Νεότερες Εκτιμήσεις Βάσεων 2017

Βάσεις Εκτιμήσεις 2017: Εκτιμήσεις με πτώσεις στις βάσεις εισαγωγής 2017, στο σύνολο σχεδόν των Σχολών Πανεπιστημίων και ΤΕΙ αναμένεται μετά τα στοιχεία από τις βαθμολογικές επιδόσεις των υποψηφίων των πανελλαδικών εξετάσεων που σας παρουσίασαν τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση.

Χειρότερα από πέρυσι έγραψαν οι υποψήφιοι στα περισσότερα μαθήματα, όπως προκύπτει από τα στατιστικά στοιχεία των βαθμολογιών των πανελλαδικών εξετάσεων που έδωσε στη δημοσιότητα το υπουργείο Παιδείας και καθορίζουν ουσιαστικά μαζί με τα μηχανογραφικά που θα συμμπληρώσουν οι υποψήφιοι τις βάσεις 2017.

Είσαι Υποψήφιος Φοιτητής; Μείνε ενημερωμένος ΕΔΩ.

Αν και η πορεία των βάσεων 2017 εξαρτάται κυρίως από το πώς οι υποψήφιοι συμπληρώνουν τα μηχανογραφικά τους, οι κακές επιδόσεις σε πολλά μαθήματα δίνουν ένα πρώτο στίγμα για το πού θα κινηθούν, κατά προσέγγιση πάντα…

Εξετάζοντας τα βαθμολογικά στοιχεία, σε περίπτωση που οι υποψήφιοι κινηθούν στα ίδια με πέρυσι κριτήρια συμπλήρωσης των μηχανογραφικών τους, αναμένεται πτώση στις υψηλόβαθμες πολυτεχνικές, καθώς πέρα από τις κακές επιδόσεις, συρρικνώθηκε ο αριθμός των αριστούχων σε μαθηματικά και χημεία (1,96% έγραψε 19-20 στα μαθηματικά και 12,52% στη Χημεία).

Οι βάσεις εισαγωγής αναμένεται να κατρακυλήσουν στις οικονομικές σχολές και στα τμήματα πληροφορικής λόγω του ότι το 83,45% έγραψε κάτω από τη βάση στα μαθηματικά στην ομάδα προσανατολισμού οικονομίας και πληροφορικής, ενώ η αποτυχία είναι τεράστια και στις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, που είναι μάθημα βαρύτητας. Πέρσι οι αριστούχοι (18-19) ήταν 20% φέτος μόλις 5%.

ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΤΩΝ ΒΑΣΕΩΝ 2017: Η ανακοίνωση των Αποτελεσμάτων των Βάσεων 2017 θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου. Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr θα δημοσιεύσουν πρώτοι τους πίνακες με τα Αποτελέσματα για τις Βάσεις 2017. Για να ενημερωθείς πρώτος πάτησε εδώ.

Περίπου στα ίδια επίπεδα θα κινηθούν οι βάσεις στις σχολές της ομάδας προσανατολισμού των θεωρητικών σπουδών, και ίσως θα σημειωθεί μικρή άνοδος, καθώς είναι ελαφρώς αυξημένοι οι αριστούχοι, ενώ μετά το περσινό βατερλό, εκτιμάται ότι θα σημειωθεί άνοδος στα παιδαγωγικά τμήματα: Οι επιδόσεις κινήθηκαν μεν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι, ωστόσο οι υποψήφιοι διπλασιάστηκαν.

Απογοητευτικές είναι οι βαθμολογίες πάντως στα Μαθηματικά και τις Αρχές Οικονομικής Θεωρίας, ενώ έχει συρρικνωθεί κατά 50% και ο αριθμός των άριστων γραπτών.

Οι χαμηλές βαθμολογίες στα Μαθηματικά εκτιμάται ότι θα ρίξουν τις βάσεις 2017 στις πολυτεχνικές σχολές και στα οικονομικά, ωστόσο δεν αποκλείεται να προκαλέσει οριακή άνοδο στην ιατρική. Ταυτόχρονα η μεγάλη ζήτηση για τα παιδαγωγικά, θα οδηγήσει σε σημαντική άνοδο των βάσεων.

Παράλληλα, το γεγονός ότι η μεγαλύτερη συχνότητα βαθμολογιών, σε όλα σχεδόν τα μαθήματα, είναι κάτω του 10, αναδεικνύει τα ποσοστά κάτω της βάσης -ειδικά στην Ιστορία γενικής Παιδείας (90,3%) και τα Μαθηματικά προσανατολισμού σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής (83,45%)- σε πρωταγωνιστές.

Αναλυτικά, οι χαμηλές επιδόσεις των υποψηφίων της ομάδας προσανατολισμού Οικονομίας και Πληροφορικής σε Μαθηματικά και Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ΑΟΘ), αναμένεται να οδηγήσουν σε «εντυπωσιακή πτώση» των βάσεων των σχολών του 5ου πεδίου, σύμφωνα με τον εκπαιδευτικό και αναλυτή, Γιώργο Χατζητέγα που μίλησε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Η πτώση των βάσεων στο 5ο πεδίο θα είναι εντυπωσιακή» είπε ο κ. Χατζητέγας, μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων, «καθώς και στα δύο μαθήματα αυξημένης βαρύτητας ήταν εξαιρετικά χαμηλές οι επιδόσεις των υποψηφίων». Όντως, σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου, το 83,46% των υποψηφίων του συγκεκριμένου προσανατολισμού, έγραψαν κάτω από τη βάση στα Μαθηματικά, ενώ στις ΑΟΘ μόλις το 11,6% των υποψηφίων έγραψε από 18 έως 20, τη στιγμή που πέρυσι το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 32,34%.

«Η πτώση θα είναι μεγάλη στα κεντρικά τμήματα, σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη» πρόσθεσε ο κ. Χατζητέγας, «ενώ στα περιφερειακά οικονομικά τμήματα οι βάσεις αναμένεται να είναι χαμηλότερες των 10.000 μορίων».

Στα πολυτεχνικά τμήματα, επίσης, αναμένεται πτώση μεγαλύτερη των 500 μορίων, ακόμα και στις σχολές των μεγάλων αστικών κέντρων.

Όσον αφορά το τέταρτο πεδίο, των Επιστημών της Εκπαίδευσης, ο υπερδιπλασιασμός του αριθμού των υποψηφίων που έχει επιλέξει το συγκεκριμένο πεδίο, θα οδηγήσει σε μεγάλη άνοδο των βάσεων στις παιδαγωγικές σχολές και θα σημειωθεί αύξηση άνω των 1.000 μορίων.

Εξάλλου, στις ιατρικές σχολές αναμένονται αυξήσεις στις βάσεις. Στις περιζήτητες ιατρικές σχολές, με βεβαιότητα οι βάσεις σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα είναι πάνω από τα 19.000 μόρια, ενώ η βάση στην τελευταία ιατρική σχολή, της Αλεξανδρούπολης, θα είναι λίγο πιο πάνω από τα 18.700 μόρια. Γενικά στις ιατρικές σχολές, θα παρατηρηθεί οριακή αύξηση των βάσεων, ολίγων δεκάδων μονάδων, η οποία υπαγορεύεται και από τη σημαντική μείωση του αριθμού εισακτέων.

Τέλος, οι επιδόσεις των υποψηφίων της ομάδας προσανατολισμού των Ανθρωπιστικών Σπουδών, φέτος, ήταν ελαφρώς καλύτερες στα Αρχαία και τα Λατινικά, ενώ κινήθηκαν στα ίδια περίπου επίπεδα με πέρυσι στην Ιστορία και τη Νεοελληνική Γλώσσα. Η αύξηση του αριθμού των υποψηφίων στο πεδίο Ανθρωπιστικών, Νομικών και Κοινωνικών Επιστημών, θα δρομολογήσει οριακές αυξήσεις ολίγων δεκάδων μορίων στις περιζήτητες νομικές σχολές και στις σχολές Ψυχολογίας.

Δείτε ΕΔΩ τις τελευταίες Εκτιμήσεις για τις Βάσεις Εισαγωγής 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr