Πανελλήνιες 2018: Εξεταστικά κέντρα υποψηφίων Ελλήνων εξωτερικού

Πανελλήνιες 2018: Εξεταστικά κέντρα υποψηφίων Ελλήνων εξωτερικού

Εξεταστικά κέντρα για υποψηφίους που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό.

Από το Υπουργείο  Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων σε συνέχεια του από 26/7/2018  Δελτίου Τύπου με το οποίο ανακοινώθηκε το πρόγραμμα εξέτασης των μαθημάτων Γενικής Παιδείας και Ομάδων Προσανατολισμού, καθώς και των ειδικών μαθημάτων, για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση των υποψηφίων που υπάγονται στις ειδικές κατηγορίες των τέκνων Ελλήνων του εξωτερικού και των τέκνων Ελλήνων υπαλλήλων που υπηρετούν στο εξωτερικό, ανακοινώνεται ο τόπος εξέτασης και τα εξεταστικά κέντρα στα οποία θα εξεταστούν οι ανωτέρω υποψήφιοι.          


Α’  ΤΟΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΓΕΝΙΚΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΚΑΙ ΟΜΑΔΩΝ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ

Οι εξετάσεις σ’ όλα τα μαθήματα, διενεργούνται στην Αττική και στη Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τη δήλωση του κάθε υποψηφίου.

Οι υποψήφιοι θα παραλάβουν το Δελτίο Εξεταζομένου τους, από το εξεταστικό κέντρο στο οποίο θα προσέλθουν για εξετάσεις, την ημέρα έναρξης των εξετάσεων. 

Τα εξεταστικά κέντρα για τη διεξαγωγή των εξετάσεων Γενικής Παιδείας και Ομάδων Προσανατολισμού  θα λειτουργήσουν

1) Στην Αθήνα και συγκεκριμένα:

α) στο 7ο Γενικό Λύκειο Αθηνών (Πρατίνου 19, είσοδος από Σπύρου Μερκούρη, Τ.Κ. 11634, Παγκράτι, τηλ.: 210-7217885, fax.: 210-7217889) θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από Α μέχρι και Λ και

β) στο 9ο Γενικό Λύκειο Αθηνών (Τρώων 2, Τ.Κ.11851, Θησείο τηλ.: 210-3474157, fax: 210-3468766), θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από Μ μέχρι και Ω.

2) Στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα:

α) στο 1ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης (Πεσόντων Ηρώων 2, Τ.Κ. 56430 Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, τηλ. : 2310-656387), θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από από Α μέχρι και Λ και

β) στο 2ο Γενικό Λύκειο Νεάπολης (Στρατόπεδο Στρεμπενιώτη, Τ.Κ. 56701 Νεάπολη Θεσσαλονίκης, τηλ. : 2310-607521, 2310 587139),  θα εξεταστούν οι υποψήφιοι των οποίων τα επώνυμα αρχίζουν από Μ μέχρι και Ω.

Β’ TOΠΟΣ ΕΞΕΤΑΣΗΣ ΕΙΔΙΚΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ

Ανακοινώνεται ότι  oι εξετάσεις στα ειδικά μαθήματα θα διενεργηθούν στην Αθήνα και στη  

Θεσσαλονίκη σύμφωνα με τη δήλωση του κάθε υποψηφίου.

Ειδικά για το μάθημα της Αρμονίας οι εξετάσεις θα πραγματοποιηθούν στο εξεταστικό κέντρο της Αθήνας   

(9ο Γενικό Λύκειο Αθηνών -Τρώων 2, Τ.Κ.11851, Θησείο)

Ειδικά επίσης, για το μάθημα του Ελέγχου Μουσικών Ακουστικών Ικανοτήτων οι εξετάσεις θα  διενεργηθούν στο κτήριο του Υπουργείου Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων, οδός Ανδρέα Παπανδρέου 37, Μαρούσι.

