Απαντήσεις Αγγλικών Πανελλαδικών 2019

Απαντήσεις και σχολιασμός Αγγλικών Πανελλαδικών 2019

Λύσεις Πανελλήνιες 2019: Τα «Φοιτητικά Νέα» το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2019 για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σου παρουσιάζουν τις απαντήσεις των θεμάτων του ειδικού μαθήματος Αγγλικά (ΓΕΛ-ΕΠΑΛ) από τον Καθηγητή Αγγλικών, Γιώργο Κουμεντάκη, σε συνεργασία με τα «Φοιτητικά Νέα».

Για τα θέματα του μαθήματος Αγγλικά πατήστε εδώ.


ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΣ ΘΕΜΑΤΩΝ

Δύο κύριες θεματικές αποτέλεσαν τον κύριο κορμό του φετινού πανελλαδικών εξεταζόμενου ειδικού μαθήματος Αγγλικών, αυτή της ενσυναίσθησης και εκείνη της κλιματικής αλλαγής.

Το κείμενο σχετικά με την ενσυναίσθηση ήταν βατό, ενώ οι ερωτήσεις κατανόησης δεν παρουσίασαν κάποια ιδιαίτερη δυσκολία, ενώ μέτριας δυσκολίας ήταν και η άσκηση Β1, όπου οι μαθητές έπρεπε να συμπληρώσουν ένα κείμενο με το σωστό παράγωγο. Ωστόσο, η άσκηση Β2, όπου οι υποψήφιου καλούνταν να συμπληρώσουν τα κενά των προτάσεων, θεωρήθηκε αρκετά αυξημένης δυσκολίας. Σε όμοιο επίπεδο κινήθηκε και η άσκηση Β3 με αντιστοίχιση προτάσεων βάσει νοήματος, συνοχής και συνεκτικότητας μεταξύ τους. Η δυσκολία εδώ αποτελούταν αφενός από το μήκος των προτάσεων και αφετέρου από την ύπαρξη όμοιων νοημάτων, αφού όλες ήταν σχετικές με την κλιματική αλλαγή. Τέλος, το θέμα της έκθεσης, και αυτό σχετικό με την κλιματική αλλαγή, θεωρήθηκε μέτριας δυσκολίας και όχι ιδιαίτερα απαιτητικό όσο αφορά τα ζητούμενά του.

Γενικά, μερικές ασκήσεις ήταν πιο απαιτητικές σε σχέση με άλλες, ωστόσο υπήρχαν και αυτές που ήταν μικρότερης δυσκολίας. Ως εκ τούτου, τα θέματα στο σύνολό τους θεωρούνται ως μέτριας προς ελαφρώς αυξημένης δυσκολίας.

Αποτελέσματα Πανελλαδικών 2019: Αν θέλετε να ενημερωθείτε ΠΡΩΤΟΙ για τα Αποτελέσματα των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2019, πατήστε ΕΔΩ.

Απαντήσεις θεμάτων μαθήματος Αγγλικών

Για τις λύσεις σε μορφή PDF πατήστε ΕΔΩ.

Δείτε εδώ τα θέματα και τις προτεινόμενες απαντήσεις.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr