Πανελλήνιες 2017: Με μαθήματα ειδικοτήτων (ΕΠΑΛ) οι υποψήφιοι φοιτητές

Πανελλήνιες 2017: Με μαθήματα ειδικοτήτων (ΕΠΑΛ) οι υποψήφιοι φοιτητές

Συνεχίζουν με μαθήματα ειδικοτήτων σήμερα, Τρίτη 13 Ιουνίου, οι Πανελλήνιες 2017 για τους υποψηφίους φοιτητές των ΕΠΑΛ. Αναλυτικά, τα μαθήματα στα οποία θα εξεταστούν οι υποψήφιοι είναι: Ψηφιακά Συστήματα, Προγραμματισμός Υπολογιστών, Μεταφορά Φορτίων και Οικοδομική.

Τα θέματα για τις Πανελλήνιες 2017 των ΕΠΑΛ θα αναρτηθούν στις 10:00 πμ στα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr.


Για τους υποψηφίους των ΓΕΛ, το πρόγραμμα των πανελλαδικών εξετάσεων έχει, την Τετάρτη 14 Ιουνίου, τα μαθήματα προσανατολισμού: Λατινικά (ομάδα προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών), Χημεία (ομάδα προσανατολισμού Θετικών Σπουδών), Αρχές Οικονομικής Θεωρίας (ομάδα προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής).

Το Υπουργείο Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων ανακοίνωσε για σήμερα Τρίτη ότι λόγω της ισχυρής δόνησης που έπληξε την Μυτιλήνη και τη Χίο αναβάλλει τις Πανελλαδικές Εξετάσεις των υποψηφίων των ΕΠΑΛ.

Σήμερα θα υπάρξει νεότερη ανακοίνωση αφού θα έχει αξιολογηθεί η κατάσταση από τις αρμόδιες υπηρεσίες και έχει διαμορφωθεί πληρέστερη εικόνα της κατάστασης των σχολικών συγκροτημάτων που έχουν οριστεί ως εξεταστικά κέντρα στην Μυτιλήνη και τη Χίο.

«Είναι αυτονόητο ότι προέχει η ασφάλεια των μαθητών που διαγωνίζονται, η εξασφάλιση της συμμετοχής όλων με ίσους όρους. Το Υπουργείο, εξαιτίας των ειδικών συνθηκών που έχουν δημιουργηθεί, θα επανέλθει με νεότερη ανακοίνωση εξασφαλίζοντας την ομαλή συνέχεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων», αναφέρει το Υπουργείο Παιδείας στην ανακοίνωσή του.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα θέματα και τις λύσεις των μαθημάτων για τις Πανελλήνιες 2017

Για καλά προετοιμασμένους ήταν σήμερα, Δευτέρα, τα θέματα στα οποία εξετάστηκαν οι υποψήφιοι των ΓΕΛ. Ειδικότερα, στην Ιστορία, που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Ανθρωπιστικών Σπουδών, τα θέματα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ένωση Φιλολόγων, απαιτούσαν συνδυαστική σκέψη και συνθετική ικανότητα, ειδικά στο θέμα Δ1.

Υποψήφιοι Πανελλαδικών 2017: Για να δεις πρώτος τους πίνακες με αποτελέσματα για τις Βάσεις 2017 πάτησε εδώ.

Στη Φυσική, που εξετάστηκαν οι υποψήφιοι της ομάδας προσανατολισμού Θετικών Σπουδών, σύμφωνα με την Ένωση Ελλήνων Φυσικών, τα θέματα ήταν διαβαθμισμένης δυσκολίας, σε αντίθεση με πέρυσι, και απευθύνονταν σε πολύ καλά προετοιμασμένους μαθητές. Μάλιστα, σύμφωνα με την ΕΕΦ, τα θέματα Δ3 και Δ4 απευθύνονταν σε μαθητές που είχαν κατανοήσει πλήρως την ύλη και είχαν εμβαθύνει σε αυτήν.

Τέλος, τα θέματα στο μάθημα Ανάπτυξης Εφαρμογών σε Προγραμματιστικό Περιβάλλον της ομάδας προσανατολισμού Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής, όπως επισημαίνει η Ομοσπονδία Εκπαιδευτικών Φροντιστών Ελλάδος, ήταν επίσης για πολύ καλά προετοιμασμένους, ωστόσο, ένας μέτριας δυναμικότητας μαθητής «μπορούσε να προσεγγίσει το 10-12».

Διαβάστε ΕΔΩ όλες τις τελευταίες ειδήσεις για τις Πανελλήνιες 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr