Αλλαγές για τα Ιδιωτικά και Δημόσια ΙΕΚ

«Από τον Οκτώβριο που λειτουργούν τα δημόσια και ιδιωτικά ΙΕΚ θα έχουν δεδομένο το πλαίσιο λειτουργίας τους» προανήγγειλε ο γενικός γραμματέας Διά Βίου Μάθησης και Νέας Γενιάς, Παυσανίας Παπαγεωργίου όπως γράφει η "Αυγή" αναφερόμενος στην κατάθεση σχετικής νομοθετικής ρύθμισης μέσα στο καλοκαίρι.

«Κάθε μέρα έχουμε προβλήματα με ΙΕΚ που δεν τηρούν τους όρους λειτουργίας» είπε εξηγώντας ότι πρέπει να ξέρουν τα δικαιώματά τους οι απόφοιτοι.

Παράλληλα εξήγησε σχετικά με τις ιδρύσεις ή καταργήσεις δημοσίων ΙΕΚ ότι το υπουργείο Παιδείας «έρχεται σε επαφή με τους ΟΤΑ για τις ανάγκες τους» μέσα από μια διαδικασία ξεχωριστή για κάθε μέρος.

Ο Π. Παπαγεωργίου αναφέρθηκε και στο ζήτημα των ελληνικών σχολείων στο Μόναχο, όπου λειτουργούν σήμερα πέντε Δημοτικά, δύο Γυμνάσια και ένα Λύκειο. Όπως τόνισε, όλα θα συνεχίσουν κανονικά τη λειτουργία τους από Σεπτέμβριο. «Κανένα από αυτά δεν κινδυνεύει για την επόμενη σχολική χρονιά» δήλωσε, εξηγώντας πάντως ότι οι δομές βρίσκονται σε χώρους με ενοίκιο, για τους οποίους ορισμένες συμβάσεις λήγουν.

«Εξετάζουμε πόσο μεγάλες θα είναι οι συμβάσεις που θα ανανεωθούν» είπε εν όψει του χτισίματος του νέου ελληνικού σχολείου στο Μόναχο.

Όλα τα νέα που αφορούν τα ΙΕΚ στην κατηγορία του Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr