Πανελλήνιες 2017: Σχολιασμός έκθεσης-θεμάτων Νεοελληνικής Γλώσσας ΓΕΛ

Τα Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr, το μέσο ενημέρωσης που θα χρειάζεσαι «ως φοιτητής» σε καθημερινή βάση μετά την ανακοίνωση των αποτελεσμάτων των Πανελληνίων 2017 για την εισαγωγή σου στην Τριτοβάθμια Εκπαίδευση σου παρουσιάζουν τον σχολιασμό τη έκθεσης/των θεμάτων Νεοελληνικής Γλώσσας ΓΕΛ από τον ΟΕΦΕ.

Δείτε ΕΔΩ τα θέματα και τις απαντήσεις για την Νεοελληνική Γλώσσα ΓΕΛ με τις Πανελλήνιες 2017

Ο Σχολιασμός για την Νεοελληνική Γλώσσα ΓΕΛ έχει ως εξής:

Τα θέματα στη Νεοελληνική Γλώσσα στις Εξετάσεις των Γενικών Λυκείων αφορούν στα «Θέματα σχετικά με την επιστήμη και τον ρόλο της στην κοινωνία» που περιλαμβάνονται στο σχολικό βιβλίο Έκφραση-Εκθεση Γ' Λυκείου (σ. 94-98) καθώς και στη Θεματική ενότητα «Επιστήμη -Τεχνολογία» από το Βιβλίο Θεματικοί Κύκλοι για το Ενιαίο Λύκειο. 

Το κείμενο που δόθηκε στους μαθητές είναι διασκευή ομιλίας του Γρηγόρη Σκαλκέα στην Ακαδημία Αθηνών στις 30-12-2003. 

Στο ερώτημα Α ζητούνταν περίληψη και στο ερώτημα Β1 άσκηση τύπον Σωστό-Λάθος. 

Στα ερωτήματα Β2 έως και Β4 υπήρχαν απλές ασκήσεις που αναφέρονταν σε κλασική ύλη σχετική με τη δομή του λόγον και τη γλώσσα τον κειμένού. 

Τέλος στην Παραγωγή Λόγου σε 500-600 λέξεις ζητούνταν από τους μαθητές ομιλία στην τελετή αποφοίτησής τους ως υποψήφιοι/ες φοιτητές/τριες και μελλοντικοί επιστήμονες με θέμα τον ρόλο της επιστήμης στην αντιμετώπιση των σημαντικότερων σύγχρονων προβλημάτων και τα ηθικά εφόδια που Θα επιτρέψουν στον επιστήμονα να υπηρετήσει αυτόν τον στόχο. 

  • Την ενημερωτική σελίδα των υποψηφίων μπορείτε να την δείτε εδώ.

Δείτε εδώ όλα τα Θέματα & τις Απαντήσεις των Πανελληνίων 2017

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


5 1 1 1 1 1 Αξιολόγηση 5.00 (1 ψήφος)