Για τη διεξαγωγή των εξετάσεων στα άλλα ειδικά μαθήματα  θα λειτουργήσουν τα παρακάτω εξεταστικά κέντρα:

1) Στην Αθήνα, στο 9ο Γενικό Λύκειο Αθηνών (Τρώων 2, Τ.Κ.11851, Θησείο τηλ.: 210-3474157 και 210- 3468766)

2) Στη Θεσσαλονίκη στο 1ο Γενικό Λύκειο Σταυρούπολης (Πεσόντων Ηρώων 2, Τ.Κ. 56430 Σταυρούπολη Θεσσαλονίκης, τηλ. : 2310-656387)

Γ΄ΕΞΕΤΑΣΕΙΣ ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΦΑΑ

Υπενθυμίζεται ότι ο χρόνος Υγειονομικής Εξέτασης και Πρακτικής Δοκιμασίας των υποψηφίων για επιλογή στα Τμήματα Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) ορίζεται από Πέμπτη 13/9/2018 μέχρι και την Πέμπτη 20/9/2018.

Οι υποψήφιοι θα πρέπει να προσέλθουν στην αρμόδια Επιτροπή Υγειονομικής Εξέτασης η οποία θα ανακοινωθεί με νεότερο Δελτίο Τύπου προκειμένου να δηλώσουν τις ημέρες συμμετοχής στις πρακτικές δοκιμασίες.

Δ΄ ΕΞΕΤΑΣΗ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ ΜΕ ΑΝΑΠΗΡΙΑ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΕΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΕΣ ΑΝΑΓΚΕΣ

Οι υποψήφιοι με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες θα εξεταστούν στην Αττική σε Εξεταστικό Κέντρο που θα ανακοινωθεί με νέο Δελτίο Τύπου.

Ε’ ΟΔΗΓΙΕΣ ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΞΕΤΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΞΕΤΑΣΗ ΓΡΑΜΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΕΛΕΥΘΕΡΟΥ ΣΧΕΔΙΟΥ

Κατά την εξέταση στο «Γραμμικό Σχέδιο» δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,58 μ.. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης και τα απαραίτητα για τη σχεδίαση όργανα και υλικά, δηλαδή χαρτί πρόχειρο σχεδίασης (ριζόχαρτο ή άλλο, απαραιτήτως σε διάσταση Α4), μολύβια με διαφορετική σκληρότητα για διαφορετικά πάχη γραμμών, όργανα για σχεδίαση με μολύβι ή με σινική μελάνη, ταυ ή παραλληλογράφο, τρίγωνα σχεδίασης, κοινό υποδεκάμετρο και τα λοιπά αναγκαία μέσα σχεδίασης (διαβήτη, καμπυλόγραμμο, γομολάστιχα, ξύστρα - καμπάνα κ.λ.π.). Επίσης μπορεί να χρησιμοποιήσει μεγεθυντικό φακό. Απαγορεύεται, όμως, να χρησιμοποιεί συστήματα σχεδίασης, δηλαδή ειδικά εκτυπωτικά μηχανήματα γραφής και σχεδίασης γραμμάτων, ζελατίνες ή μεταλλικά στοιχεία τυποποιημένων γραμμάτων, αυτοκόλλητα (ράστερ, λετρασέτ κ.λ.π.) γραμμάτων ή γραμμοσκιάσεων και κλιμακόμετρα (υποδεκάμετρα σε διάφορες κλίμακες, ένα : είκοσι, ένα : πενήντα κ.λ.π.), μοιρογνωμόνιο, καθώς και υπολογιστικές μηχανές (κομπιούτερς).

Κατά την εξέταση στο «Ελεύθερο Σχέδιο», δίνεται στους υποψηφίους χαρτί σχεδίασης, που οι εξωτερικές του διαστάσεις είναι 0,50 Χ 0,70 μ. και οι εσωτερικές διαστάσεις, στις οποίες γίνεται η σχεδίαση, 0,50 Χ 0,50 μ.. Για το λόγο αυτό, ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του στις εξετάσεις πινακίδα σχεδίασης διαστάσεων αναλόγων με το χαρτί σχεδίασης. Η εξέταση γίνεται με μολύβια. Ο υποψήφιος πρέπει να έχει μαζί του, εκτός από την πινακίδα, μολύβια μαλακά και σκληρά, γομολάστιχα, ξύστρα. Επίσης, επιτρέπεται η χρησιμοποίηση βελόνας μετρήματος και νήματος στάθμης, ενώ δεν επιτρέπεται η χρησιμοποίηση σπρέυ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες 2018.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr