Πανελλήνιες 2019: Δείτε σε επανάληψη την εκδήλωση «Μαθαίνω πριν Σπουδάσω» στο ΠΑΜΑΚ

Μαθητές της Γ’ Λυκείου από ολόκληρη την Ελλάδα μπόρεσαν και φέτος να ενημερωθούν για τις σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας, μέσα από την καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση «Μαθαίνω πριν Σπουδάσω» αντιπροσωπεία μαθητών από σχολεία του νομού Θεσσαλονίκης, αλλά και πολλοί μαθητές από τα σχολεία τους, εφόσον η εκδήλωση μεταδόθηκε ζωντανά στο διαδίκτυο.

Το Αμφιθέατρο Τελετών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, όπου και θα πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση την Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019, από τις 8:30 το πρωί μέχρι τη 1:30 μετά το μεσημέρι, γέμισε από εκατοντάδες μαθητές, οι οποίοι θα παρακολούθησαν διά ζώσης την ενημέρωση.

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Μπορείτε να δείτε σε επανάληψη την εκδήλωση «Μαθαίνω πριν Σπουδάσω» στο ΠΑΜΑΚ μέσα από το παρακάτω βίντεο:

Έτσι, μαθητές από ολόκληρη την Ελλάδα, μέσα από τις τάξεις τους και με τη βοήθεια των καθηγητών τους μπόρεσαν να παρακολουθούν την εκδήλωση και να υποβάλλουν ερωτήματα μέσω γραπτών μηνυμάτων, τα οποία θα ομαδοποιούνταν για να προωθούνταν για απάντηση από τους ομιλητές. Στην παρεχόμενη δυνατότητα σύγχρονης αλληλεπίδρασης με τα σχολεία, βοήθησαν οι εθελοντές φοιτητές του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, -η οποία αποτελεί συνδιοργάνωση του Γραφείου Διασύνδεσης του Πανεπιστημίου Μακεδονίας με τα Κέντρα Εκπαιδευτικής και Συμβουλευτικής Υποστήριξης (Κ.Ε.Σ.Υ.) του νομού Θεσσαλονίκης και της Περιφερειακής Διεύθυνσης Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης Κεντρικής Μακεδονίας -, μέλη ΔΕΠ του Πανεπιστημίου έκαναν συνοπτική παρουσίαση του αντικειμένου και του προγράμματος σπουδών κάθε Τμήματος, της διαδικασίας φοίτησης και τους τομείς επαγγελματικής απασχόλησης. Επιπλέον, απάντησαν στις ερωτήσεις των παρευρισκόμενων εκπροσώπων μαθητών και καθηγητών από τα Λύκεια Θεσσαλονίκης, αλλά και σε γραπτές ερωτήσεις που δέχτηκε το Γραφείο Διασύνδεσης μέσω γραπτών μηνυμάτων στην πλατφόρμα απευθείας μετάδοσης της εκδήλωσης, από τα σχολεία που ήταν συνδεδεμένα στην πλατφόρμα.  

Στην εκδήλωση συμμετείχαν και καθηγητές της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, καθώς και οι ειδικοί εκπαιδευτικοί με εξειδίκευση στον Επαγγελματικό Προσανατολισμό.

Πρέπει να σημειωθεί ότι η εκδήλωση, εκτός από την απευθείας μετάδοση, βιντεοσκοπήθηκε για να μπορέσουν να την παρακολουθήσουν και όσοι μαθητές δεν κατάφερεαν να παρευρεθούν ή να συμμετάσχουν διαδικτυακά.

Σπουδές στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας & οι προοπτικές απασχόλησης

Εκδήλωση ενημέρωσης μαθητών Λυκείων

«Μαθαίνω πριν σπουδάσω, 2019»

Πέμπτη 21 Μαρτίου 2019

Αμφιθέατρο Τελετών Πανεπιστημίου Μακεδονίας

Πρόγραμμα

08.15-08.30 Προσέλευση μαθητών

08.30-09.00 Καλωσόρισμα στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας- Χαιρετισμοί

09:00 –09:30* Παρουσίαση Τμήματος Εφαρμοσμένης Πληροφορικής

09:30-10:00* Παρουσίαση Τμήματος Λογιστικής & Χρηματοοικονομικής

10:00-10:30* Παρουσίαση Τμήματος Οικονομικών Επιστημών

10:30-11:00 Παρουσίαση Τμήματος Οργάνωσης & Διοίκησης Επιχειρήσεων

11:00-11:30 Διάλειμμα

11:30-12:00* Παρουσίαση Τμήματος Βαλκανικών, Σλαβικών & Ανατολικών Σπουδών

12:00- 12:30* Παρουσίαση Τμήματος Διεθνών & Ευρωπαϊκών Σπουδών

12:30-13:00* Παρουσίαση Τμήματος Εκπαιδευτικής και Κοινωνικής Πολιτικής

13:00-13:30* Παρουσίαση Τμήματος Μουσικής Επιστήμης και Τέχνης

Λήξη εκδήλωσης

*Παρουσίαση Τμήματος 20 λεπτά & απάντηση σε ερωτήσεις μαθητών 10 λεπτά

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr