Μεταπτυχιακά του ΟΠΑ μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως στη διεθνή λίστα κατάταξης QS (2021)

Παγκόσμια Αναγνώριση της Μεταπτυχιακής Εκπαίδευσης του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών

O διεθνής φορέας αξιολόγησης Quacquarelli Symonds (QS) κατέταξε τα Προγράμματα Μεταπτυχιακών Σπουδών (ΠΜΣ) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών (ΟΠΑ) μεταξύ των κορυφαίων παγκοσμίως στο πεδίο της διοίκησης επιχειρήσεων για το 2021.

Πιο συγκεκριμένα, τα ΠΜΣ «Επιχειρηματικής Αναλυτικής» και «Μάρκετινγκ και Επικοινωνίας» κατατάχθηκαν στην 51η+ θέση παγκοσμίως στα επιστημονικά πεδία “Business Analytics” και “Marketing” αντίστοιχα, ενώ το «ΠΜΣ Λογιστικής και Χρηματοοικονομικής» κατατάχθηκε στην 99η θέση παγκοσμίως στο πεδίο “Finance”. Επιπλέον, το ΠΜΣ στη Διοίκηση Επιχειρήσεων (ΜΒΑ) πλήρους φοίτησης κατέλαβε τη θέση 111-120 παγκοσμίως και την 35η στην Ευρώπη.


Τα κριτήρια κατάταξης για τις προαναφερθείσες αξιολογήσεις είναι η φήμη του Ιδρύματος στη διεθνή ακαδημαϊκή κοινότητα (thought leadership), η προοπτική απασχόλησης των αποφοίτων (employability), η απόδοση της επένδυσης των ΠΜΣ (return on investment), η άποψη στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων που συνεργάζονται με ΠΜΣ (Alumni Outcomes) και τα ποσοστά γυναικών και αλλοδαπών σε φοιτητές και ακαδημαϊκό προσωπικό των ΠΜΣ (Class & Faculty Diversity).

Αξίζει να σημειωθεί ότι τα προαναφερθέντα ΠΜΣ του ΟΠΑ συγκέντρωσαν σημαντικά υψηλότερη βαθμολογία από τον παγκόσμιο μέσο όρο στα κριτήρια σχετικά με την φήμη του Ιδρύματος στην ακαδημαϊκή κοινότητα, την προοπτική απασχόλησης των αποφοίτων και την θετική άποψη των στελεχών μεγάλων επιχειρήσεων που συνεργάζονται με το ΠΜΣ.

Για περισσότερες πληροφορίες, σχετικά με την κατάταξη των ΠΜΣ του ΟΠΑ, επισκεφθείτε τους συνδέσμους: https://www.topuniversities.com/mba-rankings/2021

και https://www.topuniversities.com/business-masters-rankings/2021.

SOS: Ενημέρωση για όλα τα Μεταπτυχιακά: Την ενημερωτική σελίδα για να ενημερώνεστε ΠΡΩΤΟΙ για κάθε νέα προκήρυξη Μεταπτυχιακού στην Ελλάδα (ΔΩΡΕΑΝ ή με Δίδακτρα), πατήστε ΕΔΩ και ΕΔΩ.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr