Μέσα στην εβδομάδα που μας έρχεται δηλαδή τις πρώτες μέρες του Σεπτεμβρίου, ανακοινώνονται ειδικότητες 2014 για τα Δημόσια ΙΕΚ. 

Αργότερα θα δημοσιευτούν και οι προθεσμίες για τις ηλεκτρονικές εγγραφές στα δημόσια Ινστιτούτα, ενώ ήδη το υπουργείο Τουρισμού εξέδωσε την προκήρυξη για την εισαγωγή καταρτιζομένων στα δημόσια ΙΕΚ τουριστικών ειδικοτήτων και ο ΟΑΕΔ συνεχίζει τις εγγραφές στις Πειραματικές Σχολές Επαγγελματικής Κατάρτισης.

Εγγραφές

Οι εγγραφές, σύμφωνα με το Έθνος και με την προκήρυξη των θέσεων που θα εκδοθούν ανά ειδικότητα, δεν θα γίνονται στα κατά τόπους ΔΙΕΚ, που διαθέτουν την ειδικότητα αλλά θα υποβάλλονται ηλεκτρονικά στον ιστότοπο της Γενικής Γραμματείας Δια Βίου Μάθησης.

Πρακτική και Πιστοποίηση

Παράλληλα με την εισαγωγή νέων σπουδαστών στις Σχολές, κινούνται μέσα στον Σεπτέμβριο και οι διαδικασίες για πρακτική άσκηση και πιστοποίηση ειδικότητας των αποφοιτησάντων. Από το υπουργείο αναμένεται να εκδοθεί προκήρυξη για συμμετοχή των αποφοίτων ΙΕΚ και ΕΠΑΣ στο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ, που θα υλοποιηθεί μέσω των Ινστιτούτων των κοινωνικών εταίρων και συγκεκριμένα του ΙΝΕ της ΓΣΕΕ του ΙΕΝΕΜΥ της ΕΣΕΕ (εμπορικές επιχειρήσεις) του ΙΜΕ ΓΣΕΒΕΕ (μικρομεσαίες επιχειρήσεις) Ινστιτούτο ΣΕΤΕ (τουριστικές επιχειρήσεις) και Στέγη Βιομηχανίας του ΣΕΒ. Από τον ΕΟΠΠΕΠ αναμένεται η ανακοίνωση του προγράμματος των εξετάσεων πιστοποίησης ειδικότητας για τους 17.000 αποφοίτους ΙΕΚ, που δήλωσαν συμμετοχή στις εξετάσεις. 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr