ΕΚΤΑΚΤΟ: 21 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα - Έφτασαν τα 31! Εξετάζεται φοιτητής!

ΕΚΤΑΚΤΟ: 21 νέα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα - Έφτασαν τα 31! Εξετάζεται φοιτητής!

Έφτασαν τα 31 τα κρούσματα κορονοϊού στην Ελλάδα! Μάλιστα, το επόμενο διάστημα αναμένεται να έχουμε ραγδαία αύξηση των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του ιού στη χώρα μας. Από τους 24 συνταξιδιώτες του 67χρονου στην Πάτρα, οι 21 βρέθηκαν θετικοί!

Εικοσιένας από τους ταξιδιώτες στο Ισραήλ που έχουν έως τώρα ελεγχθεί βρέθηκαν θετικοί στον κορωνοϊό, ανεβάζοντας τον συνολικό αριθμό των κρουσμάτων στην Ελλάδα στα 31. Τα νέα δεδομένα για τα κρούσματα στην Ελλάδα ανακοίνωσε ο λοιμωξιολόγος- εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για τον κορωνοϊό, Σωτήρης Τσιόδρας.


Όπως είπε για την ομάδα των ταξιδιωτών από το Ισραήλ, στις 27 Φεβρουαρίου, η χώρα δεν είχε μεγάλη διασπορά. Το γεγονός της μετάδοσης δείχνει τη δυναμική του ιού, είπε ο κ.Τσιόδρας και πρόσθεσε ότι δεν υπάρχουν δύο στελέχη και μεταδίδεται και από ασθενείς με χαμηλή συμπτωματολογία. Ο ιός δεν έχει μεταλλαχθεί είπε ο κ.Τσιόδρας. 

Τις επόμενες εβδομάδες περιμένουμε αύξηση στην πατρίδα μας και σε ολόκληρο τον κόσμο, είπε και πρόσθεσε ότι τα «καθ' υπερβολή μέτρα που ελήφθησαν» έχουν σκοπό να καθυστερήσουν τη διασπορά της νόσου. Δεν χρειάζεται κανένας πανικός, τόνισε ο κ.Τσιόδρας.

Εννέα από τα 21 θετικά περιστατικά που εντοπίστηκαν στην ομάδα που είχε ταξιδέψει στους Αγίους Τόπους νοσηλεύονται αυτή τη στιγμή στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο του Ρίο. Σύμφωνα με την ενημέρωση του καθηγητή, ο ένας ασθενής παραμένει σε βαριά αλλά ελεγχόμενη κατάσταση ενώ άλλοι δύο παρουσιάζουν πιο έντονα συμπτώματα και παρακολουθούνται στενά από την ειδική ομάδα του νοσοκομείου. 

Οι υπόλοιποι έξι που νοσηλεύονται στο πανεπιστημιακό νοσοκομείο της Πάτρας είναι με πιο ήπια συμπτώματα σε σχέση με τους άλλους τρεις αλλά παραμένουν στο νοσοκομείο για επιδημιολογική παρακολούθηση. Οι υπόλοιποι 12 βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό και είναι σε συνεχή επικοινωνία με τους γιατρούς και τον ΕΟΔΥ. 

ΝΩΡΙΤΕΡΑ: Για 48 ώρες έκλεισαν όλες οι σχολές του Πανεπιστημίου Κρήτης στο Ρέθυμνο, καθώς νεαρός φοιτητής από την Πάτρα, που σχετίζεται με το περιβάλλον των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορωνοϊού στην αχαϊκή πρωτεύουσα και συγκεκριμένα του 66χρονου (9ου κρούσματος), παρουσίασε συμπτώματα που θα μπορούσαν να θεωρηθούν ύποπτα για τον ιό. Ο φοιτητής βρισκόταν στην ίδια εκδρομή μαζί με τον 66χρονο εκπαιδευτικό και τη σύζυγό του -ένατο και δέκατο κρούσμα του κορονοϊού- που νοσηλεύονται στην Πάτρα.

Πιο αναλυτικά κλειστό θα παραμείνει σήμερα και αύριο το Πανεπιστήμιο Κρήτης στο Ρέθυμνο, για προληπτικούς λόγους όπως ανακοινώθηκε από την πρυτανεία, καθώς όπως έγινε γνωστό το ύποπτο κρούσμα που εξετάζεται στο Νοσοκομείο Ρεθύμνου είναι φοιτητής που συμμετείχε στο γκρουπ των ταξιδιωτών σε Αίγυπτο και Ισραήλ.

Τα αποτελέσματα των εξετάσεων στις οποίες έχει υποβληθεί αναμένονται τις επόμενες ώρες.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr