Εκτιμήσεις Βάσεων 2017 μετά τις βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων

Εκτιμήσεις Βάσεων 2017: Ανακοινώθηκαν οι βαθμολογίες των ειδικών μαθημάτων των Πανελληνίων 2017, ανοίγοντας, έτσι, τον δρόμο για την εκτίμηση των βάσεων 2017 των σχολών που έχουν ως προαπαιτούμενο κάποιο από αυτά.

Δείτε εδώ τις βαθμολογίες

Ξεκινώντας από το μάθημα των Αγγλικών, οι υποψήφιοι των Πανελλαδικών 2017 που εξετάστηκαν σε αυτό ήταν περίπου 3.000 περισσότεροι από πέρυσι. Από τους 15.562 που έδωσαν συνολικά φέτος το μάθημα των Αγγλικών, παράλληλα οι 11.253 έγραψαν πάνω από τη βάση, ενώ πέρυσι ο αριθμός των υποψηφίων που έγραψαν πάνω από τη βάση ήταν 9.211.

Είσαι Υποψήφιος Φοιτητής; Μείνε ενημερωμένος ΕΔΩ.

Αναλυτικά αυτό, όπως εξήγησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο εκπαιδευτικός, φροντιστής, Γιώργος Χατζητέγας, σημαίνει πρακτικά ότι σε όλες τις σχολές του πρώτου επιστημονικού πεδίου (Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών), που έχουν ως προαπαιτούμενο την αγγλική γλώσσα, όπως της Αγγλικής Φιλολογίας, των ΜΜΕ και των Διεθνών Σπουδών, «θα παρατηρηθεί ευλόγως μία μικρή τάση ανόδου των βάσεων».

Τα αγγλικά ωστόσο δεν φαίνεται ότι θα επηρεάσουν τις ναυτιλιακές σχολές, στις οποίες αναμένεται πτώση των βάσεων 2017, λόγω των χαμηλών επιδόσεων των υποψηφίων στα μαθήματα του πέμπτου πεδίου (Επιστημών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Βάσεις Εκτιμήσεις 2017 ανά επιστημονικό πεδίο

Για τις υπόλοιπες ξένες φιλολογίες (Γαλλικών, Ιταλικών, Γερμανικών, Ισπανικών), σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα, δεν αναμένονται σημαντικές μεταβολές σε σχέση με πέρυσι στις βάσεις, καθώς ο αριθμός των υποψηφίων που πέρασε τη βάση είναι μικρότερος συγκριτικά με την περυσινή χρονιά.

Εξάλλου, οι επιδόσεις των υποψηφίων στο Ελεύθερο και Γραμμικό σχέδιο στη βαθμολογική κλίμακα 15-20, συγκριτικά με πέρυσι ήταν καλύτερες και κατά συνέπεια, οι αναμενόμενες μεγάλες πτώσεις των πολυτεχνικών σχολών θα περιοριστούν και θα είναι μικρότερες για τις σχολές των Αρχιτεκτόνων.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ 2017: Η ανακοίνωση των Αποτελεσμάτων των Βάσεων 2017 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr θα δημοσιεύσουν πρώτοι τους πίνακες με τα Αποτελέσματα για τις Βάσεις 2017. Για να ενημερωθείς πρώτος πάτησε εδώ.

Επίσης, χειρότερες ήταν φέτος οι επιδόσεις των μαθητών που διαγωνίστηκαν στην Αρμονία και στις Μουσικές Ακουστικές Ικανότητες. Αυτό, σύμφωνα με τον κ. Χατζητέγα, θα έχει ως αποτέλεσμα να μην παρατηρηθούν μεγάλες μεταβολές στις βάσεις των τμημάτων των μουσικών σπουδών.

Όλα για το Μηχανογραφικό 2017 ΕΔΩ

Oι υποψήφιοι μπορούν να βρίσκουν τη βαθμολογία τους στην ιστοσελίδα results του υπουργείου Παιδείας, πληκτρολογώντας τους κωδικούς τους, καθώς επίσης και ότι θα πρέπει να οριστικοποιήσουν το μηχανογραφικό τους δελτίο στην ηλεκτρονική διεύθυνση exams (επιλέγοντας «Οριστικοποίηση») έως και αυτή την Παρασκευή, 14 Ιουλίου.

Δείτε ΕΔΩ τις τελευταίες Εκτιμήσεις για τις Βάσεις Εισαγωγής 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


5 1 1 1 1 1 Αξιολόγηση 5.00 (1 ψήφος)