Πανελλήνιες 2018: Πότε προγραμματίζεται να γίνει η υποβολή δήλωσης συμμετοχής σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Πανελλήνιες 2018: Πότε προγραμματίζεται να γίνει η υποβολή δήλωσης συμμετοχής σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας

Το Υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε πότε προγραμματίζεται η υποβολή δήλωσης συμμετοχής στις Πανελλήνιες 2018. Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι.

Από το Υπουργείο Παιδείας ανακοινώνεται πότε ξεκινά η υποβολή αίτησης για τη συμμετοχή των υποψηφίων στις Πανελλήνιες 2018 των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ. Συγκεκριμένα, προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018. Διαβάστε την επίσημη ανακοίνωση από το Υπουργείο Παιδείας.


Τι πρέπει να ξέρουν οι υποψήφιοι

Όλοι οι υποψήφιοι/ες που επιθυμούν να συμμετάσχουν στις πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, πρέπει να κάνουν υποβολή αίτησης. Αναλυτικά, καλούνται να υποβάλουν στο Λύκειό τους σχετική Αίτηση-Δήλωση. Αυτή γίνεται εντός του Μαρτίου του έτους συμμετοχής τους σύμφωνα με το Υπουργείο Παιδείας.

SOS: Πατήστε ΕΔΩ για όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλήνιες Εξετάσεις 2018.

Το διάστημα για την υποβολή των υποψηφίων που επιθυμούν να λάβουν μέρος στις φετινές πανελλαδικές εξετάσεις των ΓΕΛ ή των ΕΠΑΛ, προγραμματίζεται για το δεύτερο δεκαπενθήμερο του Μαρτίου 2018, κατόπιν και νεότερης εγκυκλίου που θα ακολουθήσει.

Στο ίδιο διάστημα (δεύτερο δεκαπενθήμερο Μαρτίου) οι υποψήφιοι/ες (μαθητές/ριες και απόφοιτοι) με αναπηρία και ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες ή ειδικές μαθησιακές δυσκολίες που εξετάζονται προφορικά ή γραπτά κατά περίπτωση, θα πρέπει να υποβάλουν τα σχετικά δικαιολογητικά στο Λύκειό τους. 

Με την ευκαιρία υπενθυμίζεται ότι οι υποψήφιοι/ες για το 10% των θέσεων χωρίς νέα εξέταση δεν υποβάλλουν Αίτηση-Δήλωση. Αρκεί δηλαδή να υποβάλλουν κατευθείαν μηχανογραφικό δελτίο. Αν τυχόν επιθυμούν εισαγωγή σε Στρατό, Αστυνομία, Πυροσβεστική, ΑΕΝ, υποβάλλουν σχετική αίτηση στο αρμόδιο Υπουργείο. Με αυτόν τον τρόπο και μόνο, συμμετέχουν στις προκαταρκτικές εξετάσεις.

Εν αναμονή αναλυτικών πληροφοριών από το Υπουργείο Παιδείας

Αυτός είναι ο προγραμματισμός για την υποβολή αίτησης συμμετοχής στις Πανελλήνιες 2018 των ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ. Την είδηση αυτή ανακοινώνει η εγκύκλιος του αρμόδιου για τις πανελλαδικές Γενικού Γραμματέα του υπουργείου Παιδείας Γ. Αγγελόπουλου. Αναμένουμε νεότερα για τις Πανελλήνιες 2018 από το Υπουργείο Παιδείας.

Μάλιστα, οι ημερομηνίες έναρξης για τις Πανελλήνιες 2018 αναμένεται να ανακοινωθούν τις επόμενες ημέρες  από το Υπουργείο Παιδείας. Την ίδια ώρα, δεν έχει γνωστός ακόμη ο αριθμός των φετινών εισακτέων στα Πανεπιστήμια και τα ΤΕΙ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr