Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2018

Διαδικασία υποβολής αιτήσεων για συμμετοχή στις Πανελλήνιες 2018

Πανελλαδικές 2018: Όπως προβλέπεται από τη νομοθεσία, (κάθε χρόνο) όλοι οι υποψήφιοι για συμμετοχή στις Πανελλαδικές εξετάσεις του 2018 των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ), για εισαγωγή στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση, θα πρέπει να υποβάλουν στο Λύκειό τους Αίτηση-Δήλωση υποψηφιότητας συμμετοχής στις εξετάσεις αυτές μετά την ανακοίνωση της προθεσμίας (υποβολής των αιτήσεων). Αν θέλεις να ενημερωθείς πρώτος για την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων συμμετοχής στις Πανελλήνιες 2018 όταν αυτή ανακοινωθεί πατήσε εδώ.

Προς ενημέρωση των υποψηφίων, κατά το περσινό ακαδημαϊκό έτος η προθεσμία υποβολής αίτησης για τις πανελλαδικές είχαν οριστεί από τις 21 Φεβρουαρίου ως και τις 2 Μαρτίου 2017 για όλους τους υποψηφίους που επιθυμούσαν να συμμετάσχουν στις Πανελλαδικές εξετάσεις των Γενικών Λυκείων (ΓΕΛ) και των Επαγγελματικών Λυκείων (ΕΠΑΛ).


Αίτηση – Δήλωση Πανελλαδικών Εξετάσεων 2018

Ο υποψήφιος θα μπορεί να προμηθεύτει την Αίτηση – Δήλωση που αναλογεί στην περίπτωσή του είτε από το διαδίκτυο (θα υπάρξει σχετική ενημέρωση μέσα από τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr), είτε από το Λύκειό του. Στη συνέχεια  θα συμπληρώνει την Αίτηση - Δήλωση σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στο έντυπο και θα προσέρχεται στο Λύκειό του, για την οριστική ηλεκτρονική υποβολή της.

Διαβάστε ακόμη: Πότε ξεκινούν οι Πανελλήνιες 2018

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr θα αναρτήσουν (ΕΔΩ) τα κατά περίπτωση υποδείγματα της Αίτησης-Δήλωσης και τις σχετικές εγκυκλίους που θα περιγράφουν πλήρως τη διαδικασία και τα αναλυτικά δικαιολογητικά για κάθε κατηγορία υποψηφίου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθητής ή απόφοιτος).

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία νέα για τις Πανελλαδικές 2018

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr