χέρια τους.

Ακόμα, μιλώντας στον ΣΚΑΙ, για το ενδεχόμενο της άρσης των περιοριστικών μέτρων, είπε ότι η στρατηγική της χώρας θα πρέπει «να ξεκινήσει από το πρόβλημα που είναι οι ευπαθείς ομάδες και οι ηλικιωμένοι που πρέπει να προστατέψουμε» και τα μέτρα δεν πρέπει να αποκλιμακωθούν για αυτές τις ομάδες.

Μάλιστα όπως είπε αν ο κοροναϊός δεν γίνει εποχική νόσος, τα μέτρα θα πρέπει να παραταθούν για τις ομάδες αυτές ακόμα και το καλοκαίρι.

Δείτε τα σχετικά αποσπασμάσματα με την Υπουργό Παιδείας και τον καθηγητή κ. Μόσιαλο:


Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr