Πανελλήνιες 2017: Στόχος να καταργηθούν οι Πανελλήνιες εξετάσεις

«Στόχος είναι του χρόνου τα παιδιά που θα μπουν στην πρώτη Λυκείου, το Σεπτέμβριο του 2017, να γνωρίζουν με ποιο σύστημα θα μπουν στις σχολές ... εγώ ελπίζω να καταργηθούν οι πανελλήνιες και το σχολείο να αρχίσει να παίζει ουσιαστικό ρόλο, να μην είναι ακυρωμένες στην πράξη οι δύο τελευταίες τάξεις του. Τα μισά να κάνουμε από αυτά, θα είμαστε σε καλή μοίρα», ανέφερε στον ρ/σ «Στο Κόκκινο».

Ο νέος υπουργός τόνισε πως είναι τυχερός που παραλαμβάνει από τον προκάτοχό του Νίκο Φίλη, ο οποίος έκανε εξαιρετικά και στέρεα βήματα, τα σχολεία άνοιξαν στην ώρα τους με ελάχιστες ελλείψεις και αυτό έχει καταγραφεί στη συνείδηση της κοινωνίας.

Ο κ. Γαβρόγλου δεν θέλησε να σχολιάσει την απόφαση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα σχετικά με την αντικατάσταση του Νίκου Φίλη, λέγοντας πως με τον προκάτοχό του συνδέονται με φιλία δεκαετιών και τον θεωρεί από τα σημαντικότερα στελέχη της Αριστεράς.

Αν θέλεις να μείνεις ενημερωμένος για ότι αφορά τις Πανελλήνιες 2017 (ΠΑΤΗΣΕ ΕΔΩ)

Οσον αφορά τη σχέση του υπουργείου Παιδείας και της Εκκλησίας, ο Κώστας Γαβρόγλου εξηγώντας τις δηλώσεις τους πως πρέπει να είμαστε «μακριά κι αγαπημένοι», αλλά και το «πρώτα τα σημαντικά, δεύτερα τα επείγοντα», υπογράμμισε πως θα πρέπει να πέσουν οι τόνοι με την συμβολή των ΜΜΕ αλλά και και γενικά «να μην ξεχνάμε τα σημαντικά μπροστά στην καθημερινότητα».

«Οταν θα απευθυνθώ στην Εκκλησία θα το κάνω κανονικά, όχι εμμέσως» και προσέθεσε ότι «δεν έχουμε τίποτα να χωρίσουμε ... έχουμε να λύσουμε και να αντιμετωπίσουμε άπειρα και σημαντικά προβλήματα», δήλωσε.

Ο κ. Γαβρόγλου υποστήριξε πως δεν υπάρχει κανένα διφορούμενο στοιχείο, ελπίζοντας ότι η στάση του ελπίζει να εκτιμηθεί και να υπάρξει «αντίστοιχη ανταπόκριση».

«Υπάρχει ένα πολύ σύνθετο θέμα με τους θεσμούς, με τους οποίους πρέπει να συνεννοηθούμε με μεγάλη σαφήνεια, ώστε να δούμε τι θα γίνει με τους διορισμούς και την αύξηση της χρηματοδότησης για την Παιδεία» δήλωσε ο υπουργός Παιδείας, Κώστας Γαβρόγλου, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων, «Πρακτορείο 104,9 fm».

Σε δεύτερη του συνέντευξη του ο κ. Γαβρόγλου ανέφερε «Έχουμε ένα τριετές πλάνο -είχα την χαρά και την εμπιστοσύνη του υπουργού να συμμετέχω στις συζητήσεις με τους θεσμούς για τα εκπαιδευτικά θέματα από πέρυσι τον Οκτώβριο- και είμαστε σε μία πολύ καλή πορεία για την σύνταξη ενός τριετούς σχεδίου, το οποίο δείχνει τις δικές μας προτεραιότητες και με βάση αυτό θα πορευτούμε» είπε ο κ. Γαβρόγλου, διευκρινίζοντας ότι το συγκεκριμένο σχέδιο θα δημοσιοποιηθεί σε περίπου δέκα μέρες. Επισήμανε δε ότι «το σημαντικό είναι οι συνέχειες και όχι οι ασυνέχειες, προσπαθώντας να συμπληρώσουμε διάφορα ενδεχόμενα κενά». Σε ό,τι αφορά τα ζητήματα καθημερινότητας στην εκπαίδευση υπογράμμισε: «Ειδικά στα σχολεία είναι πάρα πολύ σημαντικά, γι αυτό και η πρώτη μας μέριμνα θα είναι να ενισχύσουμε την ειδική εκπαίδευση, να αναβαθμίσουμε τις δύο τελευταίες τάξεις του Λυκείου που τώρα είναι εξαιρετικά προβληματικές, να ενισχύσουμε το ολοήμερο σχολείο, ώστε να διευκολύνουμε όσο περισσότερο γίνεται τις οικογένειες και να κάνουμε και τους νέους να αγαπήσουν τον χώρο του σχολείου και αυτό που εκπροσωπεί».

Περισσότερα νέα για τις Πανελλήνιες 2017 στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr


1 1 1 1 1 Αξιολόγηση 0.00 (0 ψήφοι)