Πανελλήνιες 2019: Γονέας υποψηφίου διαμαρτύρεται για τον νέο τρόπο εισαγωγής σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών

Γονέας υποψηφίου με Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019 διαμαρτύρεται για τον νέο τρόπο εισαγωγής σε Τμήματα Μουσικών Σπουδών, τονίζοντας:

«Σχετικά με τον νέο σύστημα εισαγωγής σε κάποια Τμήματα Μουσικών Σπουδών (ΠΑΜΑΚ, Ιόνιο Πανεπιστήμιο κλπ), ανακοινώθηκε από το υπουργείο Παιδείας με την Φ.253/ 23170 /Α5/στις 14 Φεβρουαρίου 2019!!!, 3 μήνες δηλαδή πριν τις εξετάσεις!!!, χωρίς να αναφέρεται συγκεκριμένη ύλη για τα νέα μαθήματα που θα διαγωνιστούν οι υποψήφιοι, ούτε εγχειρίδιο.

Τα νέα εξεταζόμενα μαθήματα είναι “Ιστορία της Μουσικής”, Μορφολογία και δεξιοτεχνία σε μουσικό όργανο επιλογής.

Οι γνωρίζοντες μουσικοί αναρωτιούνται:

Μα είναι δυνατόν;

Γνωρίζει κανείς τον όγκο αυτών των βιβλίων που θα δώσουν οι μαθητές σε 3 μήνες; Για μια απλή ανάγνωσή τους, απαιτούνται κάποιες βδομάδες!

Βάσει ποιας μελέτης έγιναν όλα αυτά;

Προφανώς θα γνωρίζετε και το μαρτύριο των υποψηφίων της Γ΄ Λυκείου και των Πανελληνίων, που καθόλη τη διάρκεια της Γ΄ Λυκείου, αλλά και ειδικά τους μήνες πριν τις εξετάσεις δεν έχουν λεπτό στη διάθεσή τους, μιας και η κάλυψη της ύλης, οι επαναλήψεις και τα τεστ δεν τους αφήνουν σε ησυχία λεπτό.

Πού θα βρουν, λοιπόν, τον χρόνο να διαβάσουν 3 εντελώς νέα αντικείμενα (Μορφολογία της Μουσικής, Ιστορία της Μουσικής και εξάσκηση στο μουσικό όργανο);

Με τον τρόπο αυτόν διαφυλάσσεται το αδιατάρακτο των εξετάσεων και η ηρεμία των μαθητών;».

Την ενημερωτική σελίδα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2019 μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr