Πανελλήνιες 2017: Εύκολα ή Δύσκολα τα θέματα των Λατινικών, Χημείας, Αρχές Οικον. Θεωρίας

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2017 για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σου παρουσιάζουν τον σχολιασμό των θεμάτων για τα μαθήματα "Λατινικά, Αρχές Οικονομικής Θεωρίας και Χημεία" από τον ΟΕΦΕ.

Πανελλήνιες Βάσεις 2017: Όλα τα νέα για τις βάσεις 2017

ΛΑΤΙΝΙΚΑ (σχολιασμός)

Με τις Πανελλήνιες 2017: Τα Θέματα των Λατινικών για την Ομάδα την Ανθρωπιστικών Σπουδών χαρακτηρίζονται ως Θέματα κλιμακούμενης δυσκολίας. Είναι διατυπωμένα με απόλυτη σαφήνεια, χωρίς να δημιουργούν προβλήματα στους υποψήφιους. Ζητήθηκε η μετάφραση 3 αποσπασμάτων από κείμενα που έχουν διδαχθεί τα παιδιά κατά τη διάρκεια τον σχολικού έτους. Στο σκέλος της γραμματικής ζητήθηκαν τύποι που καλύπτουν όλο το εύρος της, με κάποιες ιδιαιτερότητες που όμως σε καμία περίπτωση δε δημιουργούν προβλήματα. Χρειαζόταν ο υποψήφιος να έχει καλή γνώση και να είναι σωστά προετοιμασμένος. Στο σκέλος του συντακτικού οι υποψήφιοι κλήθηκαν να απαντήσουν σε ασκήσεις στις οποίες μπορούσαν να αντεπεξέλθουν χωρίς προβλήματα. Σε γενικές γραμμές οι υποψήφιοι έπρεπε να είναι αρκετά καλά προετοιμασμένοι και προσεκτικοί. 

ΧΗΜΕΙΑ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΥ (σχολιασμός)

Με τις Πανελλήνιες 2017: Τα σημερινά Θέματα είχαν μεγάλη έκταση και απαιτούσαν αρκετό χρόνο για τη λύση τους. Αναφέρονται σχεδόν σε όλη την έκταση της εξεταστέας ύλης και ήταν κλιμακούμενης δυσκολίας. 

Είναι αντιμετωπίσιμα από τούς καλά προετοιμασμένους μαθητές και πιο δύσκολα από τα περυσινά Θέματα. 

ΑΡΧΕΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΘΕΩΡΙΑΣ (σχολιασμός)

Με τις Πανελλήνιες 2017: Τα σημερινά Θέματα των Αρχών Οικονομικής Θεωρίας ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας με πλήρη κάλυψη της ύλης. 

Η ποσότητα των απαντήσεων στις ομάδες ανοικτού τύπου (Β, Γ, Δ) ήταν ευρύτερη από προηγούμενες χρονιές. Απαιτούσε προσεκτική ανάγνωση των δεδομένων των ερωτημάτων και σε βάθος γνώση όλης της ύλης. 

Μαθηματική αντίληψη και ικανότητες διαγραμματικής απεικόνισης ήταν απαραίτητες για την επιτυχή ολοκλήρωση του διαγωνίσματος. 

Ως προς τη σαφήνεια των ερωτημάτων ήταν ορθώς διατυπωμένα, χωρίς ασάφειες παρά τον αρκετά υψηλό βαθμό δυσκολίας. 

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα και τις λύσεις των μαθημάτων

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr