Πανελλαδικές Αιτήσεις 2020: Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων

Πανελλήνιες 2020: Πότε αρχίζει η υποβολή αιτήσεων

Πανελλαδικές 2020: Μέσα στον Μάρτιο, θα οριστεί η προθεσμία για την υποβολή των αιτήσεων συμμετοχής για τις Πανελλαδικές 2020, στις οποίες οι υποψήφιοι θα επιλέξουν το σύστημα (ΝΕΟ σύστημα - ΠΑΛΑΙΟ σύστημα) και τα εξεταζόμενα μαθήματα, ενώ εφόσον ολοκληρωθούν οι διαδικασίες και καταγραφεί ο αριθμός των υποψηφίων ανά σύστημα θα γίνουν οι ανακοινώσεις σχετικά με τον αριθμό εισακτέων ανά σύστημα.

ΝΕΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΞεκινούν οι Αιτήσεις για τις Πανελλαδικές 2020 – ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ


Με το ισχύον σύστημα οι υποψήφιοι μπορούν να διεκδικήσουν θέση μόνο σε ένα πεδίο. Τα προηγούμενα χρόνια, ένας υποψήφιος των θετικών σπουδών είχε τη δυνατότητα, εξεταζόμενος με ένα ακόμα μάθημα επιλογής, να διεκδικήσει και ιατρικές σχολές. Αυτό πλέον δεν ισχύει.

Στις βασικές διαφοροποιήσεις μεταξύ των δύο συστημάτων είναι ο τρόπος υπολογισμού των μορίων, τα εξεταζόμενα μαθήματα, η εξεταστέα ύλη αλλά και το ποσοστό θέσεων, το οποίο αναμένεται να γίνει γνωστό προσεχώς.

Οι τελειόφοιτοι λυκείου θα εξεταστούν με το νέο σύστημα σύμφωνα με την απόφαση του προηγούμενου Υπουργού Παιδείας ενώ οι παλαιοί απόφοιτοι θα μπορούν να επιλέξουν ανάμεσα στο νέο σύστημα, και το παλαιό στο οποίο ήδη έχουν εξεταστεί και το οποίο εφαρμόστηκε για τελευταία φορά το 2019.

Νέο Σύστημα: Δείτε την εγκύκλιο για την «Εισαγωγή υποψηφίων (μαθητών και αποφοίτων) στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση μέσω των πανελλαδικών εξετάσεων ΓΕΛ έτους 2020 με το ΝΕΟ σύστημα».

Παλαιό ΣύστημαΔείτε την εγκύκλιο για την «Εισαγωγή παλαιών αποφοίτων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση μέσω πανελλαδικών Εξετάσεων ΓΕΛ έτους 2020 με το ΠΑΛΑΙΟ σύστημα.

Την ενημερωτική σελίδα όλα τα νέα που αφορούν τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2020 εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2020.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr