Ο Υπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ανδρέας Λοβέρδος, σε παρέμβασή του, στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής, για το «Νομοσχέδιο την έρευνα και την...

τεχνολογική ανάπτυξη και την καινοτομία» αναφέρθηκε, μεταξύ άλλων, στα Μεταλυκειακά Κέντρα Ιδιωτικής Εκπαίδευσης, με οφειλές προς το ΙΚΑ και συγκεκριμένα σ' ένα απ' αυτά, που σύμφωνα με τον Υπουργό, προσκόμισε πλαστά δικαιολογητικά ρύθμισης οφειλών, ανακοινώνοντας, πως σήμερα, ο Διοικητής του ΙΚΑ, Ρ. Σπυρόπουλος, θα "οδηγήσει" την υπόθεση στην Ελληνική Δικαιοσύνη και τον αρμόδιο Εισαγγελέα. 

«Στις 14 Οκτωβρίου, μία εξ αυτών των επιχειρήσεων, κατέθεσε πλαστά πιστοποιητικά. Και με επιστολή του ο Διοικητής του ΙΚΑ, ο κ. Σπυρόπουλος μας ενημέρωσε, ότι θα πάει σήμερα το απόγευμα στον εισαγγελέα» τόνισε ο κ. Λοβέρδος.

«Υπεύθυνος κυλικείου έγινε γενικός διευθυντής της υπό νέας ονομασίας επιχείρησης»

Κατά την ομιλία του, ο Υπουργός ΠΑΙ.Θ. αποκάλυψε περίπτωση Ιδιωτικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος, που προκειμένου να αποφύγει το "λουκέτο", όχι απλά άλλαξε την επωνυμία του, αλλά όρισε Γενικό Διευθυντή τον υπεύθυνο του κυλικείου!

«Επειδή πολλά ειπώθηκαν μετά την προηγούμενη τοποθέτησή μας στην Επιτροπή, εδώ στους διαδρόμους και υπήρξαν πολλά τηλεφωνήματα, ότι έχει να πει κάθε συνάδελφος να μου τα πει εδώ στην Επιτροπή. Έχει ξεπεραστεί κάθε όριο.

Το Υπουργείο είναι σε σωστό δρόμο. Δεν θα κάνουμε πίσω ούτε πόντο. Θέλουμε να έχουμε τη στήριξη από την Επιτροπή. Δεν τα βρίσκουμε εμείς, δεν τα ξέρουμε, το ΙΚΑ τα εντοπίζει. Εκδίδεται ως έγγραφο κάτι το οποίο δεν έχει βγει από τις Υπηρεσίες του και είναι πλαστό.

Στέλνουν επιστολές στον Πρωθυπουργό και λένε ότι τους διασύρουμε. Δεν λένε για το πώς αλλάζουν ονομασίες και ότι ο υπεύθυνος του κυλικείου έγινε γενικός διευθυντής της υπό νέας ονομασίας επιχείρησης. Θα σας ενημερώνουμε διότι θα καθαρίσουμε τη μεταλυκειακή εκπαίδευση» είπε ο Υπουργός, για να προσθέσει:

«Σήμερα το πρωί είχα συνάντηση με τον Κινέζο Πρέσβη. Γιατί να έρχονται μόνο 27 Κινέζοι στην Ελλάδα για σπουδές και χιλιάδες ή και εκατομμύρια να πηγαίνουν σε άλλες χώρες. Ο χώρος, όμως, υποδοχής θα πρέπει να είναι καθαρός. Φαντάζεστε να έρχονταν άνθρωποι εδώ σε ιδρύματα με πλαστά πιστοποιητικά».

 

Φοιτητικά Νέα/Foititikanea.gr