Νομοσχέδιο: Διάταξη για τους σπουδαστές ΙΕΚ

Νομοσχέδιο: Διάταξη για τους σπουδαστές ΙΕΚ

Οι καταρτιζόμενοι στα δημόσια Ινστιτούτα Επαγγελματικής Κατάρτισης (Ι.Ε.Κ.) και στα ιδιωτικά Ι.Ε.Κ. δύνανται, στο πλαίσιο προγραμμάτων της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.) στον τομέα της επαγγελματικής εκπαίδευσης και κατάρτισης, να πραγματοποιούν μέρος της θεωρητικής ή και της εργαστηριακής κατάρτισής τους σε πιστοποιημένους φορείς κατάρτισης αντίστοιχου επιπέδου που εδρεύουν σε κράτη μέλη της Ε.Ε. Οι καταρτιζόμενοι παρακολουθούν ειδικότητες αντίστοιχες με αυτές οι οποίες παρέχονται στο Ι.Ε.Κ. προέλευσής τους και λαμβάνουν τις πιστωτικές μονάδες που αποδίδονται σύμφωνα με τους Οδηγούς Κατάρτισης, οι οποίοι έχουν πιστοποιηθεί από την αρμόδια αρχή του κράτους υποδοχής.

Τα παραπάνω προβλέπει το άρθρο 306 του Σχεδίου Νόμου για τα ΑΕΙ (νόμος-πλαίσιο), το οποίο τέθηκε σε δημόσια διαβούλευση και αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή.

Ακολούθησε τα Φοιτητικά Νέα και στο Viber! Πατήστε εδώ για να μπείτε στην ομάδα μας! Ακόμη, μην ξεχνάς να επισκέπτεσαι καθημερινά τα Φοιτητικά Νέα πατώντας www.foititikanea.gr για να μην σου ξεφεύγει κανένα νέο.


Δείτε εδώ το ΝομοΣχέδιο

Την ενημερωτική σελίδα των Φοιτητών ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε ΕΔΩ.

Παράλληλο Μηχανογραφικό 2022: Αυξάνονται οι ειδικότητες & οι θέσεις στα Δημόσια ΙΕΚ

Κατατακτήριες Απόφοιτοι ΙΕΚ / Τι ισχύει

Καθορίστηκαν οι (134) Ειδικότητες των ΙΕΚ

Δείτε ΕΔΩ όλα τα τελευταία Φοιτητικά Νέα.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr