Διαδικασία τροποποίησης Αίτησης-Δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλήνιες 2019 - ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ ΕΓΚΥΚΛΙΟΣ

Πανελλήνιες 2019: Διαδικασία τροποποίησης Αίτησης-Δήλωσης για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις των υποψηφίων των Εσπερινών ΕΠΑΛ σχολ. έτους 2018-2019.

Σύμφωνα με την παρ. 1 του άρθρ. 241 του Ν.4610 /2019 ( 70 Α’), οι υποψήφιοι μαθητές και απόφοιτοι Εσπερινών ΕΠΑΛ που έχουν ήδη υποβάλει Αίτηση - Δήλωση για συμμετοχή στις πανελλαδικές εξετάσεις του Ιουνίου 2019, δύνανται να τροποποιήσουν την εν λόγω Αίτηση – Δήλωση ως προς την επιλογή του τρόπου συμμετοχής τους για τη διεκδίκηση εναλλακτικά:

α) είτε των κοινών ειδικών ποσοστών εισαγωγής με τους υποψηφίους των Ημερησίων ΕΠΑΛ

β) είτε το ειδικό επιπλέον ποσοστό θέσεων 1% των εσπερινών ΕΠΑΛ

Οι ενδιαφερόμενοι υποψήφιοι Εσπερινών ΕΠΑΛ που επιθυμούν να τροποποιήσουν την Αίτηση – Δήλωσή τους καλούνται, σε αποκλειστική προθεσμία από την Τρίτη 14 Μαΐου έως τη  Δευτέρα 20  Μαΐου 2019, να προσέλθουν είτε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ φοίτησης (μαθητές), είτε στο Εσπερινό ΕΠΑΛ αρχικής κατάθεσης της Αίτησης-Δήλωσης (απόφοιτοι), είτε στο πλησιέστερο Εσπερινό ΕΠΑΛ εάν έχουν καταθέσει την αρχική Αίτηση-Δήλωση σε Ημερήσιο ΕΠΑΛ (απόφοιτοι).

- Οι μαθητές Εσπερινών ΕΠΑΛ θα απευθυνθούν στο ΕΠΑΛ φοίτησής τους προκειμένου, με την κατάθεση σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης, να ζητήσουν την ανάκληση της αρχικής Αίτησης – Δήλωσής τους και τη συμπλήρωση και υποβολή νέας.

- Οι απόφοιτοι Εσπερινών ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατέθεσαν την αρχική Αίτηση – Δήλωση σε Εσπερινό ΕΠΑΛ (για το ειδικό ποσοστό 1%), θα απευθυνθούν στο ΕΠΑΛ αρχικής κατάθεσης ώστε, με την κατάθεση σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης, να ζητήσουν την ανάκληση της αρχικής Αίτησης – Δήλωσής τους και τη συμπλήρωση και υποβολή νέας).

- Οι απόφοιτοι Εσπερινών ΕΠΑΛ, οι οποίοι κατέθεσαν την αρχική Αίτηση – Δήλωση σε Ημερήσιο ΕΠΑΛ (για τα κοινά ποσοστά με τους υποψήφιους των Ημερησίων ΕΠΑΛ), θα απευθυνθούν στο πλησιέστερο Εσπερινό ΕΠΑΛ ώστε, με την κατάθεση σχετικής Υπεύθυνης Δήλωσης, να ζητήσουν την ανάκληση της αρχικής Αίτησης – Δήλωσής τους προκειμένου, στη συνέχεια, να υποβάλλουν νέα (για το ειδικό ποσοστό 1%), εφόσον βέβαια πληρούν τις απαραίτητες προϋποθέσεις. Επισημαίνεται, ότι για τη συγκεκριμένη κατηγορία η νέα Αίτηση-Δήλωση θα καταχωρείται από το Διευθυντή του Εσπερινού ΕΠΑΛ την επόμενη εργάσιμη μέρα, αφού πρώτα προηγηθεί αποστολή ηλεκτρονικού μηνύματος στην ηλεκτρονική διεύθυνση (Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.) και διαγραφή από το ΠΣ «myschool» της αρχικής Αίτηση-Δήλωση του υποψηφίου που κατατέθηκε σε ημερήσιο ΕΠΑΛ. Στη συνέχεια ο Διευθυντής του Εσπερινού ΕΠΑΛ θα καταχωρεί τη νέα Αίτηση-Δήλωση η οποία θα παραδίδεται στον υποψήφιο προς υπογραφή κατά την παραλαβή του δελτίου εξεταζόμενου.

Σημειώνεται ότι την ίδια διαδικασία θα ακολουθήσουν  όλοι οι υποψήφιοι, μαθητές και απόφοιτοι, Εσπερινών ΕΠΑΛ, οι οποίοι πρέπει να προσθέσουν/τροποποιήσουν την Αίτηση – Δήλωσή τους ως προς τα Ειδικά Μαθήματα που απαιτούνται για τα Πανεπιστημιακά Τμήματα που πλέον είναι προσβάσιμα και τα οποία επιθυμούν να συμπεριλάβουν στο μηχανογραφικό τους δελτίο (όπως πχ οι δύο κατηγορίες Μουσικών Τμημάτων με τα διαφορετικά ζεύγη ειδικών μαθημάτων)

Αν θέλεις να ενημερώνεσαι πρώτος για όλα τα τελευταία νέα που αφορούν τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019 ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr