Βγήκαν τα Αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αποφοίτων ΙΕΚ (2020)

Βγήκαν τα Αποτελέσματα των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αποφοίτων ΙΕΚ (2020)

Εξετάσεις Πιστοποίησης ΙΕΚ: Τα «Φοιτητικά Νέα» σας ενημερώνουν πως εκδόθηκαν μόλις από τον ΕΟΠΠΕΠ τα αποτελέσματα για 10.805 υποψηφίους που εξετάστηκαν σε 184 ειδικότητες του Θεωρητικού και 180 ειδικότητες Πρακτικού Μέρους των Εξετάσεων Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης αποφοίτων Ι.Ε.Κ. και Σ.Ε.Κ. 2020.

Σημειώνεται ότι τα αποτελέσματα του Πρακτικού Μέρους της ειδικότητας «Εκπαιδευτής Υποψηφίων Οδηγών Αυτοκινήτων και Μοτοσικλετών» δεν ανακοινώνονται σήμερα.

Την ενημερωτική σελίδα των Αποφοίτων ΙΕΚ μπορείτε να την δείτε εδώ.

Για πρώτη φορά σύμφωνα με τον ΕΟΠΠΕΠ, η διόρθωση του συνόλου των γραπτών δοκιμίων ολοκληρώθηκε εντός μόλις ενός μήνα από την ημέρα που αυτά εστάλησαν στο Βαθμολογικό Κέντρο από τα εξεταστικά κέντρα όλων των Περιφερειών της χώρας. 

"Με αίσθημα ευθύνης και σεβασμού προς τους υποψηφίους, προχωρήσαμε αμέσως στη διόρθωση των γραπτών, εν μέσω μιας ιδιαίτερα δυσχερούς περιόδου, ειδικών συνθηκών, λόγω της πανδημίας Covid – 19 και λιγοστών διαθέσιμων πόρων, προτάσσοντας την ανάγκη όλων των υποψηφίων να έρθουν ένα βήμα πιο κοντά στην αγορά εργασίας" δήλωσε η Διευθύνουσα Σύμβουλος του Ε.Ο.Π.Π.Ε.Π. Ιωάννα Λυτρίβη.

Τα αποτελέσματα είναι διαθέσιμα στην ηλεκτρονική διεύθυνση:
http://pistop.eoppep.gr/eop_c0040.php

Στους επιτυχόντες χορηγείται «Βεβαίωση Πιστοποίησης Αρχικής Επαγγελματικής Κατάρτισης», στην οποία αναγράφεται η βαθμολογία του Θεωρητικού Μέρους των εξετάσεων.

  • Για τους αποφοίτους Ι.Ε.Κ. η Βεβαίωση επέχει θέση «Διπλώματος Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5»
  • Για τους αποφοίτους Σ.Ε.Κ. η Βεβαίωση επέχει θέση «Πτυχίου Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 3».

Με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση όλων των υποψηφίων και την ανάγκη για προστασία της δημόσιας υγείας, η Βεβαίωση Πιστοποίησης χορηγείται αποκλειστικά ηλεκτρονικά, μέσω του συνδέσμου: http://pistop.eoppep.gr/eop_c0040.php και θα είναι διαθέσιμη από την προσεχή εβδομάδα.

Για την έκδοση  και χορήγηση στους επιτυχόντες των Διπλωμάτων Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 5 και των Πτυχίων Επαγγελματικής Ειδικότητας, Εκπαίδευσης και Κατάρτισης, επιπέδου 3 θα ακολουθήσουν νεώτερες ανακοινώσεις.

Δείτε ΕΔΩ όλα τα νέα για τις Εξετάσεις Πιστοποίησης Αποφοίτων ΙΕΚ.

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr