Υπουργός Παιδείας: Από του χρόνου όλοι οι υποψήφιοι θα εισαχθούν μόνο σε Πανεπιστήμια

Υπουργός Παιδείας: Από του χρόνου όλοι οι υποψήφιοι θα εισαχθούν μόνο σε Πανεπιστήμια

Πανελλήνιες Εξετάσεις: Μόνο σε Πανεπιστήμια θα εισαχθούν οι υποψήφιοι από του χρόνου, είπε ο Υπουργός Παιδείας Κώστας Γαβρόγλου, απευθυνόμενος σε μαθητές και εκπαιδευτικούς σε ανοιχτή εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε το χθες.

Ο Υπουργός Παιδείας, αναφερόμενος στο νέο εξεταστικό σύστημα και τη νέα δομή του λυκείου σημείωσε ότι με το νόμο που θα ψηφιστεί πριν το Πάσχα, ολοκληρώνεται η νέα Αρχιτεκτονική στην τριτοβάθμια εκπαίδευση. Από του χρόνου τα ΤΕΙ μπαίνουν σε μια μεταβατική περίοδο, δηλαδή όλοι οι υποψήφιοι θα εισαχθούν στα Πανεπιστήμια.


Η ανοιχτή συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες Κυριακή 17 Μαρτίου 2019 & ώρα 11:00, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Γλυφάδας. Ο Υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου είχε την πρώτη του συνάντηση με μαθητές, γονείς μαθητών και εκπαιδευτικούς κατά τη διάρκεια ομιλίας/συζήτησης για τις αλλαγές στη Δευτεροβάθμια & στο σύστημα εισαγωγής στη Τριτοβάθμια Εκπαίδευση.

Η δήλωση του Υπουργού Παιδείας

«Με το νόμο που θα ψηφίσουμε πριν το Πάσχα (δηλ. έως το Πάσχα), ολοκληρώνουμε τη νέα Αρχιτεκτονική. Άρα από του χρόνου τα ΤΕΙ μπαίνουν σε μια μεταβατική περίοδο, δηλαδή τα παιδιά που θα εισαχθούν, όλα θα εισαχθούν στα Πανεπιστήμια.»

Η σχετική δήλωση του Υπουργού:

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2019.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr